Akikambubua -> RE: Je tu kakšna študentka nemščine na FF v LJ? (12.10.2008 0:52:48)
|
Živjo! Ja, res si bolj slabo iskala. Nemcisti imajo forum: germanistika.net, na katerem je tudi večina zapiskov za izpite - najdeš pod gradiva. Literarni seminar - to moraš hoditi na seminar. Med semestrom se naredi seminarski, ki se jo predstavi med seminarjem. Časnikarstvo - to ni noben problem, le na predavanja je treba hoditi in sodelovati, ker če prideš na izpit in se te ne spomne z predavanj, enostavno ne narediš, pa tudi če se na trepalnice postaviš. Književnost 20. stoletja - če prebereš večino knjig in se fajn naučiš, tudi to ni noben problem. Problem je za tiste, ki nič ne berejo knjig, ker je večina esejskih vprašanj taka, da moraš zelo dobro poznati vsebine knjig in način pisanja tega avtorja. Pol je še interpretacija pesmice, pa 10 vprašanj. Sedaj obstaja tudi možnost, da delno narediš in pol na naslednjem roku, samo tisto kar si imel narobe oz. pomankljivo dopolniš. A Sodobno kjniževnost imaš že narejeno. To ne vem če si imela, ker obstaja šele nekaj let. Je tudi pri prof. Šlibar in zelo podobno kot knjiž. 20. sol, v bistvu se nadaljuje z snovjo 20. stol. Je pač moderna književnost, od leta 1945 do danes. To se je meni bilo veliko lažje učiti, kot 20.stol, ker mi je ta snov bila veliko bližje in Avtorji veliko boljši. Metodiko znanstvenega dela nima več Krevs_Birk, ampak Valenčič Arh. Je tudi potrebno hoditi na predavanja, ker se tam predstavi seminarska nal., ki je pol pogoj za izpit. Moderni nemški jezik 4 imata že nekaj let le Danijel Holl (nemški lektor), pa Samide. Tukaj je prisotnost tudi obvezna, ker se na semester pišeta po 2 eseja, na koncu jih je torej 4 in so pogoj za končni izpit. Pa en usti nastop je obvezen. Pol je na koncu izpit, ki je sestavljen iz slovnice in eseja (ca. 500 besed). Po tem, pa je še ustni del. Tako je bilo 2 leti nazaj pri Hollu. Upam, da sem ti pomagala. Moj nasvet je, da greš čim prej na faks in prosiš, če lahko obiskuješ predavanj in vaje, dokler še niso pisali nobenega kolokvija. Pa knjige za Šlibarjevo bi bilo treba začeti brati, ker jih je kar nekaj. Veliko sreče!
|
|
|
|