Dream -> RE: recept za kruh (1.10.2008 8:41:14)
|
Ponavadi vse moke kombiniram in vidim, ali uspe ali ne. Koruzna moka je zelo težka, zato jo običajno dajem v najmanjši možni količini, recept pa sem malce priredila iz ene revije: 50 dag bele moke 20 dag krušne moke 10 dag koruzne, polnozrnate, ajdove ali ržene moke (tu lahko izbiraš po želji) 1 dag sladkorja 2 dag soli 4 dag kvasa (ali primerljiva količina suhega kvasa) 3 dag margarine 4,5 dl mlačne vode Sama vse sestavine skupaj namečem v aparat (pri čemer vedno uporabim suh kvas), potem pustim vzhajat med 15-20 minut, nato na roke pregnetem, oblikujem v štruco ali hlebček in dam na pomokan pekač. Pečem 35-40 minut pri 200-220°C. Poskusi, če ti bo kruh uspel tudi če krušno moko zamenjaš s polnozrnato. Malo eksperimentiraj, pa bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|