kako naredite segedin (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


PAJO -> kako naredite segedin (2.10.2008 8:49:33)

danes bi za kosilo naredila segedin,pa me zanima
kako se najhitreje naredi.

kaj date noter vse???

hvala,lp ana




Mišni -> RE: kako naredite segedin (2.10.2008 8:58:35)

Jaz na olju prepražim veliiiko čebule, da se malo zmehča (najbolje, da jo kar soliš, je prej), potem dodam na kose narezano meso in potem to ful dolgo tenstam, da se čebula razpusti, meso pa zmehča.
Posebej skuham kislo zelje: najprej ga stresem na cedilo, oblijem z vodo in nato ožamem ter dam v posodo, dolijem toliko vode, da je zelje pokrito. Nato kuham kakšnih 20 minut do pol ure.
Ko je oboje kuhano, stresem zelje k mesu, začinim (čahko pa že prej) s sladko mleto papriko, poprom, česnom, kakšen lovor lahko še daš notri, in še malo pokuhaš.

Če imate radi bolj gostlato, lahko v skodelici zmešaš malo moke in vode in to zliješ v vrel segedin ter še malo pokuhaš, da se zgosti.




Alfabeta -> RE: kako naredite segedin (2.10.2008 19:35:03)

Pajo, tebi tole ne bo za danes več koristilo, morda pa bo komu drugemu.

No, jaz ga naredim tako kot Mišni, samo da nikoli zelja ne skuham posebej ampak vedno ko dodam začimbe na meso, dodam še zelje, pomokam in zalijem. Ostalo pa po enakem postopku kot Mišni.

Ga pa vsi zelo hvalijo in ni prekisel, ker ga sicer moj mož in sin ne bi jedla.




Nanni -> RE: kako naredite segedin (7.10.2008 13:57:09)

Tudi jaz ga delam enako kot Alfabeta, torej zelja ne kuham posebej, ampak skupaj z mesom. Na kocu pa dodam začimbo Fant, da je fajni okus in po potrebi še zgostim z moko...in to je to.... pa ravno danes bo za kosilo...njamiiiiiiii[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley17.gif[/image]




MTFP -> RE: kako naredite segedin (7.10.2008 14:33:18)

A je pomembno katero meso je notri?




Mišni -> RE: kako naredite segedin (7.10.2008 14:36:21)

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

A je pomembno katero meso je notri?


Po moje je najboljše, da je svinjsko. Kako je s kakšnim drugim, pa ne vem.




Alfabeta -> RE: kako naredite segedin (7.10.2008 19:53:52)

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

A je pomembno katero meso je notri?


Jaz delam s svinino, moja mami pa z govedino, ker ne mara vonja kuhane svinine. Meni osebno je moj boljši, jasno!




Nanni -> RE: kako naredite segedin (8.10.2008 6:56:08)

Naj bi bilo svinjsko. Saj potem z začimbami narediš tako, da se nič ne vonja, ker osebno tudi jaz ne prenesem vonja svinjskega mesa ko se kuha. Fuj. Ampak segedin s svinjskim mesom je pa zakon.




MTFP -> RE: kako naredite segedin (8.10.2008 13:47:34)

Joj zdaj mi je pa zadišal tale segedin, ga pa sicer še nikoli nisem delala, ker ga moj videti ne more. A mi lahko katera pove koliko česa naj dam notri..., pa ker ga bom verjetno lahko sama pojedla, ali gre lahko preostanek v skrinjo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




M_mojca -> RE: kako naredite segedin (11.10.2008 21:34:36)

Ja, segedin daš lahko v skrinjo, ampak samo če meso ni bilo prej zmrzjeno. Če kupiš svežega, pa ga brez težav zamrzneš!
Žal ti pa s količinami ne znam pomagat, saj jaz delam vse "od oka" oz. nikoli ne delam po receptu, ampak po občutku in do zdaj smo vedno vse pomazali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Poskusi na www.kulinarika.net Sigurno boš našla recept za segedin, ki ti bo všeč!





Stran: [1]