Ah, to dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Tato -> Ah, to dojenje (1.10.2008 16:38:38)

Živjo mamice !

en nasvet bi ponovno potrebovala. Imam 2 meseca starega miška. Se dojiva, zadnje dni pa so pri dojenju nastale težave, nekaj časa lepo pije, nato se začne stegovati in kričati. Menjava položajev pa nič ne pomaga. Sedaj ne vem, ali je kaj narobe z mojim mlekom, menoj...včasih že pomislim, da me že lasten otrok ne mara [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]več. Vmes ko dojim, mu dam dudko da se pomiri, nato začne ponovno piti... in spet se vsa zgodba ponovi. Zaćaran krog.. Ima katera podobne težave ????




dolenjka -> RE: Ah, to dojenje (1.10.2008 16:47:47)

Oj! Meni se je to dogajalo (ne vem koliko je bila točno stara) in se je tudi nehalo tako kot se je začelo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne vem od česa je postala taka, ampak je kmalu minilo. Vztrajaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anonimen -> RE: Ah, to dojenje (1.10.2008 17:01:00)

Naša dela tako, ko ne more kakat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Od vsega hudega potem še bruhne precej ven po podiranju kupčka. Počakam enih 20 minut in se ponovno dojiva.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Alfabeta -> RE: Ah, to dojenje (1.10.2008 19:36:14)

Pojdi na iskalnik in vtipkaj...."večerni blues". Dobiš kar nekaj zadetkov. Ali pa "kreganje na dojki". Če greš pa na med.over.net, na forum dojenje pa tudi vse to najdeš.

Mislim, da bi morali o temle kreganju na dojki in bluesu dati pod lepljivo na vrh, ker vsake 3 dni ena o tem sprašuje!




tintin -> RE: Ah, to dojenje (1.10.2008 20:14:22)

pride in mine. Samo to lahko rečem...je blo pr nas podobno, v približno podobni starosti. Nič skrbet, smao vztrajaj. Pa brez misli, da te ne mara prosim!




Alfabeta -> RE: Ah, to dojenje (1.10.2008 20:37:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Tato

včasih že pomislim, da me že lasten otrok ne mara [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] več.


Nikar tako ne razmišljaj. Še ko bo starejši in bo jezen nate, pa ti bo kaj takega zabrusil, ne bo resno mislil in bo čez par minut že kot mucek priliznjen.

Nikakor nisi ti kriva. Krivo je tole obdobje, opažam pa da smo ga po večini vsi dali čez. In mine, brez skrbi. Pri nas je trajalo kar nekaj časa, sem tudi mislila, da ne bo konec.... Ko pa sedaj pomislim (stara je 8 mesecev) kdaj točno je bilo to in koliko časa je trajalo se pa ne spomnim točno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




annie -> RE: Ah, to dojenje (1.10.2008 23:05:35)

Ja, mi smo tudi imeli takšno obdobje. Jaz se spomnim, da sem mu takrat vmes kupčka podrla in je bilo malce bolje. Predvsem pa ne obupaj in vztrajaj pri dojenju in tako kot so druge že rekle, bo tole tudi minilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anonimen -> RE: Ah, to dojenje (2.10.2008 9:46:34)

Zgolj obdobje. Vsaj pri nas je bilo tako. Ali pa če je bila prveč zaspana. Ti samo vztrajaj pri dojenju, s tvojim mlekom ni nič narobe.




lotty4 -> RE: Ah, to dojenje (2.10.2008 20:48:08)

Če praviš da mu daš dudo da se pomiri, kaj pa če ima dosti in mu ni več do tega da še kaj ven priteče in bi samo še malo cuzljal.




polma -> RE: Ah, to dojenje (3.10.2008 8:26:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Tato
Sedaj ne vem, ali je kaj narobe z mojim mlekom, menoj...včasih že pomislim, da me že lasten otrok ne mara [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] več.

Ne sekiraj se!!! trenutno te ljubi bolj od sebe, saj še ne loči med sabo in tabo-ti maš pa hrano, ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]?!!

Utrujenost, vetrovi, morda kislina-tako je blo pri nas, zaradi refluksa... probaj razne nasvete, pobrskaj z iskalnikom, pa boš našla prav način, verjemi. Srečno!!!




koala -> RE: Ah, to dojenje (3.10.2008 10:53:40)

Uf, poznam, moj je včasih pridno zgrabil nekajkrat potegnil, potem pa začel kričati kot da bi ga iz kože dajala. In bila sem v podobnih dvomih kot ti, ni pomagalo nič, ne menjava dojke, ne menjava položaja, nič, samo z dudico se je pomiril. Pa je tako kot je prišlo tudi minilo.

Aja, sem pa opazila, da pred menstruacijo in med njo bolj ali manj odklanja dojko.




nia5 -> RE: Ah, to dojenje (3.10.2008 12:19:20)

Če uporabljaš flaško, jo ukini, drugače pa vztrajnost-ko moja noče jest iz kaj jaz vem kakega razloga, se vstanem in se dojima stoje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], kaj češ, moreš svašta probat, pa beba (kot tudi ti) mora biti pomirjena, če je razdražena in živčna ti ne bo jedla pod nobenim pogojem. Pa vso srečo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]




srki -> RE: Ah, to dojenje (15.10.2008 11:13:31)

Mogoče ga preveč tišči in mora vmes podreti kupčka. Vsaj pri meni je tako. Nervozen postane, se "trga" od dojke, ko pa podre kupčka, je dobro.




AndrejaLana -> RE: Ah, to dojenje (20.10.2008 11:20:21)

Tudi pri nas je  bilo tako...ponavadi se je kregala, ker je preveč teklo in jo je zalivalo in, kot se mi je zdelo, si je ona želela samo srkljanja (ne hrane) ampak ker ni znala drugače, kot vleč, je tudi mleko teklo...ampak se je bauca mala kmalu naučila, ko se crkljat brez vlečenja in je kričanje minilo n se še sedaj pri 10 mesecih veselo crklja...hehe




Stran: [1]