RE: Noseča vsak mesec znova (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

naty1989 -> RE: Noseča vsak mesec znova (8.9.2018 9:52:19)

To pa verjamem, vse bi človek popil in pojedel samo da bi plodnost malo narasla in bi imel večje možnosti. Sem brala, da določena hrana res pomaga, da dvigne plodnost, ampak to je tako malo, da skoraj ni omembe vredno. Jaz sem tudi en krog, mislim da 4 ali 5 jedla ful paprike, vsak dan sem si solato naredila, pa zvečer še arašide, pa potem sem še poudarek naredila na borivnice, da sem jih dosti pojedla...ampak tudi ni bilo bilo kakšnega dviga plodnosti, haha. Zdaj pa ne jem več toliko tega. 
Hja zelo težko vprašanje. So tisti dnevi, tam od 5 do 13 se lahko kaj pričakuje. Nekaj se dogaja, tako da mislim da čist brez plodnosti naj ne bi bila, no vsaj upam. Tako da zaenkrat znaki so. No potem pa tako veš, da more bit vse tipi topi, vse štimat...pa zaenkrat še nimam nič več upanja, težko bi rekla da je že prišel moj čas. Prej ne. Mislim da še ni to to, vsaj po izkušnjah drugih. Še je vedno prrhitro. Sem si glih računala, da bo decembra že 11 mesec probavanja. Jupi, se že veselim, no takrat bi se pa že lahko kaj pokazalo. Če je pa prej pa itak hvala bogu.
Sma se z mami zadnjič nekaj hecale, ko je spraševala če že bo kaj, haha. Pa sem rekla odkrito, jaz nisem več pametna, tu zdrava pamet odpove. Pa je rekla, ja pa kako, da je ona računala 12.dan po M in je takoj ratalo. Sem rekla ja, si bila velikaaaaa srečnica, jaz sem že vse preračunala, izračunala, naračunala, vse možno že probala, kombinacije ene, druge, tretje...pa nič. Pa je rekla, ja mogoče sta pa premalo aktivna, haha. Ah mami, tudi preveč aktivnosti škodi. Ja tako pač je 😊. 

abracadabraa -> RE: Noseča vsak mesec znova (8.9.2018 10:44:55)

Mariposa, jaz bom tudi caj naprej pila. Samo da M konca..v ponedeljek naceloma.. Krci so mimo, ni caj nic pomagal da jih ne bi bilo :) zdaj pa spet na novo, cakat da M neha, pride O, in spet cakat in upat, da ne bo sledilo novo razocaranje.. 

naty1989 -> RE: Noseča vsak mesec znova (8.9.2018 14:17:01)

Abracadabra
Ja tako nekako gre ta naš krog. Na začetku pride M je razočaranje, potem čakanje, pridemo do O, (če nam uspe), nato spet nekaj čakanja in seveda veliko upanja in spet M pa spet razočaranje. Ah kaj pa vem, jaz mogoče niti nisem več tako razočarana, da bi se najraje v sobo zaprla pa jokala cel dan, kot je bilo prve mesece. Je boljše vsak mesec, mogoče niti pričakovanje ni več tako veliko. Ti si še fejst razočarana ob M?

Mariposa08 -> RE: Noseča vsak mesec znova (8.9.2018 15:25:44)

Punce sej bo tudi nam uspelo :) smotano je to čakanje in upanje vsak mesec, mene že prov zamori včasih ampak si ne pustim, da bi me to užalostilo in podrlo na tla . Kaj čem, pač mi ni še namenjeno , ko bo prišlo pa bom skočila do stropa hehe:) pravijo , da počasi se daleč pride in znaš to potem še toliko bolj cenit ;) Abracadabraa a vseeno te je bolelo :/ mene pa res ni nič, kar je zanimivo, ker me vedno med M boli do onemoglosti :/ Naty jaz sem svojim že takoj povedala, da takoj ne bo uspelo zaradi mojih težav in da naj me ne sprašujejo vsak mesec , a je ali ni , ker mi je potem še hujše . Sem rekla, ko bo boste prvi izvedeli :) ja sej mame hočejo biti malo v oporo pa spodbudne in tako , kar je lepo ampak včasih pač toliko teh težav okoli zanositve ni bilo, sedaj pa že vsaki drugi par ima težave , kaj češ , tako je .

abracadabraa -> RE: Noseča vsak mesec znova (8.9.2018 16:09:29)

Seveda, nam bo ratalo. Naty, razocaranje je, ampak mislim, da ne vec tako mocno kot prve mesece.. Verjetno en cas bo se tako, ce pa dalj casa ne bi uspelo bi verjetno sledilo spet neko hujse razocaranje.. Za zdaj osebno si mislim pac ni se moj cas, bom pac izkoristila to obdobje za stvari, ki jih ne bova mogla pocet z otrockom. Vec razvajanja, izletov, potovanje mogoce, preurejanje doma, okolice, ipd.. Nekako obrnit na pozitivno plat recimo temu tako :) 

Lillyy -> RE: Noseča vsak mesec znova (8.9.2018 20:44:43)

Puncee, sem cel vikend odsotba ma neki sem vseeno brala 😀Naty, to da ti ultrazvok naredi, nima nobene veze če ne rata zanosit. Večini mojih kolegic ga je G rutinsko naredila, meni pa nikoli in zato sem ji rekla, ker so pa 3 kolegice na pregledu ugotovile, da imajo PCO. G mi je rekla, da greš po enem letu na preiskave, če ne uspe.Enkrat bo vsem uspelo 😀 jaz za ta mesec nimam upanja. Ne vem kaj s to mojo O, še kar nisem ok spodaj pa sem že končala s Canestenon in posledično čisto premalo slončkava.Ve upam da ste pridne 😀😀

abracadabraa -> RE: Noseča vsak mesec znova (8.9.2018 22:15:20)

Mariposa, pri meni zgleda da je caj kontra vplival hahah.. Danes 3.dan M pa nic od krvi. Si je pavzo vzela danes izgleda.. :D

Mariposa08 -> RE: Noseča vsak mesec znova (8.9.2018 23:00:11)

Abracadabraa tudi pri meni je včasih tako, dva dni lije M , kot potok, potem se pa 3.dan ustavi pa se naslednji dan spet malo M pokaže :) čudne do te M včasih hehe :)Lillyy a še vedno imaš težave z vnetji? Kako pa to? A ti je G kaj predpisala za vnetje , sem že malo pozabila, če si to že napisala se opravičujem :)Jaz sem zdaj v čakanju na O, ta mesec O testov ne bom delala ali pa bom nevem, se še nisem odločila :) nimam pa nekega dobrega občutka za ta mesec, kaj pa vem, sem tako zaposlena z tisoč in eno stvar ta mesec, da sem to o zanositvi skoraj čisto izklopila hehe :)

Mariposa08 -> RE: Noseča vsak mesec znova (8.9.2018 23:06:14)

Lillyy oprosti sem šla še enkrat prebrati , si napisala, da si ravno končala s canestenom , upsii 😋 nevem, jaz sem imela enake težave enkrat pa moje G ni bilo in mi je kar naprej tista , ki jo je nadomeščala predpisovala canesten in bolj kot sem ji govorila, da mi canesten ne pomaga, za to vnetje , bolj je bila vztrajna in mi zopet to predpisala. No potem , ko se je moja G vrnila sem šla do nje, povedala kako in kaj je, da to ne pomaga , je dala potem po pregledu Dalacin mazilo, ki si jo sama vstavljas v noznico z aplikatorjem, je antibiotik, ker vsako vnetje ni glivično , je lahko tudi bakterijsko . Tisto mi je potem pomagalo. Nevem sicer kako je pri tebi, sedaj če canesten ni pomagal potem pojdi zopet do G . 

naty1989 -> RE: Noseča vsak mesec znova (9.9.2018 10:31:38)

Grozna so ta vnetja. Jaz morem potrkat, da zaenkrat še nisem mela nobeno vnetje. Oa upam, da ga tudi ne bom. Vsaj zaenkrat še ne. Ker ti potem spet zadeve prestavi za par mesecev. Od kod pa pridejo ta vnetja, ve katera? Mislim sej vem, se zgodi, samo nekje more bit vzrok?
Jaz imam M tudi nekje 3 dni, no 3.dan se že počasi zmanjšuje. Mogoče še je 4.dan malo, ampak to je minimalno. Drugače pa je 2 dni kr vredu, potem se pa naenkrat zmanjša za polovico. Sem jo pa včasih, ko sem začela z M imela po 6,7 dni, haha. Si ne predstavljam več, da bi tako dolgo bila. 
Aha Lilly razumem, da je to čist druga stvar, ultrazvok in če ne rata zanosit. Zanosit je tak prava mala čarovnija oz.že kr velika. Ja punce bomo mogle malo sčarat to 😋. 
No me veseli Mariposa, da si malo pozabila na zanositev. Sej je super, da imaš več dela, zamotiš se, hitreje mine in še misliš ne na to in še rata lahk. No to zadnje težje, ampak je pa lušten občutek, da te več ne preganjajo misli, zakaj ne gre...se spet vračaš v čase, ko sploh nisi pomislila, da bi imela otroka. In to je najboljši recept. Ki ga je včasih malo težje doseči, ampak z veliko truda tudi začne uspevat. Kar tako naprej.

Mariposa08 -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 10:24:40)

Naty do vnetja pride, ker se poruši naravna flora nožnice. Značilno je da je v nožnici kislo okolje ali ph, ko se to poruši imajo glivice in bakterije večjo možnost vstopa v spolovilo in razmnoževanja . Zakaj do tega pride nevem.. lahko je porušen imunski sistem, stres, dostikrat pravijo , da ne bi smeli nositi oprijetih hlač in oprijetega spodnjega perila, da spodnje perilo mora biti bombažno, zato da koža diha, čez sintetične hlačke pač koža težje diha,. Razlogov je lahko veliko, tudi preveč spolnih odnosov je lahko vzrok za vnetje . Kaj več pa res ne vi vedela . 
Ja jaz se več s tem a bom zanosila in kdaj bom sploh ne obremenjujem, tako ali tako nimam časa razmišljati o tem, je v službi preveč dela :) tako, da je tako še bolje, pa ko bo pa bo :) Ti si že po O zdaj ali kako ? Jaz nekako če izračunam bi jo mogla dobiti v četrtek ali petek , bom vidla kako bo :)

naty1989 -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 12:31:19)

Aha, ok hvala za informacije. Če pride do tega, kar 1x ali še večkrat sigurno, bom vedela nekako zakaj je tako, da recimo nisem jaz kaj narobe naredila. Ja spodnje perilo je pa res boljše, da je bombažno, če se le da. Je včasih bolje dat v trgovini več, pa imaš kvalitetno perilo, ker si ne mislimo da je to zelo pomembmo. Tudi če je preveč splolnih odnosov bi rekla, da lahko škodi za vnetje, tako da v mejah normale vse, preveč že škodi.

Mislim da sem že po O, me je pa kar dolgo špikalo po jajčnikih, taka rahla bolečina, no niti ni bolečina, bolj zbodljaj, težko je opisat. Pa to me je v torek že začelo, pa potem še v petek in sem mislila da je to to, pa me je v soboto in nedeljo tudi večkrat po malem zbadalo. Danes pa je nekako nehalo, no malo še je prisotno. Tako da ja zdaj pa mislim da je O šla mimo. No pa da vidimo konec mesec, ali že prej kakšni bojo rezultati,haha. Drugače pa nič ne pričakujem kot ti ne, je tako boljše, kot bi se zdaj nekaj sekirala, pa obremenjevala, vsaj zdaj se ne bom, če se bom že ko bo M prišla. Imamo še nekaj časa, se ne mudi tako, da bi mogla kar takoj otroka imeti :).

Tako je boš najbolj videla kako še bo do četrtka, petka, sej veš potem se vse prestavi ali tudi O pride prej...

abracadabraa -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 13:01:15)

Tiste, ki ste ze bile pri G, ko ste klicale za se narocit kaj ste rekle sestri? Ker razmisljam, da bi kar te dni poklicala. Pa a naj recem ze kar njej da imam tezave z zanositvijo, ali samo, da bi na posvet prisla..? 

Mariposa08 -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 13:17:50)

Abracadabraa povej da se že dolgo trudiš zanositi pa ne gre, da bi rada prišla na pregled , če te bo hotela odsloviti ji kar povej , da samoplačniško ne boš hodila če pa imaš dodatno zdr.zavarovanje in je prov da te po tolikšnem času pregleda t oja G če ne drugega da vsaj vidi , če si zdrava . Potem pa mislim da te bo morala naročiti. Jaz sicer nisem imela nobenih težav z naročanjem samo na tel jih je težko dobiti . Vem pa za primere, ko so punce morale kar malo na oštro se izboriti za pregled po več kot 1 letu neuspeha . 

Naty ja bomo vidli kako bo , imam še cel teden časa haha :) če bo več sreče ta mesec ali ne , če ne pa bo zima in sneg kaj lepega prinesla hehe :) aha si že po O, no potem pa bomo držali pesti konec meseca , da bo uspelo ;)

abracadabraa -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 14:02:40)

Aha, no upam, da ne bo ze po tel.kaj komplicirala.. Bom res te dni poklicala.. Malo sem kar napeta od vsega

naty1989 -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 17:38:58)

Abracadabra
Ja probati ni greh, mogoče te pa vzame naprej za pregled. Sej se že kar dolgo trudiš, ni več samo par mesecev. Odvisno je pa tudi od sestre, če te da naprej ali pa vztraja da še počakaj. Ampak ok, potem mogoče še počakaš mesec ali dva, potem pa te res ne more več odsloviti. Če imaš blizu G je najboljše osebno it tja, lažje tudi poveš problem, pa se te mogoče prej usmili, ko vidi da si res želiš do pregleda. Kateri krog si že ti?
Držimo pesti da bo vse ok.

naty1989 -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 17:41:31)

Mariposa
Ja držim tudi za tebe pesti in za vse nas, da se začne že počasi nekje odpirat zadeva. Ampak saj veš vse ob svojem času 😊. 

naty1989 -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 17:52:24)

Ja sem pozabila povedat. Sestri moraš rečt ja. Ker drugače ne prideš do G, samo preko sestre. Ona potem naroči za pregled. Normalno povedat za težavo in to je to. Mislim, da če je normalna oseba bo razumela in tudi svetovala kaj pa kako naredit. Jaz ko hodim h G je tam fajn sestra, je zelo razumevajača in prijazna. No ko prideš do G, bo pa tako on povedal kako pa kaj. Glede na pretekle izkušnje... Oni pa tak takoj vejo kaj naredit v teh primerih, ker je polno takih ko pridejo tja z enakih problemom.
Vem da si vse želimo, da ne bi rable it na tak pregled in pravit tam sestri in G da imamo težave, bi bilo bolje kar zanosit in veselo it tja na pregled, ampak tako vsaj izveš kaj je na stvari.
Če pa bo na pregledu vse ok, pa lahko da boš morala še malo počakati. Potem pa bi bilo dobrodošlo da bi še partner šel na pregled. Ker lahko si ti ok, pa pri njemu ni vse tako kot bi moralo biti.

madjanca -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 20:01:35)

Zdravo punce.. sicer se malo lovim na tej novi mobilni strani, upam da mi bo slo in upam, da kaj uredijo. 
Stvar pa je taka.. za prvega fanta smo se trudili dobro leto in mi je kar pomagalo sodelovanje na forumu. Tako da se ze veselim klepeta z vami. 
Kot sem ze napisala, smo na prvi plusek cakali dobro leto - na koncu je uspelo v tretjem krogu clomida. Bilo je kar hitro, ker smo vedeli, da je vzrok amenoreja, ki pa naj bi se po porodu uredila pa zal ni tako. Torej sedaj ravno cakam na endokrinoloski pregled (oktobra) in potem greva v akcijo za bebico. Sicer bom sla ze prej k zdravniku, da mi predpise takoj clomid (razen ce endokrinolog predlaga kaj drugega), da ne izgubiva spet enega leta. Sedaj so diagnosticirali pco ampak upam, da bo res slo s clomidom... 
Kako ste ostale kaj? Ste za to, da pisemo seznamcek? Preden sem zanosila za prvega smo tu pisale seznamcek in sproti osvezevale. Tako smo malce lazje spremljale kako kateri gre, da se niso postavljala ena in ista vprasanja.. ce vam je seveda ok ;) samo predlagam :) Takole nekako ;)https://www.ringaraja.net/m/forum/m_6202270/mpage_25/tmm.htm

Lillyy -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 20:22:52)

Jaz pa ne preveč odzivna zadnje dni, se opravičujem. Imam dela čez glavo, sem rekla da bom enga škrata prosila, da mi pride perilo zlikat ipd.
Mariposa, sem tudi jaz pomislila, da bi morda imela bakterijsko vnetje. Sedaj se mi zdi, da sem nekoliko bolje. Sem pa danes klicala G in mi je sestra rekla, da naj še do četrtka jemljem Gynophilus in če ne imam v četrtek zjutraj uro. Nimam tipičnih znakov vnetja sploh (srbenje, izcedek) in mi je sestra rekla, da imam lahko tudi čisto tako vnetje, ki mora samo od sebe izvenet oz. da ni nujno da je bakterijsko. Glivično očitno ni, če mi Canesten ni pomagal. No skratka, močno upam da se uredi. Je pa krivec pri meni menim da zagotovo stres. Sem ugotovila, da se res slabo spopadam z njim. Ker tesnih oblačil, umetnih vložkov ne nosim. Je pa res zoprno, moj dragi že prav trpi, ker čisto premalo slončkava ... no saj je tudi meni že hudo.

Ne vem katera me je spraševala, jaz naj bi imela po računicah včeraj O, ampak glede na to da mi je G pred 1 tednom rekla, da sem jo že imela, pojma nimam. Špikalo me ni nič. Željo po slončkanju imam pa veliko že itak cel teden, ker pač skoraj nisva. Tako da težko rečem, če sem jo morda imela še 1x. Nisem delala pa nobenih testov, čaja ne pijem ... Bi bil pa itak pravi mali čudež, da bi uspelo ta mesec glede na moje težave.

Kako ste ostale? No Naty in Mariposa, vidve sta nekje blizu mene z O.
Abracadabra, ti si sedaj mimo z M? če si kje že zapisala, se opravičujem. Ko si zgoraj pisala kaj smo rekle, ko smo klicale G. Jaz sem primarno šla zaradi vnetja, sem pa rekla sestri, da bi želela govoriti z G tudi glede zanositve in mi je rekla, da ni problema. Tako da reci kaj v tem smislu.

Madjanca, dobrodošla med nami :) upam, da vama v drugo uspe kaj hitreje, pa važno da je uspelo in da imaš enega sončka že doma :) se zelo strinjam, da bi imele seznamček. Ga boš ti naredila? :)

Mariposa08 -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 20:29:42)

Naty sej bomi dočakale tudi me lepo novičko samo pozitivne moramo ostati in pridno delati na tem pa bo že uspelo :) 
Abracadabraa ti kar pokliči tja pa se naroči, načeloma so sestre prijazne in vse , lagko pa naletiš na kakšne take , nevem kakšna je sestra , ki dela pri tvoji G , upam da je v redu :)

Madjanca dobrodošla med nami :) tega linka mi ni odprlo , če znaš seznam narediti , bi kar tebe priporočala potem za to :)Kakšen seznamček pa je to , se vpiše prvi dan zadnje M in potem da se ve , da se ne sprašujemo koliko je še do M ? Tudi jaz imam pco in tudi jaz pijem klomid, sedaj že 3.cikel , morala bi imeti v pon kontrolo zaradi klomida, pa ne dobim nobenega na tel. Tako , da lahko samo upam, da bo kaj kmalu uspelo :)

Mariposa08 -> RE: Noseča vsak mesec znova (10.9.2018 20:35:23)

Lillyy mi ni takoj pokazalo še tvojega sporočila :) ja verjamem , da je lahko stres vzrok vnetij, jaz sem zaradi stresa že nič kolikokrat zbolela , ta vnetja znajo bit pa adijo pamet :/ no , samo da si že bolje :) mah mene še nič kaj ne špika kot ponavadi pred O, ta mesec imam polno nekih stresov in slabih novic o katerih nebi in sem se že toliko presekirala, da bo čudež, če bo do O sploh prišlo , sicer bi zaradi klomida mogla biti O ampak nikoli se ne ve . Naj mine že ta mesec , se mi zdi , da bo oktobra bolje ali pa se samo tolažim haha :)

abracadabraa -> RE: Noseča vsak mesec znova (11.9.2018 7:31:29)

Lilly, ja sem ze po M.. Ker ta mesec je bila 2dni in konec.. Je zacela protestirat, upam da naslednjic podaljsa na vsaj eno leto ta protest :P
Sem pa prav neodlocna, v dvomu.. Za se narocit..bi pa ne bi..bi se pocakala, pol bi spet raje sla.. Ne vem..

Mariposa08 -> RE: Noseča vsak mesec znova (11.9.2018 8:10:26)

Abracadabraa raje ne čakaj predolgo za obisk G, ta tvoja M mi je malo sumljiva samo 2 dni .. kaj pa če je bila vgnezditvena, si veliko krvavela ali je bilo samo toliko na papirju ? Nič ne odlašaj za obisk G , kar čimprej se naroči . 

naty1989 -> RE: Noseča vsak mesec znova (11.9.2018 8:21:02)

Tako je Abracadabra, bolje da ne odlašaš, nikoli ne veš kaj je v resnici. Naj te ne bo strah, samo pomagajo ti lahko. Sploh danes ko imajo toliko vseh stvari za pomagat. Samo tja moraš. Kar pogumno. Malo potrpiš, potem je pa boljše. Boš vsaj bolj mirna, ko boš vedela da je vse ok. No v kolikor bo vse ok.
Ja Mariposa08, danes sem malo pomislila, da še neke posebne sluzi ta mesec ni bilo. No pač tako me je prešinilo. In glej ga zlomka, nisem mogla vrjet, seveda pričakovala da je O že šla, me je presenetilo obilo bistre, goste sluzi, haha. Kot je še ni bilo. Torej še O ni rekla zadnje. Sej vem, mogoče to sploh nič ne pomeni, ampak raje vidim da vsaj je nekaj oz.naj bo kr veliko, kot pa da ni nič.

Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>