Milni mehurčki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Kati S -> Milni mehurčki (16.3.2005 13:54:53)

Oj!
Naš tamal bi rad kar naprej pihal milne mehurčke. A zna katera naredit fajn domačo milnico? Jaz še nisem pogruntala recepta - dam recimo Pril/gel za tuširanje in vodo, pa rata en ali pa noben mehurček. Ne vem, ali je fora v razmerju ali v sestavinah..... :zmeden2:

Erdbeere -> Milni mehurčki (16.3.2005 13:56:41)

Ja jest dam unga k je za posodo pomivat pa vodo, pa običajno kar ratajo

pravljica -> Milni mehurčki (16.3.2005 13:57:00)

jaz dam cet za pomivanje posode...odvisno je tudi če je koncentriran ali ne...pol pa probam...bistvo je v razmerju

Anonimen -> Milni mehurčki (16.3.2005 14:01:37)

To je pa ravno tako, kot pri nas zadnje dneve. Pa prav tako se matramo z milnico. Smo šli celo na internet gledat, če kje kaj piše. Našli smo, da mora biti razmerje 1 : 13 v korist vode seveda, da pa moraš uporabiti tako sredstvo, ki se čim manj peni. Nekje pa piše, da se uporabi tretjino milnice, tretjino vode in tretjino glicerina. Mi prakticiramo prvo, ampak to dela mož, ker meni nikoli ne rata in mi gre na živce. Njemu pa ponavadi kar, samo pravi, da naredi kar nekaj približno, s sredstvom za pomivanje posode. Samo ni pa nikoli čisto tako, kot tista kupljena milnica. Ponavadi potem jaz piham, tamal pa mehurčke lovi. Jaz to prav rada počnem. Tudi če ne bi bilo tamalga... Se tolk uživim, da me morjo vsi prosit, naj že neham.
Me prav zanima, koliko stane glicerin. Saj ga imajo v lekarni, ane. Če ne bo drag, bom poskusila.

SANDY -> Milni mehurčki (16.3.2005 19:28:20)

jest jih pa kupm v merkatorju..za 75 SIT ;):)-:)-

Anonimen -> Milni mehurčki (16.3.2005 19:31:02)

Ja, Sandy, saj jaz tudi, samo potem se Tibor s to steklično skloni in klomp, vse je po tepihu in tekočine ni več. I tako tri puta. Potem smo pa primorani to zadevo doma delati, ker je seveda jok in stok. Ampak tepih imamo pa zelo čist.
No, danes sem šla v lekarno po glicerin, ampak stane 800 SIT in ga nisem kupila. Se mi je zdelo preveč, glede na teh 75 SIT, kot stanejo v trgovini. Ampak ne vem, če me ne bo premamilo, da bi poizskusila, če gre...

Stran: [1]