Sončni žarek -> RE: premoženjsko zavarovanje - uveljavljanje škode (2.10.2008 8:15:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Hej, a je imel kdo izkušnje z uveljavljanjem škode? Katera dela na kaki zavarovalnici, da mi iz prve roke svetuje? Hišo, garažo in vso opremo imamo zavarovano. Do zdaj nismo še nikoli ničesar uveljavljali, plačujemo pa redno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zdaj pa se je zgodila nesreča pri vožnji v garažo. Z lastnim avtom smo poškodovali nova sekcijska garažna vrata. Popravilo bo uradno, od proizvajalca vrat, torej dobim tudi račun. Po moje lahko uveljavljam povračilo škode preko zavarovalnice. Dilema je edino v tem, če zavarovalnica pokriva tudi škodo, ki si jo sam naredil? Ali torej napišem v tiste obrazce, kaj se je dejansko zgodilo ali moram na kaj paziti in reči, da je to npr. nekdo tretji storil? Ali zavarovalnica pri tistemu, ki je izdal fakturo, dejansko preverja, če so določeno zadevo zamenjali? Kakšni so postopki, kje so morebitne zanke, v katere se lahko ujamem, v primeru seveda, če moram resnico kaj potvoriti. Dejansko mi je škoda, da bi samo leta in leta plačevala, zdaj pa, ko imam res precejšnjo škodo, pa tega ne bi dobila povrnjenega. Pa čeprav je škoda nastala z naše strani. Nesreča pač ne počiva. Priporočam se za vaše nasvete, kako stvar primerno speljati. Hvala. --- Najprej je pomembno pri kateri zavarovalnici imaš narejeno zavarovanje. --- Potem je potrebno preštudirati pogoje ki si jih podpisala in dobila ob sklenitvi zavarovanja. --- Najbolj pomembna pa je seveda OBSEG KRITJA (nekdo reče-mam vse zavarovano in potem ko se pogleda polica se ugotovi marsikaj). --- Na podlagi pogojev......police.......ugotoviš, če imaš to krito (in kaj boš napisala v papirje)...... --- Potem pokličeš na zavarovalnico- CENILCA (ne moreš kar tako nest papirjev za prijavo škode, saj jo je treba prej sporočiti zavarovalnici in jo pride pogledat cenilec -razen za kakšno steklo ne bodo komplicirali)..... Cenilec pride pogleda in napiše poročilo, potem pa se da stvar popravljat....... --- Če zavarovalnica preverja pri tisti firmi, ki odpravlja škodo- mislim da ne, saj so ti dolžni izdati račun- ki pa ti ga verjetno ne bodo dali kar brez popravila (drugače goljufaš zavarovalnico)......Lahko pa se na zavarovalnici zmeniš za pavšal (da bo delo opravil nekdo domač)- ki pa je nižji od popravila od pooblaščene firme... Upam, da sem ti kaj pomagala.....Če pa rabiš še kaj pa vprašaj (delam za 4 različne zavarovalnice)......
|
|
|
|