Stopnje gibljiviosti na spermiogramu (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

buča -> Stopnje gibljiviosti na spermiogramu (3.10.2008 10:19:46)

Sam neki me zanima-moja g je rekla,ko sem ji od mojega pokazala spermiogram,da ni u redu-da ni čist za zjokat,ni pa tud dober.
Potem sva šla z mojim v pon.k andrologu dr.drobniču,naju je oba vzel v ordinacijo in rekel,da je spermiogram ok,jest kuj u luft-kako,če je moja g rekla da ni ok-ne,ne,je reku,ok je,še zlo dobr izvid je.
potem sem šla do svoje osebne dr in ji za štos pokazala izvid,je rekla,da se na to bolj malo spozna,a da ima stopnjo gibljivosti manj kot 2 in previ,da so verjetno bolj počasne.
  Samo vprašanje za tiste,ki imajo izvid doma,kaj je zdaj to?A je ok,al ne?Tam je obkroženo takole >2!
Samo za mnenja prosim!Hvala

Abra -> RE: Stopnje gibljiviosti na spermiogramu (3.10.2008 12:12:06)

Dr. Drobnič je strokovnaj androlog in bi verjela njemu. Na izvidu imaš pa ziher napisane referenčne vrednosti in tam lahko primerjaš.

buča -> RE: Stopnje gibljiviosti na spermiogramu (3.10.2008 12:51:30)

ref.vrednosti so 3,4! moj ima pa >2!

mali007 -> RE: Stopnje gibljiviosti na spermiogramu (3.10.2008 13:09:11)

Kaj ne pomeni ta znak več kot 2?

Abra -> RE: Stopnje gibljiviosti na spermiogramu (3.10.2008 13:15:19)

Buča, a ni navadno razpon napisan? Sicer pa samo en podatek pove premalo. Če je spermijev veliko, so lahko tudi manj gibljivi, če je procent gibljivih velik. Potrebno je gledati skupni rezutat in ne samo ene zadeve. Npr. če bi bila koncentracija zelo nizka, mogoče nekaj deset ali sto in bi bili ti zelo gibljivi, bi bil spermiogram še vedno slab. Treba je gledat celotno sliko in tu bi jaz verjela dr. Drobniču. Tvoja G se vpičila v en podatek. Najbrž tudi ni strokovnjakinja za neplodnost, da bi lahko to komentirala.

buča -> RE: Stopnje gibljiviosti na spermiogramu (4.10.2008 9:39:23)

abra,dobro razmišljaš.
sicer imam pa v pon.spet uz v lj,pa bomo vidl.se mi zdi,da so od laparo in histero sedaj na vrsti samo uz-ji.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]nč se ne premakne.za znoret

Stran: [1]