Mikrobio_88
|
IZVIRNO SPOROČILO: Buba251 Že nekaj časa se odločam ali objaviti mojo zgodbo ali ne. Ker vas spremljam, berem in vem čez kaj vse smo zmožne it za tisi magični plus. Preden začnem vam moram povedati, da življenje ni fer. To sem si ponavljala nevem koliko časa. Da ne govorim o vseh mesecih razočaranj, o vseh tabletah, injekcijah, polnih lun, do pitja ogabnih zvarkov, ki bi mi pričarali plus. Najina zgodba sega nekje tri leta nazaj, ko sva se odločila da sva pripravljena za naslednji korak, da si ustvariva družino. Oba dokaj mlada, z redno službo, in novim stanovanjem. Vse kot mora bit, no pa ni bilo vse kot mora bit. Že na mojem prvem pregledu pri ginekologinji, ko sem bila stara 17 let so mi odkrili PCOS. Nič takega, kar danes nebi imela vsaka druga ženska, ampak brez tipičnih znakov. Samo pomanjkanje menstruacij. Da ne dolgovezim. Po enem letu poizkušanja sva odšla na kliniko za neplodnost. Pa je šel mimo eno leto (spodbujanje ovulacij in menstruacij z tableti), nato smo odšli šele na ivf postopek. Pa je šel en postopek mimo, pa drug, pa tretji in nato še četrti neuspešno. Ravno mesec pred karanteno sva bila na četrtem postopku. Pa sem si rekla dovolj ne morem več. Treba je zamenjati kliniko, ker s to nisva bila zadovoljna. Tukaj nama je ostala še ena slamica, ki sva rekla, da jo porabiva po karanteni. Po zadnjem neuspelem postopku sem rabila nekaj za dvig imunskega sistema. Že kakšno leto nazaj sem slišala za navadno konopljiko (vitex), ki naj bi ženskam pomagal zanosit. Pa sem si rekla, da jaz v to nič ne verjamem. Pa sem podlegla vsem forumom, tudi tujim in naredila celo analizo izdelka. Saj ne more škodit, od vseh hormonov na katerih sem bila pa do vseh injekcij je to še najmanj. Pa sem naročila (vitex, napro kremo, matični mleček, omega 3 tablete, ter vitami B12). Celo malo premoženje. Pogovorila sem se tudi z žensko , ki to prodaja in mi dala navodila, kako to vse jemati. Pravijo, da naj bi ženske v roku treh mesecev zanosile. Zelo sem bila skeptična, vendar sem morala probat. Pa je šel en mesec mimo pa nič... V drugem mesecu po koncu karantene sem klicala kliniko, da bi porabila še zamrznjenčke, so rekli pokličite, ko dobite menstruacijo. No pa ta menstruacija ni prišla. Seveda, da ne saj sem zanosila. Prvič v življenju sem zagledala dve črtici. Danes sem v 9 tednu in še vedno s strahom gledam vsakič, ko grem na stranišče. Nevem ali je bil splet okoliščin, ali je bila karantena ali pa so mi res pomagali dodatki. Hočem vam vliti upanje, da vse rabi svoj čas. Zgleda je najin prišel. Zdaj pa upam, da zdržimo do konca. Če katero karkoli zanima glede vsega me lahko vpraša. Stiskam pesti za vse ostale, ki čakate na plus. Ženske zmoremo to Buba, cestitke in zares vse dobro ti zelim, da v zdravju in dobrem pocutju docakas svoj tezko pricakovani zakladek ❤️ Jaz pa ravno cakam pred kliniko za reprodukcijo na prvi pregled v Dnevnem centru za endometriozo zaradi same bolezni in neplodnosti. Jaz tudi trenutno jemljem 8 razlicnih prehranskih dodatkov, zanosila itak nisem, se je pa vsaj koza izboljsala in dlake manj rastejo kot prej in ciklus imam prvic reden. Zanimajo me tvoji dodatki, kje si to nabavila, ker sem dala foro svojim dodatkom 3 mesece in sedaj jemljem te zadeve tretji mesec, potem bi pa rada malo zamenjala. Seveda ne pricakujem cudezev in zanositve, samo spremembo bi rada, ceprav tvegam da se mi ciklus porusi zaradi menjave. Hvala, da si delila svojo zgodbo, zeloo rada preberem zgodbe s pluski na koncu, mi vlivajo motivacijo in upanje, ceprav moram dati skozi se goro preiskav in sem pravzaprav na zacetku neplodnostne poti (z mozem se ze skoraj dve leti trudiva in ne gre, stara pa bom zdaj 32 let).
|