Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

puncica -> Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (16.3.2005 20:09:48)

Pri nas tamala spije zelo malo čaja in čaj ji skuhamo zjutraj, ga damo v večjo flaško ali termovko in potem v manjšo dolivamo, da ga lahko tamala drži. Čaj je lipin in je sladkan.

Problem nastane, ker se čaj že po nekaj urah pokvari. Dobi čuden vonj. Čaj, ki ga pijem jaz in je v stekleni posodi pa še po 3 dneh nima nobenga vonja

Zanima me:
- a se to dogaja samo pri nas?
- kje ve čaj čez dan hranite al ga za vsako skuhate:zmeden2:
- kater čaj pijejo vaši malčki
- a je možno da je kriv sladkor?

Hvala
LP

Natas@ -> Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (16.3.2005 20:12:27)

Meni se zdi pri nas enako. Se mi pa tudi zdi da je to zaradi plastike. Če je v stekleni ali "rosfrai" posodi je ok, če je pa v plastičnem vrču oz. flaski pa res dobi tak čuden okus.
Lp

Anonimen -> Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (16.3.2005 20:14:20)

zakaj pa ji sladkaš čaj? sam mal bom zamorila, zakaj ima pa tak vonj pa ne vem :)

lp, lara

puncica -> Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (16.3.2005 20:17:31)

hmmm lara....., zato, ker nesladkanga noče pit, pa še ati ji potuho daje, ker pravi da nesladkan čaj nima nobenga okusa in eto, potem pa noče nesladkanga pit, jaz pa se ubijam zraven.:zmeden2:

Bejba -> Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (16.3.2005 20:24:00)

Jaz mu dajem komarčkov čaj, pa nisem še zasledila kakšnega čudnega vonja. Ker tudi naš škratek ne popije ravno veliko čaja (cca 70 ml na dan), mu ga ponavadi skuham 1x na dan in ga imamo čez dan v flaški. Pa se mi zdi, da je zvečer še vedno ok.
Sem pa tudi samahotla postaviti vprašanje na RR, če punce kuhajo čaj večkrat na dan ali imajo enega čez cel dan :zmeden:?

Blanka77 -> Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (16.3.2005 20:34:12)

poskuste z vodo. Moja spije tud tri četrt litra vode na dan. Jo ima raje kot čaj. Pa še sladka ni.

Anonimen -> Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (16.3.2005 20:47:47)

Pa kupite raje instant otroški čaj in ga s toplo vodo zmešajte diretno v stekleničko. Količine po želji.

nejcko -> Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (16.3.2005 22:14:22)

Tudi jaz imam tako izkušnjo, da doma kuhan čaj zelo kmalu dobi čuden vonj v plastični flaški, instant pa nikoli.

Janeja -> Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (16.3.2005 22:40:21)

Čaj se pokvari - skisa - če je dolgo časa topel. Če daš kuhan in vroč oz. topel čaj u termosko se po parih urah pokvari, če pa ga daš u vrč in ga imaš hladnega pa ostane dober dlje časa. Enako velja za doma kuhan in instant čaj.

Jaz sem Janu kar kmalu začela dajat kar Hippov komarčkov čaj. Če ni spil cele stekleničke sem ga dala u grelček za stekleničke, da bi bil topel, ko bi si malček spet zaželel pit, pa smo kmalu ugotovili, da tega ostanka noče nikoli spit. Šele čez nekaj časa nam je postal jasno zakaj - je mel prav ogaben vonj in okus.

Potem smo mel pa u steklenički in u grelčku sam vodo in smo čaj sproti delal.

Anonimen -> Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (18.3.2005 9:54:45)

atija 2x gor pa dol po nagi riti!:)- preber si temo o romenih zobkih ki sem jo odprla. sicer vaša še nima zobkov bojo pa kmalu. moja punca pa pije vsak dan eno ožeto pomarančo zalito z vodo za celo flašo in to je po nasvetu zobarce ok. čaja skoraj ne prakticirava, če se res mudi in nimam pomaranč ji naredim hipp instant samo je tm tut cukr not tako da se ga izogibam!

lp, lara

KIRA -> Čaj v flaški dobi po nekaj urah "vonj" (18.3.2005 9:56:58)

jaz ji delam instant čaj od hippa, vedno svežega, po 100 ml.. starega ji ne dajem (da bi ga cel dan šprala recimo - maksimal no par ur), razen včasih ponoči, pa še takrat običajno manjšo količino nardim zvečer.
sladkam ga pa ne, ker nočem da se na sladko navadi. saj je itak že dovolj sladek.

Stran: [1]