prekl*** pošta (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

peronija -> prekl*** pošta (3.10.2008 12:37:34)

Tok sem jezna...

13.8..2008 sem dala na pošto (priporočeno) vlogo za znižano plačilo vrtca. In ker do danes ni bilo odločbe sem poklicala v vrtec in so rekli, da vloge niso prejeli. Kličem na pošto in so rekli, da moram dat poizvedbo in da bodo oni v 1!!! tednu ugotovili, kaj se je zgodilo s pošto.

In sedaj moram plačat polno ceno vrtca (v bistvu 80%), 400€ na mesec za 2 meseca, ker če dam danes novo vlogo mi upoštevajo šele s 1.11.

Ma kje naj vzamem toliko denarja???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Ima kakšna podobno izkušnjo ali idejo?

lp p

Volga -> RE: prekl*** pošta (3.10.2008 12:40:36)

Pošta poizvedbo naredi v enem dnevu. Preverjeno, ker sem tudi sama že kdaj dala poizvedbo za kakšno službeno pošto.

Ali pa izpolni novo vlogo in jo osebno odnesi.

Anonimen -> RE: prekl*** pošta (3.10.2008 12:48:36)

Poizvedbo za neprejeti denar preko nakaznice so opravili v par urah, čeprav so imeli samo moje ustno zagotovilo, da je prejemnik paket prejel in plačal in bi denar moral biti pri meni. Šlo je pa za en dan zamude, če bi šlo vse tako kot treba.

Naj se pobrigajo in izdajo potrdilo, da so zabrkali. Kaj pa storiti če ti vseeno ne bodo upoštevali nižjega plačila, bi pa poslala eno lepo pismo od odvetnika!

Jaz bi kopijo papirjev še 1x poslala vrtcu s kopijo potrdila o priporočeni pošti.

Anonimen -> RE: prekl*** pošta (3.10.2008 13:20:52)

Glej, pojdi na pošto in lepo prosi, če lahko naslovno pošto pokličejo in poizvejo, ali je bila pošta vročena vrtcu ali ne. Obrazloži situacijo in verjamem, da ti bodo ustregle. Če pa tvoja prošnja pade na gluha ušesa, pa prosi, če lahko govoriš z vodjo ali namestnikom in prosi še njiju.  Pa potrdilo še imaš na katerem je št. pisma? Napiši, kaj boš uredila. LP

bskrle -> RE: prekl*** pošta (3.10.2008 13:40:11)

Čudi me,da ni si posumila prej, ker bi morala dobiti odločbo.

Kontrakarambolšrauf -> RE: prekl*** pošta (3.10.2008 14:11:49)

Pokliči na OBČINO ali so prejeli tvojo vlogo, ker imajo tudi do enega meseca čas da naredijo papirje.

Jaz sem osebno na Občini oddala 9.9. vlogo in prejela odločbo 30.9. torej po 3 tednih.

Anonimen -> RE: prekl*** pošta (3.10.2008 15:29:14)

Če si oddala priporočeno, imaš listek kot dokazilo. Nesi na občino in ti morajo upoštevat, kot da si oddala v roku.

mala maja -> RE: prekl*** pošta (3.10.2008 17:50:32)

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Če si oddala priporočeno, imaš listek kot dokazilo. Nesi na občino in ti morajo upoštevat, kot da si oddala v roku.

točno tako in ti lahko še enkrat napišeš vlogo, šteje pa se kot da si oddala isti dan kot je na potrdilu o oddaji priporočene pošiljke.

Na pošto se pajaz ne bi zanesla, ker je vprašanje če bodo pismo našli.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

*kinnie* -> RE: prekl*** pošta (3.10.2008 21:17:33)

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Čudi me,da ni si posumila prej, ker bi morala dobiti odločbo.

Jaz sem čakala na odločbo več kot mesec....me je sicer na občini opozorila, da bo trajalo dlje, ker so oni pridobivali podatke o dohodkih iz davčne uprave.

*kinnie* -> RE: prekl*** pošta (3.10.2008 21:17:53)

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Jaz bi storila enako.

barika -> RE: prekl*** pošta (3.10.2008 23:43:56)

lahko, pa da so v vrtcu založiili...tako so meni na  šoli založili dispozicijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Zamima -> RE: prekl*** pošta (4.10.2008 8:13:23)

IZVIRNO SPOROČILO: peronija

Tok sem jezna...

In sedaj moram plačat polno ceno vrtca (v bistvu 80%), 400€ na mesec za 2 meseca, ker če dam danes novo vlogo mi upoštevajo šele s 1.11.

Ma kje naj vzamem toliko denarja???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Ima kakšna podobno izkušnjo ali idejo?

[img]http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g040.gif[/img]

zverinca -> RE: prekl*** pošta (4.10.2008 8:50:13)

Kaj pa če sama preveriš TUKAJ kje je pošiljka.

Iz listka o priporočeni pošiljki prepišeš sprejemno številko - napisana je na nalepki,  magari pokliči na 080 1410 da ti povejo katera cifra je ta sprejemna...

peronija -> RE: prekl*** pošta (6.10.2008 16:34:33)

Živjo!

Hvala vsem za podporo in nasvete...
Situacija je pa takale:

Šla sem na pošto, kjer so mi potrdili, da je bilo pismo dostavljeno. Potem sem napisala  en sočen mail.
Danes sem dobila odgovor od vrtca,da so uredili na MOL, da mi bodo poslali popravljeno odločbo od tavelike (ki je šla septembra v 1. razred, lani je bila pa v istem vrtcu).

Upam, da bo sedaj ok.

lp p

puncica -> RE: prekl*** pošta (7.10.2008 8:55:16)

Jaz bi izpolnila novo vlogo in jo odnesla tja s listkom da sem vlogo oddala priporočeno na pošto. Izgubit nimaš nič. Če vlogo oddaš priporočeno je to dokazilo.

Stran: [1]