jest morm pa jutr (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

piščanc -> jest morm pa jutr (16.3.2005 12:59:09)

pudlco :kuza: skopat.

Nimam ravno prakse s psi. je pa ene 10 let stara. Kakšen nasvet bi mi prav prišel.

lp, nina

dory -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:01:00)

Jaz nase2 psa na baterije vrzem v banjo,najprej fejst naspricam,pol nasamponiram,sperem in se ene 2x ponovim vajo...da sta za zih lepe...pol v soncu jih dam na balkon da se posusita,drgac pa fen v roke pa akcija...feniram v kleti,ker je drgac prevec za pospravlat :(..to je to...sta pa ful navajene in nc kej dost ne komplicirata...jest pa tud ne :)

Anonimen -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:05:04)

U, dobro, da si me spomnila. Moram našo Mišo k frizerju prijavit. Ima že tako dolgo dlako, da upam da imajo tisto mašino za ovce strišt.

Psa pa postaviš v banjo, ga zmočiš s tušem, s toplo vodo, potem naneseš šampon (pasjega moraš prej razredčiti z vodo in speniti - to naredi v kakšnem lavorju - razmerje piše na navodilih - jaz uporabljam kar otroškega, ker je tretjino cene pasjega), ga zdrgneš (psa), in nato splakneš s tušem (s toplo vodo). Psa ožameš, to pomeni, da ga malo stisneš, tam, kjer je največ dlake, pa računaj da se ti bo stresel, če ga ne boš držala, ga vzameš iz banje, postaviš na brisačo, ker vse teče od njega, nato ga z drugo, bolj veliko brisačo pošteno zbrišeš. Potem bo pes norel po stanovanju kot zmešan in se brisal v tepihe in sedežno ganituro. Če se ti bo pustil oziroma če mu je to v navadi, ga nato posušiš s fenom.

baguSka -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:09:19)

No mi mamo tud pudlco.

Jo daš pod tuš. Jo zmočš s toplo - mlačno vodo. Našamponiraš - lahko je navadn šampon ampak ga mau razredč z vodo. Če je fejt umazana 2x. Seveda vmes in na koncu speri. Ko prenehaš s pranjem, je fejst ožameš (še pod tušom) in nato zaviješ v brisačo, da se vpije vsa odvečna voda. Nato fajn 'zdrgneš' in spustiš da laufa po stanovanju in se briše u kauč, tepih, pojstlo.. Hehe. Če pa tega ne pustiš, pa lohk fen - sam naša ga absolutno ne mara.

Skye -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:12:07)

Splišni a tvoj tud tako nori po stanovanju, ko ga skopaš?:)-:)-:)-

Moj je, kot da se bi mu utrgalo......se meče po tleh (briše)....tako da skoraj salte zraven dela:)-:)-:)-

Fena pa ne sme videti.......ga tako nalaja da smo vsi nori zraven:)-

baguSka -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:13:02)

Hehe tko k naša.;)

Anonimen -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:17:34)

Ja, saj po moje vsi psi norijo, to imajo po moje nekje notri, da se morajo ogreti. Samo naša pa obožuje fen. Samo da ga prinesem v sobo, se že guzi. Ful ima rada toplo. Na soncu se sonči toliko časa, da jaz vedno mislim, da jo bo enkrat kap zadela. Včasih se je pa v trgovini pri mojem partnerju tako v eno špiralasto peč tiščala, da čudno, da se ni vžgala. Je moral prav paziti.

baguSka -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:24:08)

Naša ma tud rada toplo. Sam ni rada k piha pa je ful glasn.:zmeden:

Skye -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:24:15)

:)-:)-:)-

Saj naš tud ima rad toplo....sam zvok fena ga očitno zelo moti...kar ko ga vklopim bi ga najraje raztrgal;)

Naša prejšnja psička pa se je, ko smo jo skopali šla direktno spat, kljub temu da je bila cela mokra.....jo je očitno kopanje utrudilo:zmeden2:

Tako da vsi psi ne norijo....no mogoče psi norijo, psičke pa spijo:)-:)-:)-:)-

Skye -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:24:51)

baguska pol pa imava pse podobnih karakterjev:)-:)-:)-

baguSka -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:25:20)

Ne ne mi mamo kuzlo - pa je tud čist divja.

Anonimen -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:25:28)

Aja, ja, kar sem jih jaz spoznla, so vsi noreli. Mi smo imeli do zdaj tri.

pravljica -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:39:48)

tudi moja nori ko zmešana po kopanju...jo malo pustim da se zdivja, tačas pospravim kopalnico in pripravim stol in ostale pripomočke za feniranje...na začetku se je bala, potem je bla zmeri zraven mene ko sem si lase sušila...zdaj ni več problema...lepo čiča pa čaka da je suha...pol je pa tak mehka, da jo skor pojemo od cartanja :angel: (aja, shit tzu je)

*NaDy* -> jest morm pa jutr (16.3.2005 13:47:18)

Naša tudi nori po stanovanju ko jo skopam.Šele potem jo lahko posušim zraven pa poje kakšen pribolšek .:kuza::kuza:

piščanc -> jest morm pa jutr (18.3.2005 17:30:21)

eto ratalo je. pudlca skopana, kopalnica pomita, imam pa eno tono brisač od dlake. Pa jaz sem bila tudi stuširana ene prakrat zraven.
ja, fena ne prenese, po kopanju jo je bilo pa povsod dosti, pa še drselo ji je, hihi. razčesala sem jo pa raje zunaj pred blokom, ker je vse frčalo.

Psička bo pa z nami kar cel mesec, na veliko Tjašino veselje, moje pa malo manj, ker je kar veliko dela s temi sprehodi, pa dvema otrokoma.

no bo že.

Anonimen -> jest morm pa jutr (18.3.2005 21:02:32)

Bravo, Ninočka, čestitke za prvo kopanje!

Anonimen -> jest morm pa jutr (18.3.2005 21:03:41)

Aja, pa še na nekaj te moram sedaj opozorit. Sedaj so polja maksimalno pognojena. Če boste šli kaj na sprehod ob njih, nikar pudlice ne spusti, ker jo boš morala takoj ponovno skopat...

Stran: [1]