Meso (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Pia80 -> Meso (3.10.2008 12:39:30)

Pozdravljene!

Doma ima skoraj 8 mesečno punčko. GH jeva od 6,5 meseca naprej in imava 3 obroke na dan. Malo pa se zatakne pri mesu in sicer kako ji ga dati. Ko sem ga pretlačila z vilico se je kr davila in nikakro ji ni šlo. Ko sem ga s paličnim čist zmiksala ga je pa pojedla. Kako ste pa ve dajale meso? no ja pravijo da itak vaja dela mojstar tako, da se bo treba naučit žvečit in grist. samo ko jo gledam k se ji zaletava me je kr groza.

hvala

katra55 -> RE: Meso (3.10.2008 13:02:03)

Jaz sem ga z nožem nasekljala. Saj dokler nima zob ga tako ne more zgristi.

Netopirčy81 -> RE: Meso (3.10.2008 13:49:43)

Jest sm na začetku meso skuhala z zelenjavo in dodala kak krompir ali riž in zmiksala, ko je pa dobila zgornje zobke, sem ji začela meso rezat na majhne koščke in to je to.

Tisana -> RE: Meso (3.10.2008 13:55:13)

Mi ji pa že od nekje 6,5 meseca dajemo meso v malih koščkih, pa ni nobene take panike. Včasih se malo zatakne, ampak to ni nič hudega. Smo pa pogruntali, da je za začetek za po koščkih najboljše temno piščančje meso (bedro), ker ni tako suho, pa nekako bolje spolzi po grlu. 

trdozimc -> RE: Meso (3.10.2008 15:30:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Netopirčy81

Jest sm na začetku meso skuhala z zelenjavo in dodala kak krompir ali riž in zmiksala, ko je pa dobila zgornje zobke, sem ji začela meso rezat na majhne koščke in to je to.

Enako. Se pa zgodi precejšen obrat v prehranjevanju ravno tu nekje pri 8.-10. m (pa niti ni toliko odvisno od zobkov), ko začnejo veliko lažje jesti koščke in se skoraj nikoli več ne davijo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Stran: [1]