Mišni -> RE: kako naredite segedin (2.10.2008 8:58:35)
|
Jaz na olju prepražim veliiiko čebule, da se malo zmehča (najbolje, da jo kar soliš, je prej), potem dodam na kose narezano meso in potem to ful dolgo tenstam, da se čebula razpusti, meso pa zmehča. Posebej skuham kislo zelje: najprej ga stresem na cedilo, oblijem z vodo in nato ožamem ter dam v posodo, dolijem toliko vode, da je zelje pokrito. Nato kuham kakšnih 20 minut do pol ure. Ko je oboje kuhano, stresem zelje k mesu, začinim (čahko pa že prej) s sladko mleto papriko, poprom, česnom, kakšen lovor lahko še daš notri, in še malo pokuhaš. Če imate radi bolj gostlato, lahko v skodelici zmešaš malo moke in vode in to zliješ v vrel segedin ter še malo pokuhaš, da se zgosti.
|
|
|
|