Mesna lazanja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ery -> Mesna lazanja (2.10.2008 10:48:53)

A ima katera hiter, enostaven in dober recept za lazanjo? Sem kupila lazanjo od Barille sedaj pa kakšnega pametnega recepta nimam. Vem pa, da ste tukaj nekatere kuharice, zato hitro.. recepte... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Balonchy -> RE: Mesna lazanja (2.10.2008 11:04:29)

Na drobno sesekljani čebulici prepraži mal mešane zelenjave in mleto meso. Začini, dodaj malo paradižnikove mezge in to je to. Potem pa v pomaščen pekač najprej razporedi pašto, čez meso + bešamel, pa spet pašto, meso in čez mal več bešamela.

Pečem pa tričetrt ure na cca. 170-180°C...




Eca -> RE: Mesna lazanja (2.10.2008 11:13:05)

Jaz naredim zelo podobno, edino "po novem", več ne delam klasičnega bešamela, ker se mi vedno mudi in se mi ni za kuhat bešamel. Naredim pa tak bešamel:
Zavrem 250 ml vode, dam not jušno kocko (to naredim vmes ko dušim meso), tik preden pa začenem zlagati sestavine v pekač, pa tej jušni osnovi primešam 250 ml sladke smetane, 250 ml kisle smetane in 80g parmezana. To je to.
Na koncu pa lazanjo posujem z mešanico semen. Se fajn zapečejo in je zelo hrustljavo in dobro.

Lp, Eca




enkratna -> RE: Mesna lazanja (2.10.2008 11:22:56)

Jaz delam podobno kot Balonchy, vendar brez zelenjave. Namesto bešamela pa med plastmi dajem nariban sir (mesni del naredim bolj sočen, da ni presuha lazanja).




Balonchy -> RE: Mesna lazanja (2.10.2008 11:32:57)

IZVIRNO SPOROČILO: enkratna

Jaz delam podobno kot Balonchy, vendar brez zelenjave. Namesto bešamela pa med plastmi dajem nariban sir (mesni del naredim bolj sočen, da ni presuha lazanja).



No, pa sir sem pozabila napisati... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Tega ne šparam...
Obvezno je pa mesni del bolj sočen, ja... Ker drugače, če lazanja stoji nekaj časa je taka kot bi jedel žaganje!!!




puncica -> RE: Mesna lazanja (2.10.2008 13:15:16)

jaz delam takole KLIK

Nam je vsem všeč in še povsem enostavno jo je naredit.




kaya2007 -> RE: Mesna lazanja (2.10.2008 16:40:06)

Pečem pa tričetrt ure na cca. 170-180°C...


tolk časa?? jaz pečem 20 minut na 200, tako tudi piše na škatli od barile..in pride čisto italjanska-mehka in sočna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] je pa res, da testo prej malo pokuham.




Balonchy -> RE: Mesna lazanja (2.10.2008 17:29:21)

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

Pečem pa tričetrt ure na cca. 170-180°C...


tolk časa?? jaz pečem 20 minut na 200, tako tudi piše na škatli od barile..in pride čisto italjanska-mehka in sočna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  je pa res, da testo prej malo pokuham.


Jaz pašte ne kuham in sočna je tudi, ker naredim mesni nadev bolj "na redko"... Je pa odvisno od količine koliko časa pečeš... več plasti kot je, bolj je debela. Pa verjetno je odvisno tut od pečice... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Mesna lazanja (2.10.2008 19:00:23)

A testo prej skuhate in koliko časa




Alfabeta -> RE: Mesna lazanja (2.10.2008 19:29:35)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

A testo prej skuhate in koliko časa


Ne, kupiš od Barile testenine za lazanjo in jih surove nalagaš v pekač. Potem se z tekočino s katero so polite (bešamel, ali samo mesna omaka bolj sočna ali kaki drugi prelivi) dobro napijejo in to je to.

Jaz sem samo 1x kuhala, pa so se zlepile in jih ne bom nikoli več. Te od Barille so pa zakon




kaya2007 -> RE: Mesna lazanja (13.10.2008 17:36:17)

Jaz sem samo 1x kuhala, pa so se zlepile in jih ne bom nikoli več. Te od Barille so pa zakon


jih moraš posebej zložit, drugače je kriza, ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] jih pa jaz kuham, so mi boljše.




Shuka -> RE: Mesna lazanja (13.10.2008 17:48:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

A testo prej skuhate in koliko časa


Ne, kupiš od Barile testenine za lazanjo in jih surove nalagaš v pekač. Potem se z tekočino s katero so polite (bešamel, ali samo mesna omaka bolj sočna ali kaki drugi prelivi) dobro napijejo in to je to.

Jaz sem samo 1x kuhala, pa so se zlepile in jih ne bom nikoli več. Te od Barille so pa zakon
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
sploh nimaš veliko dela z njimi, zložiš testenine, vse sestavine, daš v pečico in voila!

S kuhanjem je sama packarija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Lia25 -> RE: Mesna lazanja (29.10.2008 15:24:31)

http://www.mojirecepti.com/recept/mesna-lazanja.html




Stran: [1]