Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 1.10.2008 23:52:58
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II in zato je moj sin Tilen in ne Tylen Zakaj pa ne Tajlen? Tko, za domisljijo trenirat . saj bi lahko razmišljali, ko bi jim razlagala, da je Tylen Tilen po (Bobu) Dylanu in ne Tajlen to (Micku) Tysonu
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 9:22:17
|
|
|
|
KT
|
Occitania je področje od severne Španije (Katalonija), večino ga leži v južni Franciji, razteza pa se vse do Italije (Piemonte in Ligurija) kjer govorijo jezik Occitan - ne vem, ena najbolj značilnih oblik je besedica òc za da.
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 9:29:16
|
|
|
|
Nika v službi
|
Loksitan in Kiko, vse ostalo je napačno. Sicer pa ime L'occitane izhaja iz pokrajine, ja.
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 10:02:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Kiko je pravilno ja .
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 10:41:27
|
|
|
|
Ayo
|
IZVIRNO SPOROČILO: tianna Kiko je pravilno ja . Jp, pomeni pa zrno
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 10:42:28
|
|
|
|
Ayo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ayo IZVIRNO SPOROČILO: tianna Kiko je pravilno ja . Jp, pomeni pa zrno npr kava chicco d'oro - zlato zrno.
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 11:00:01
|
|
|
|
janapan
|
dobesedno kikko s poudarkom na i.
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 11:22:05
|
|
|
|
Felicity
|
kiko, če misliš otroško opremo evo še reklamo, kjer lahko slišiš pravilno izgovorjavo http://www.youtube.com/watch?v=eHfpiEhS7O8
< Sporočilo je popravil Felicity -- 2.10.2008 11:25:06 >
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 11:33:44
|
|
|
|
Kontrakarambolšrauf
|
KIKO je edino pravilno. Če kdo reče Čiko je meni za usrat smešno, ker smo enga sošolca tako klicali, ker je ime skoz čik v ustih. Neprižgan po možnosti .
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 12:08:19
|
|
|
|
mateyka
|
se pravi ch in cc (v chicco) se izgovarja (kot k) isto? svašta.. a to je pomembno kje v besedi se to dvojno črkovje pojavlja (na zaćetku ali koncu besede) ali kako?
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 12:28:20
|
|
|
|
Ayo
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka se pravi ch in cc (v chicco) se izgovarja (kot k) isto? svašta.. a to je pomembno kje v besedi se to dvojno črkovje pojavlja (na zaćetku ali koncu besede) ali kako? Če te res zanima: črka c je v italijanski abecedi glasovana kot č. Če za c stoji –i ali –e v besedi, se izgovori č (či, če). Če za njim stoji katerakoli druga črka, se izgovori k. Za dvojne črke, npr cc, velja isto pravilo, fora v dvojniku je, da se samoglasnik pred le-tem izgovori podaljšano, npr kiiko.
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 13:06:52
|
|
|
|
Arwenko
|
L'occitane...to pa se ne izgovori Loksitan ampak Loksiten...ampak e kot polglasnik in n...tak nosni...boljše napisat ne znam nažalost.
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 16:04:38
|
|
|
|
Ayo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko L'occitane...to pa se ne izgovori Loksitan ampak Loksiten...ampak e kot polglasnik in n...tak nosni...boljše napisat ne znam nažalost. al bomo doktorirale tukaj iz jezikoslovja!!!
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 18:55:11
|
|
|
|
Anonimen
|
No, vsak dan se kaj novega naučiš. Meni se je zmeraj zdelo logično, da se chicco izgovori čiko - mišljeno kot otrok, samo ne vem, a je to špansko potem?
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 19:00:18
|
|
|
|
tins
|
L'occitane...to pa se ne izgovori Loksitan ampak Loksiten...ampak e kot polglasnik in n...tak nosni...boljše napisat ne znam nažalost. Bo kar prav z A! (e z nosnikom bi bil ob končnici -aIne)
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 19:53:02
|
|
|
|
Šarki
|
http://www.youtube.com/watch?v=kcbSnfQH6Kw evo še loksitan
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 21:45:41
|
|
|
|
Klarita
|
Lahko še jaz vprašam..... kaj pa vozički in ostala oprema Jane? Se izgovarja Jane ali Đejn? Jaz mislim, da Jane, ampak nisem ziher...
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 21:47:41
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klarita Lahko še jaz vprašam..... kaj pa vozički in ostala oprema Jane? Se izgovarja Jane ali Đejn? Jaz mislim, da Jane, ampak nisem ziher... Hane, s poudarkom na e. Ampak jaz rečem Jane, prav tako prodajalci v Pikapolonici.
< Sporočilo je popravil hothien -- 2.10.2008 21:48:54 >
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 21:52:14
|
|
|
|
frutka_
|
Kiko je. Ampak ko jaz v MB rečem Kiko in ne "Čiko" me vsi čudno gledajo...No, samo da vem da se nisem blamirala. Kako se izgovori ime tistega NIssana, ko ima dve črki Q noter ...neki kuaskuaj...ali kaj???? Takai veliki wagen je!
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 21:56:09
|
|
|
|
frutka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: frutka Tale: http://www.nissan.si/Qashqai.asp Kaškaj. ž Hihihi...res! Tukaj sem pa ga čisto mimo pihnil! Jaz sem brala "kuaskuaj"...hahahahaaaaaa!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 21:59:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Se Reklama, da slisis ime (na koncu) z angleskim naglasom .
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 2.10.2008 22:05:52
|
|
|
|
Ribica **
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica No, vsak dan se kaj novega naučiš. Meni se je zmeraj zdelo logično, da se chicco izgovori čiko - mišljeno kot otrok, samo ne vem, a je to špansko potem? A ni po spansko niño?
< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 2.10.2008 22:06:05 >
|
|
|
|
RE: Chicco- kako se izgovori 3.10.2008 6:17:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR IZVIRNO SPOROČILO: Ankica No, vsak dan se kaj novega naučiš. Meni se je zmeraj zdelo logično, da se chicco izgovori čiko - mišljeno kot otrok, samo ne vem, a je to špansko potem? A ni po spansko niño? Ja, je, ja. Samo čiko pa tudi rečejo, samo se mi zdi, da bolj v zafrkljivi verziji, kot mulc pri nas. Ma, saj ne vem, ugibam .
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?