|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Merjenje bazalne temperature
1.10.2008 23:37:06   
pejka
Zanima me kdaj si merite bazalno temperaturo tiste, ki imate tri izmenski delovni čas? Kot sem prebrala naj bi si merila zjutraj, vedno isto uro in po najmanj šestih urah spanja. Kako naj si potem merim, če sem po nočni službi? Vsa utrujena in nenaspana? Ali je rezultat potem realen? user posted image

Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Merjenje bazalne temperature
2.10.2008 0:25:33   
Doll
kalkulator za ovulacijo
http://www.babycenter.com/ovulation-calculator

kako ugotavljaš O pri sebi
http://www.babycenter.com/chart-basal-body-temperature-and-cervical-mucus

o opazovanju in merjenju bazalne temparature

http://www.babycenter.com/chart-basal-body-temperature-and-cervical-mucus

cikel lahko spremljaš s pomočjo takšne tabelce

user posted image

Upam,da sem ti kaj pomagala

Nočkauser posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.10.2008 6:39:20   
pejka
Full hvala za to, da si se tako zelo potrudila. Si mi veliko pomagala. Ampak mene še vedno zanima kaj je z merjenjem bazalne temperature, če ponoči delaš in si ves utrujen. Ali si izmeriš tako kot vsak dan (npr. ob 6 zjutraj) ali ne? Ali, če si zmeriš lahko kaj vpliva na rezultat to da si utrujena in da nisi nič spala? Ker kot piše na navodilih moraš spati vsaj šest ur in biti spočit. Kaj naredim v primeru, da sem iz nočne?

Hvala

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.10.2008 11:05:17   
dulcinea
Ko prideš iz nočne, greš spat a ne? No in ko se zbudiš (naj bi bilo po vsaj 5 urah spanja in vedno ob isti uri) pa izmriš BT.

No, čeprav je problem, ker naj bi bilo res vsak dan ob isti uri. Pr tebi to ne bo šlo.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2008 12:52:28   
Anonimen
je kakšna stran ko je napisano v slovenščini,o ovolaciji in ta izračun
bi prosla!!!!

(odgovor članu dulcinea)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2008 13:54:48   
dulcinea
v gugla vtipkaj ovUlacija user posted image

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.10.2008 16:53:14   
2 Sraki
Na to temo obstaja resnično dobra knjiga, ki ti vse to do potankosti razloži. Tukaj pa imaš v krajši verziji.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.10.2008 16:57:50   
enkratna
Jaz sem si dobra 2 meseca merila balzalno temperaturo (kot del postopka za umetno oploditev), nakar noben tistega lista tudi pogledal ni! 

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.10.2008 19:42:07   
pejka
2sraki, a mogoče veš naslov knjige. Mi linka ki si ga dala noče odpreti. Knjigo bi si pa rada mal prebrala.

Hvala

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2011 14:42:50   
tanjatanja
ja,prebrala semda je najbolje meriti temperaturo vedno ob istem casu,in sicer zjutraj, ampak se preden gres na wc. jaz sem nasla tudi tale ovulacijski koledar http://www.trying-to-conceive.com/ovulation-calendar/ , in sem ga uporabljala,pa mi je pomagal, pa se mailti posljejo kdaj je ovulacijski dan,ne rabis prevec razmisljat  :) poleg tega ima tudi "izbor"spola - ceprav ta shettles metoda je bolj tko-tko - mislim,da se bazira na acidnosti vagine in se neke parametre vkljucuje, ampak nisem najbolj sigurna ce deluje,pa tudi znanost jo ne podpira ravno. skratka, talena  na babycentru mi je prevec zakompliciran, oziroma, sama se si belezila temperaturo (brez grafov)....

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.8.2012 14:19:53   
Night
Bom kar tukaj vprašala. Kakšno imate povprečno temperaturo tiste, ki si merite? Mislim pred ovulacijo. Meni vedno isto kaže - 36,3, pa sem rahlo v dvomih, če mi prav kaže.

(odgovor članu tanjatanja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.8.2012 16:35:56   
lily32
Pred O okrog 36,3, po O okrog 36,8, desetinko stopinje gor ali dol.
Nisem pa nikoli opazila tistega padca v temperaturi, ki naj bi nastopil dan pred O. user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.8.2012 12:51:35   
Night
Meni v bistvu isto kaže, sem ugotovila. Pred O sem imela konstantno 36,3, po O pa skoz 36,8, razen danes malo manj, ker sem šla včeraj ful pozno spat in danes pozno vstala. Pa tudi jaz nisem zaznala padca v BT user posted image Upam, da zadeva prav kaže. Jaz imam ovulacijo na 16. dan glede na BT, čeprav imam reden ciklus na 28 dni.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?