Freycha -> Dilema (1.10.2008 11:51:05)
|
S tem problemom se že nekaj časa spopadam, danes pa, ko sem res hotela it h G, pa sem ostala doma. Stara sem 30. let imam enega otroka in otrok ne želim imeti več. Moj partner je star 36. let in na tem področju deliva isto mnenje. Rada bi šla na sterilizacijo, a mi zakon ne dovoljuje do mojega dopolnjenega 35. leta. Pa še potem moraš pol leta čakati. O tem, kako diskiminatorno je to, raje ne bom govorila, rada bi pa vaš predlog (več glav več ve). Tablet če se le da, ne bi jemala. Ne samo, da sem proti tabletom nasplošno (sem jih v življenju preveč pojedla in so se mi uprle), sem tudi proti kemiji, ki "uničuje" naravno ravnovesje hormonov v telesu. S kondomom ne bi seksala, če se le da, ker mi je isto, kot bi jedla sladoled čez šipo, za Mireno pa sem se odločala in skoraj že odločila, pa me je danes spet "prpa" stisnila in nisem šla. Moje telo zavrača vse tujke. Nikoli nisem mogla imeti pearcinga, če imam uhane v ušesih (čeprav imam že 15. let preluknjana ušesa), imam še par dni gnojne bulice v luknjah, šivi po carskem so se mi vneli, pa so jih mogli dati predčasno ven, čeprav so mi dali neke posebne. Alergična sem tudi na vse živo, v glavnem moje telo težko kaj prenaša (hvala bogu tamponi še grejo, na vložke sem pa alergična). Zaradi tega in ker sem prebrala, kake vse imajo ženske probleme z Mireno enostavno ne zberem moči, da bi šla tja in si jo vstavila. Saj si govorim, da jo bom že dala ven, če ne bo ok, a to nekako ni dovolj za opogumiti se. Pa sem danes začela razmišljati, če poleg vzdržnosti, kondoma, tabletk in mirene obstaja še kakšna "lažja" in bolj enostavna oblika zaščite? Se zavedam, da z vsako stvarjo prinašam neko kemijo v telo, na to idejo sem se že nekako navadila, a priznam, da sem na tem področju čisto nepodučena. Imate kak predlog? Slišala sem za neke obliže, pa neke obročke itd.... poznate kaj?
|
|
|
|