Janey
|
Anonimna, ja imam enega otroka. 12 let starega. Prvič sem takoj zanosila, brez problema. Navzven ginekološko nobenih težav. sem imela sicer manjše vmesne krvavitve, a sem jih z estimo rešila, tako da...nobenih težav, redne menstruacije, redne ovulacije. Načeloma se neprehodnost ne pozna, niti ne vidi na UZ. Lahko, če bi bili naprimer močno zaraščeni ginekolog opazi manjše povečanje, ampak to tudi ni rečeno, da je znak, da so neprehodni. Pri meni je sploh težava, ker na jajcevodih ni ničesar videt, skozi pa ne gre. Sumijo, da je tako poškodovana sluznica v jajcevodih. Kar pa žal tudi zmanjšuje možnost, da se zarodek normalno ugnezdi, saj ta poškodovana sluznica odteka v maternico in tam slabo vpliva na okolje ugnezditve. lahko da naju čaka kar nekaj postopkov...bomo videli. to je to kar jaz vem. Anonimna (6 mesecev) kot sem že rekla, na cikel je 25% možnosti. Po prebranem vidim, da si se tega lotila z vso vnemo, resno in z vsem kar si prebrala, da lahko pomaga. Če ti lahko dam nasvet (sem to prvič tudi sama naredila), sprosti se. daj vse stran, uživajta v seksu, ne štej dni, ne glej ovulacije. in tako mesec, dva, tri....vem, da ni lahko, ampak se da. Jaz sem se tokrat res nakulirala. in dokler nisem izvedela, da imam neprehodne jajcevode mi je uspevalo dobro, brez stresa. Mi je pa dala moja osebna zdravnica, ko sem prišla šive dat ven od laparo, super nasvet. je rekla najbolj pomembno je, da se imaš rada, da imaš rada svoje telo. da si pozitivna in da v sebi ustvari najboljše možno okolje. močno držim pesti za vse vas
|