Naši sončki (2.del) (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Naši sončki (2.del) (16.3.2005 20:10:23)

Evo, sem vas prestavila malo višje:duda:!

Bom prebrala vse, obljubim:ups: Prebrala sem pa od Doline ta zadnji post:):):)

Lp,:fis:




lol -> Naši sončki (2.del) (16.3.2005 20:53:45)

Lu a maš ti mogoče še kakšnega otročka?Ali je ta tvoj prvi?




Mina1 -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 7:59:18)

Ojla vsem skupaj:

včeraj me je tako zvilo, da sem obležala in to zaradi izčrpanosti, utrujenosti, očitno je prišlo vse za mano:zmeden:, pa 5 lekadolov sem popila, ker sem mislila, da mi bo glava stran padla:(

Sem pa videla, ste se zadnjič totalno razpisale, sem komaj uspela vse prebrati;)

Očitno bo danes spet en lep dan in bova šla s piškotkom spet na sprehod. Je pa skoraj prevroče oz. ni bilo glih nekega prehoda:zmeden: - vreme je takšno, da se lahko fino prehladiš, ker je vroče in še piha.

Joj, da povem: naš 3 letnik pa KONČNO kaka na nastavku na školjki:bravo:, sem tolk vesela, da bi kar kričala. Ne boste verjele: za dudo se je odločil, da je ne bo več imel v času, ko sem bila v porodnišnici. Imeli smo problem zaradi kakanja v pleniško pri treh letih:zmeden: - včeraj pa je končno 2x kakal že v vrtcu na školjko, da doma, pa danes zjutraj spet doma v školjko. Pravi dogodek pri nas doma:bravo:, tale moj navihan škratek.

Drugače pa nič posebnega: še vedno krčki (takole brez nekega urnika), in blazno napenjanje:(

Kje ste pa ostale?

Aja, zadnjič je ena spraševala za tole kopanje v čebričku. Super, vam povem (tale Tommy tub) - je mali ful užival notri, brez joka in tako - kopanje pri treh tednih;).

Vsem skupaj enga lupčka:love: in veliko lepih sprehodov,

pa-pa Mina1




janja -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 8:20:18)

Mi smo pa končno spet zdravi. Spet hodimo v vrtec, sicer malo s težavo. Seveda, ko pa je bil letos samo ene 10 dni v vrtcu in se je navadil biti doma. Ampak vzgojiteljica pravi, da ni panike, da se hitro pomiri, in je potem priden. Drugače pa sem opazila, da je padel v obdobje trme. Če kaj ni po njegovem, ali če česa ne dobi je ogenj v strehi in tuli kot zver. Včasih se celo meče po tleh. Ampak mislim, da je v takem trenutku najbolje, da se obrneš in pustiš, da trma popusti.
Sem bila pa včeraj grozno besna.:hudicek: Ta teden sem vsak dan skoraj ves dan odsotna, tako da za Andraža skrbi naš ati. Vse lepo in prav, ko mi včeraj pravi naj povoham Andraževo plenico. Me je skoraj na rit vrglo, kako je smrdela. Ampak Andraž je bil suh. Jaz res ne vem, kaj je zdaj s temi Pamperskami? Očitno bomo morali kupovati tiste nemške, ki res ne smrdijo.
No, pa da se še malo pohvalim. Naš Andraž gre vsakič, ko ga odvijem lepo na kahlico lulat. :bravo: Pa kako lepo reče "lulu". Zdaj moramo edino še kaj bolj konkretnega ujeti v kahlico.
Drugače pa uživamo, Andraž nas vsak dan preseneti s kakšno novo domislico. Res so srčki ti naši sončki.

čau, Janja




Lu -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 9:06:03)

Ojla!

Ja današnja noč je bila enkratna. ko bi le bilo čimveč takih. :bravo::bravo:

Včeraj smo bile zopet na sprehodu cca 1 urco. Mater je bilo vroče. No samo da ni slabega vremena pa je vse OK.

lol to je moj prvi otroček. Zakaj sprašuješ?

Gremo pa danes v LJ, zame po kavbojke pa malo v Baby center potem bo pa treba že počasi domov. Samo še počakamo da se Maja zbudi, se nahranimo in letimo.

Kako ste pa kaj ve? Tudi mene nekaj danes glava boli. Upam, da ne bo kaj hujšega.

Se vam še kaj oglasim.

lp Lu in Maja:racka:




mala maja -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 9:45:05)

Hojla !

No pa se še tukaj malo javiva. Sva na forumu prvič noseča mal napisla. Joj kolk jaz pogrešam buhija. Sem tako fouš tistim ki ga še majo, kaj bi dala samo za 10 min tistega lepega občutka.

Hvala vsem za čestitke.

Midva z malim sva kar uredu. Nik 9nebesa je tako priden dojenček :bravo::bravo: spi in je. Sedaj spi že 2 uri in nič ne kaže da bi se zbudil.
No na začetku sva imela malo težav z dojenjem in v porodnišnici so mu morali celo dodati mleko. sedaj ga dodava samo popoldan okoli 17h- ker mami zmanjka.

Vidim da ste vse uredu in da se lepo cartate 9nebesa.

Aja no eno vprašanje pa imam vseeno. Nik ima prehlajenega učka. Včeraj zjutraj je bil čisto zapacan. Sem probala z mojim mlekom pa ne pomaga, pa s kamilicami tudi ne. A naj pokličem zdravnika ali naj počakam patronažno ki pa pride šele v ponedeljek.

LO od NIK-a in male maje




nita -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 11:21:11)

evo, končno imam tut jaz mal cajta. mam elo na rokah, zato male črke.

našega sončka že dva dni nekaj daje - padla je iz ritma. saj vem, da je vse to normalno, ampak sem se že tako lepo navadla, zdej pa zjutri spet ne vem kak bo čez dan in zvečer, kak bo ponoč. zdej je dve noči jedla na tri ure, pa je znala spat že pet ur. ka je mogoče kaka luna? bomo že preživeli, še prehitro bo šlo. sploh ne vem, kdaj je šlo 6 tednov mimo.

včeraj smo ble 2 ure zunaj :bravo:. je spala kot top.
danes gremo seveda tut :bravo:. ji tko paše, ko se voziček gunca :).

da vam povem v čem pa najbolj uživa (kadar seveda ni priklopljena na zizo, ker to je zakon) - v poslušanju muzike. mamo neke fajn cd-je za dojenčke in ko joka ji nažgem, pa je takoj bolš (na žalost na vedno). se začne kr smejat. je tak srčkana.

drugač se mi pa zdi, da se je že tolk spremenila. ma že bolj zalita lička, pa zrastla se mi zdi da je že tolk velik. je pa res, da so je nekatere stvari že premejhne. ja, pa smejat se že zna, obrača glavico za glasom in ropotuljice,...:love::love::love::love:.

tolk za enkrat.

l.p. anita in ela :rozica:




lol -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 11:55:27)

Lu sprašujem zato,ker jaz vozim tavelkega v vrtec pa sta zdej dve rodile(tak čas k ti),pa sem mislila da si ena izmed njiju.




Mina1 -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 12:11:27)

MALA MAJA: zapacan "uček" očisti s fiziološko tekočino in gazico od zunaj proti notranjemu delu.

Glede kamilic so mnenja zelo deljena, glede mleka pa tudi, tako da:zmeden:

Tudi moj je imel po prihodu domov iz porodnišnice vnet uček, pa trenutno kaže, da bo kar v redu.

CMOK zate in za Nika;)

pa-pa Mina1




Dolina -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 12:17:32)

Ojla mamice in :duda:,

hvala fiši, da si nas prestavla. pa lahko tud kej več napišeš kot samo dva stavka. :)-:)-

Anita, :bravo::bravo: za tvojo elo in njene nasmehe in zabavanje mamice! Jaz tud komi čakam, da se bo Zoja kej odzvala na vsa moja nakladanja in pevski talent. :)-

Midve sva šle pa danes na prvi pravi sprehod (no ja, za pol urce ). :bravo::bravo: Še zdej študiram, če ni bla preveč našzimana, ker je mela lička skoz topla (bolj topla kot kadar sva doma). :zmeden: Ampak ne upam je pa brez zimske vreče še ven pelat. Pri nas še skoraj vedno ful piha (barje - cela štala) in je mal bolj hladno.
No, kdo bi si pa mislil, da bom mogla sebe preoblečt, ko sem prišla iz sprehoda. :)-:)-:)- Sm bla čist mokra. :)-

Lu, a gre tvoj :kuza: z vama na sprehod? Jaz sem našo Alti kar doma pustila, ker je že takoj hotla vlečt, pa ne bi glih vozička lovila, pa letela po vasi ... :)-:)-

Naša še tud nima stalnega ritma. Si je pa dons ponoč privoščla pojedino: do zdej sva se 3x dojile od polnoči do šestih zjutraj, včeri ponoč pa kar 5x. Samo lumpa vleče pet minut, pol pa noče več. Tko me skrbi, če se dost naje, ker pet minut je pa res mal malo. :zmeden2: No, drug teden imamo itak pregled, pa bomo vidli, kolk je naš štrukeljček pridobil na gramih. :)-

Kje je pa Spacey, pa Rainbow? A že cartata? :rozica::rozica:
A kera ve, kako je Tanaja? Se tud ni še nič oglasila? :zmeden2:

Tko, zdej grem pa pogledat, kaj si bom za kosilo skuhala. Sem tko brez idej, pa skoz eno in isto, pa pazit, kaj lahko in kaj ne.

Mejte se lepo, pa pa Dolina&Zoja&:kuza:




tanaja* -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 13:04:00)

Evo, tanaja* se javlja:). Ste kar zginile iz teme "marčevk", jaz pa sem vsak dan hodila gledat, če je kaj novega:hudicek:. No, pol mi je pa Spacey povedala, da že imamo "Naše sončke":bravo::bravo::bravo:! Tko, da zdej se me pa ne boste rešile8)8)8)!!!

Naša Tia ima že iz porodnišnice stalni ritem:bravo::bravo::bravo::bravo:! Punce, ne morem je prehvalit! Čez dan je precej budna, ponoči pa vsi lepo spančkamo. Spi tut po 7 ur. Ponavadi se zbudi enkrat na noč, tam med 2h in 4h uro. Pol pa jaz ponavadi med dojenjem kar zaspim, Tia pa tut:bravo:.

Edino prva noč je bila groza. Jaz vsa vesela pridem iz porodnišnice, spijem kavico ob 16.30, 1 l coca-cole, pa cel pladenj čokoladnih biskvitkov pojem.... no poal smo mel pa žurko ponoč, ker jo je tok zvijalo:((:((:((. Pol je pa še Žiga ob 5.30 prišel k nama z vročino in trebušček ga je bolel. Pa nisem vedla katerega naj cartam; Tio ali Žigca. No, okoli 8h se je pa vse uredilo.
Tko, da zdej mal pazim kaj jem.
Dojim jo samo ene 3-4x na dan, ker imam malo mleka (v porodnišnici pa je pojedla tud do 60 ml, medtem ko so druge komaj 5 ml nadojile- so se mi tok smilile:( ).
Dodajam ji pa Hipp 1 in je prav zadovoljna.

Kopala se je že 9. dan, zunaj pa sva bile prvič v torek.

No, zdaj pa se je naša piškotka zbudila in moram šibat. Se še kaj oglasim:bravo:.

Papa, tanaja*




spacey -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 15:08:00)

Živžav mamice in bejbiji... 9nebesa :rozica:

Sem včeraj malo štrajkala tukaj, sem pa zato na forumu PN mal napisala. :) Pa še tako lepo vreme je in se moram kar se da še posvetit moji mali lubici :kuza: ker potem bo vsaj 4 dni brez mene in vsa žalostna :zmeden: pa tok je navezana name, da je joj. Jaz upam, da bom po produ hitro ok, da jo bom lahko vsaj pred hišo malo zlaufala cca. 5-10 min/3ure, pa bo ok. :bravo:

:fis: res bi lahko malo več napisala...je pa lepo od tebe da tudi tukaj skrbiš za nas in nas dviguješ na površje. Sem pa opazla, da na tem forumu kar hitro padamo... :zmeden:

Dolina jaz in raibow sva še vedno v enem kosu, sicer imam jaz še par dni lufta, a kaj ko je rainbow že par dni čez. :zmeden: Boga sploh ji ne zavidam in upam, da bom jaz imela malo več sreče. :rozica::rozica::rozica:

Danes ponoči me je pa še tista sramna :ups: kost začela tako bolet in komaj se premikam iz boka na bok in sploh vstanem iz postelje. Sem že tako naveličana tega bušija in si neskončno želim dobrega spanja na njem. 9nebesa
No jaz si želim tak porod, kot ga je imela mala maja. :bravo: Ko bi vsaj lahko izbirala...ah kako bi bilo lepo. 8)

No zdej vidim, k tko lepo opisujete vaše dneve, kaj vse me še čaka... Ja naporno bo, ni kaj. Bi vas pa nekaj vprašala. Povejte mi prosim kaj ve jeste, da ni problemov s tamalimi? Vidim, da tanaja* kaj pridno preizkuša živčke oz. želodček tamale Tie. No jaz ne bi rada glih stradala, bi pa rada vsaj kako idejo. A lahko kako sadje (razen jabolk), pa zelenjavo (mislim na surovo)?

No zdej grem pa spet mal pospravljat in pol še malo ven z našo :kuza: in se vam oglasim kaj zvečer. :kava:

Uživajte z vašimi piškotki, sončki...:duda:

Papa;
P 9nebesa še 4 dni




spacey -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 15:20:06)

Pozabla povedat oz. napisat, da vam prav lepe pozdrave pušča naša marčevka Yasmin iz Dubaia. :rozica::rozica::rozica: Ima pokvarjem PC, zato se nič ne javi na netu in v soboto naj bi ga dobila, tako da se bo oglasila v kratkem.

Papa




mala maja -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 16:59:59)

Spacey greva zamenjat jaz ti dam za pol ure Nik-a ti pa meni buhija. Joj kaj bi dala za 10 min.

Boš videla kako ga boš še pogrešala, sicer pa 4 dni ni več veliko in glede na to kako te boli sramna kost je čisto mogoče da bo kaj prej.

Aja prej sem nekje zasledila da ima Yasmin iz Dubaia pupiko in da ma full dober ime. Kakšen??????
Nikjer ne najdem:((:((

drugače pa kar se poroda tiče, veš čisto nič ne boli. Vse pozabiš prvo minuto ko imaš :duda: pri seboi.

Mina1 hvala za nasvet. je že malo bolje. prej je imel takoj zapacanega nazaj, tako hudo je bilo.

Aja jest mam pa še eno vprašanje. prvi pregled pri G...
po porodu. Sej vse vem kdaj, samo ima drugi problem. Jaz bi pa rada zamenjala G... ali katera ve kako bi prišla do Dr. Premru-jeve v porodnišnici(namreč ona me je spremljala 23t)????? Drugače pa ne vem mogoče bi na MON-u vprašala Pušenjaka, ampak se ne upam.
Joj moja se mi je tolk zamerila. Ni mi hotela dati napotnice za porod, pa bol so ji govorili da se imela jaz v porodnišnici samo napotnico za PDC, in tud za APN ne kot je ona trdila(tako da so me skoz mel pod kontrolo pod čist eno ta levo napotnico) bolj je težila. tisti dan ko sem bila sprejeta na oddelek se je mož skor eno uro kregal pri njej da je napotnico sfehtov.

LP mala maja in mali NIK :zaspan:

joj si grem kar spumpat mleko ker me že vse boli, pa še ob pol dobim obiske pa se noče zbudit. Spi že od 14h





Anonimen -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 21:23:22)

:love:Čer, čer!

Se opravičujem za pisanje le dveh stavkov:ups:, ampak ni časa..al pa volje:zmeden:

No, včeraj sem bila na PeK, so končno prišli izvidi iz Newcastla oz. mnenje in moram na magnetno resonanco srca:(( Če pa to nič ne požae pa še na elektrofiziologijo (nič fajn..z žico po žili na roki do srca in potem na ta mesta, ki naj bi bila kriva za nepravilno utripanje z elektrošoki uničjo:ups: ). Tko da nism nč dobre volje, kar se tega tiče.

V šolo se mi pa tok ne da hodit...kaj šele učit:ups: Pa mi druzga žal ne preostane:((

Danes sem bila v Tivoliju..z RRjevkami. Je Matija od Silve praznoval 1. RD. In je blo full fajn..pa Lukasa od Lidie sem vidla..pa še ostale :duda:. So fuuull luškani! Pa full je blo fajn! Res:)

Pa Mino1 sem srečala dones :) Pa ta malega :angel::love::love::love: Lušakn. Full!!!

No tko..pr men se po starem...upam na tako vreme še naprej :)

Bom bolj pridna zdej:ups:

LP;:fis:




spacey -> Naši sončki (2.del) (17.3.2005 21:44:22)

Dober večer... :kava:

Joj mala maja takoj zamenjam s tabo, ker to kar se mi pa zdej že ene 2 uri dogaja je pa že mučno... :zmeden: Vse me tako boli (buši, križ, maternica, jajčniki, kosti, kolena...) in to na momente, saj me bolečina kar prestreže iz spredaj nazaj in vse pritiska dol, da se mi zdi da bom trebuh zgubila ali pa da :duda: ven padu. :ups: Skratka vse je tako, kot da bi imela za dobit M, ampak ni tako močna bolečina, pričakujem za popadke veliko bolj močno. Upam, da se zdej ne motim.

Yasmin ima pupiko z imenom Reem. :love: Čakam njene slikice 9nebesa sam do sobote ne bo nič, ker nima PCja. :zmeden:

Nč, grem mal na uro gledat in en obisk na WC, pa da vidimo kaj se točno dogaja. :) Vam javim, če bo kaj novega...

Nočka :zaspan: papa;
P 9nebesa še 4 dni




Dolina -> Naši sončki (2.del) (18.3.2005 9:53:21)

Jutro,

u, Spacey mogoče se pa dogaja. jaz ti ne bi vedla povedat, ker moj porod je bil v štirih urah fertik. Ob pol dveh ponoč mi je vodoa odtekla in takoj popadki na 3 minute tko, da sem komi spakirala za porodnišnico (še vedno nisem mela nič pripravljeno) in ob treh sem bla v porodnišnici ob petih v porodni sobi in 5:36 smo rodili našo pupiko. Bom pa mal ponagajala mali maji :ups:: mene so popadki bolel (sploh pa ta zadnjih par in ko je bila glavica zunaj, sm mislila, da bom kr umrla tam na mizi :((). Pol, ko je bla pa cela zunaj in ko so se popadki nehal, pol pa skor takoj vse pozabiš. ;) Spacey, ne bit huda, ker te še čaka porod - ampak vsaka ima svoj prag bolečine in moj je očitno (čeprav si nisem mislila) bolj nizek. :)-:)-
Ti pa držim pesti, da boš res šla čim prej rodit, ker je to že kar mučenje, kar se ti dogaja. :rozica::rozica::rozica: za lepši dan!

Joj, punce, mene pa začnejo popoldan vedno tko oči bolet. :((:((:(( Poetm pa še glava in mi je prav grozno. Pol sem pa tečna. :(( kaj naj, da me ne bodo bolele? Tv gledam glih ene pol ure na dan, na RR sem tud slabo urco, berem pa slpoh ne več, ker me tko bolijo.

Pa bradavice me ščemijo, včasih pa cela joška boli (pa ni trda, pa nimam vozlov, kr mal se zmisli, in me boli :grrr:).

Tanaja, :bravo::bravo::bravo: za vaš red in spanje. Zoja še kar spreminja urnik tko, da ne vem točno, kaj me čaka. Ampak ponoči imamo na srečo tud bolj mir (2-4x se dojiva). Mi pa noče kupškov podirat, pol se pa zvija ene pol ure v posteljci. :((

Joj, fiši, kaj se ti to dogaja? jaz upam, da se bo vse uredilo in da ne boš rabla it na tist grozen postopek. Uf, groza. Jah, šola je pa pač obvezna. Smo dal vsi to skoz. Še mal pa boš šla na faks, pa bo drugač. ;)

Mejte se lepo, grem našo :kuza: na travo pelat za minutko, ker Zoja glih spančka.
Aja, a slučajno katera najde čas za hišna opravila - jaz mam že tko umazan, ampak enostavno ni časa, da bi sesala in pomivala. :(

Lu, kako je blo pa v šopingu?

Zdej pa res šibam... :rozica::rozica::rozica:

pa pa Dolina&Zoja&:kuza:




spacey -> Naši sončki (2.del) (18.3.2005 12:04:26)

Hello!

Še vedno v enem kosu...včeraj šlo vse skupaj mimo, ko sem se ulegla in šla počivat. Je pa to verjetno nek začetek, upam!

Nč šibam delat zdravniški pregled, ker mi vozniška preteče in pol ne bo časa še za to. Se oglasim kaj kasneje. :)

Lep topel in sončen dan... :rozica::rozica::rozica:

Papa;
P 9nebesa še 3 dni




Stran: [1]