|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Finančna kriza
1.10.2008 23:33:52   
Anonimen
manj ko imaš, manj lahko zgubiš

In od manj lahko zivis...

(odgovor članu yellowcrystalstar)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
1.10.2008 23:39:26   
Anonimen
Mene trenutno tudi bolj moti, da se krediti dražijo

Euribor je ze na zelo visoki vrednosti...najvisje v zadnjih 10-ih letih je bil leta 2000, 5,341%, 12m, danes je pa tudi zelo blizu, tako da se osnova ne bi smela vec povecevat. Se bodo pa zagotovo bancne marze...

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
1.10.2008 23:39:37   
Anonimen
manj ko imaš, manj lahko zgubiš.

Huda logikauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
1.10.2008 23:42:09   
Anonimen

Ja, huda logika.
Samo sprasujem se, od cesa bodo ti revni ziveli? Od malo?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
1.10.2008 23:45:21   
Anonimen
To kar znamo pri nas zaznat od financne krize je, da si ne bomo vec sposojali denarja za nakup cevljev, oblek, potovanja in ostale bedarije, zaradi karih so hotele zasluzit banke na racun revnega prebivalstva , in zdaj je cisto prav, da so jih lopnili z lopato po betici.

Na nek nacin se moram strinjat, ceprav se slisi grdo, do nekaterih.

Bil je ze skrajni cas, da pride do konca (pretiranega) razcveta in pretiranega razsipavanja vsega. Hrane (ta se me zelo dotakne), vode (ta se bolj) in vsega ostalega blaga. Meni se zdi, da imamo ze vsega vec kot prevec in je skrajni cas za pit stop.

(odgovor članu Ayo)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
1.10.2008 23:46:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ja, huda logika.
Samo sprasujem se, od cesa bodo ti revni ziveli? Od malo?

Ma kaj nisi prebrala? Po tej krizi bo svet pravičen za vseuser posted image . Se bo denar pravično deliluser posted image
Sam za vse tanaivne btw....tud če bi se kdaj kaj takega zgodilouser posted image (ful možno drgačuser posted image ).....neb dobili nič, ker je preveč res revnih na svetu da bi še kaj za slovence k misljo da so revni ostalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
1.10.2008 23:47:18   
Anonimen
Ma kaj nisi prebrala? Po tej krizi bo svet pravičen za vse

Seveda user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
1.10.2008 23:50:00   
Anonimen
To kar znamo pri nas zaznat od financne krize je, da si ne bomo vec sposojali denarja za nakup cevljev, oblek, potovanja in ostale bedarije, zaradi karih so hotele zasluzit banke na racun revnega prebivalstva , in zdaj je cisto prav, da so jih lopnili z lopato po betici.

Koga bankeuser posted image
Al ljudi ki živijo preko svojih možnosti. Nism čist štekala.

Pa neb rekla da banka hotela zaslužit na revnem prebivalstvu. Reven ne dobi kredita. Sploh pa za potovanje ne. Verjetno se raj naje k pa rit v turčiji namaka. Predvidevam. Tist k jemlje kredit za potovanje ipd. pa....raj ne bom komentirala te inteligenceuser posted image .........sam klinc, če je pa treba v šihtu povedat da si bil v egiptu, ne v izoliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
1.10.2008 23:53:07   
Olivija

Mene trenutno tudi bolj moti, da se krediti dražijo

Euribor je ze na zelo visoki vrednosti...najvisje v zadnjih 10-ih letih je bil leta 2000, 5,341%, 12m, danes je pa tudi zelo blizu, tako da se osnova ne bi smela vec povecevat. Se bodo pa zagotovo bancne marze...

ne bi smela ... je že res. Samo Libor je bil pa leta 1990 tam okoli 9%! - to je tisto kar mene skrbi, priznam pa, da sem bila takrat še v OŠ in se ne spomnim kaj je bil vzrok za tako OM.

Tisto maržo banke, bi midva že še zmogla. Pa še nekaj je, mene moti, da banka lahko moj kredit proda naprej, čeprav ni slab, ker sprememba upnika mi pa sploh ne diši, še posebej, če imam kredit zavarovan s hipoteko (ne bi pa nikoli zavarovala z zemljiškim dolgom).

So imeli pa ravno na ARD eno zanimivo debato na to temo.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 1.10.2008 23:54:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
1.10.2008 23:55:23   
Anonimen
Samo Libor je bil pa leta 1990 tam okoli 9%! - to je tisto kar mene skrbi

A res? Kje si nasla ta podatek?
Jaz sem gledala prvi zadetek Euribor, pa je historika samo za deset let.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
1.10.2008 23:57:02   
Anonimen
Tisto maržo banke, bi midva že še zmogla.

Tudi to bi se poznalo, ce bi sle marzne na raven slovenskih izpred desetih let, ko so bili krediti po TOM + 5% (cca). To je velika razlika na danasnje pribitke, ki smo jih pri stanovanjcih vajeni na med nekje 1,5 in dobrih 2%.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
1.10.2008 23:59:31   
Olivija

Samo Libor je bil pa leta 1990 tam okoli 9%! - to je tisto kar mene skrbi

A res? Kje si nasla ta podatek?
Jaz sem gledala prvi zadetek Euribor, pa je historika samo za deset let.

Glej libor data in imaš vse podatke za vse valute. Jaz sem vedno mislila, da 1990 EURIBOR-ja še ni bilo in da zaradi tega ni podatkov. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
2.10.2008 0:02:45   
Olivija

Tisto maržo banke, bi midva že še zmogla.

Tudi to bi se poznalo, ce bi sle marzne na raven slovenskih izpred desetih let, ko so bili krediti po TOM + 5% (cca). To je velika razlika na danasnje pribitke, ki smo jih pri stanovanjcih vajeni na med nekje 1,5 in dobrih 2%.

To je pa tudi res, Euribor + 5.5%  user posted image

Moram mail napisat vsem relevantnim bankam, da vidim, kaj se je v treh tednih spremenilo, ker nama je na začetku septembra na Hypotu napovedal padec Euribor-a. user posted image

Je pa kot sem jaz razumela pribitek banke fiksen del - to se pravi, če nama zdaj dajo npr. 1.7, potem ostaneva na tem pribitku naslednjih 20 let?

< Sporočilo je popravil Olivija -- 2.10.2008 0:03:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
2.10.2008 0:04:51   
Anonimen
Hvala.
Zanimiv je podatek, da je na tako visokih vrednostih vztrajal ca. 2 leti in pol. Je pa tudi startal z visje osnove kot je danes.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
2.10.2008 0:08:09   
Anonimen
Je pa kot sem jaz razumela pribitek banke fiksen del - to se pravi, če nama zdaj dajo npr. 1.7, potem ostaneva na tem pribitku naslednjih 20 let

Naceloma ja, prakticno pa lahko da ne.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
2.10.2008 0:09:54   
Anonimen
To je pa tudi res, Euribor + 5.5%  user posted image

Takle smo mel, vcasih user posted image .
Zadnja leta se sploh nismo zavedali, v kaksnem financnem udobju zivimo.

Nasla se Euribor, najvisja vrednost 8,02% , marec 1995. 1 leto je bil nad 7.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
2.10.2008 0:44:26   
Olivija

Je pa kot sem jaz razumela pribitek banke fiksen del - to se pravi, če nama zdaj dajo npr. 1.7, potem ostaneva na tem pribitku naslednjih 20 let

Naceloma ja, prakticno pa lahko da ne.

A to se ne bi dalo v pogodbi zabetonirat? Itak sem mislila še določbo dodat, da banka kredita ne sme naprej prodat, če je redno plačan.

Grem mal posrfat, če je kaj novega ...

< Sporočilo je popravil Olivija -- 2.10.2008 0:45:09 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
2.10.2008 8:11:48   
Kerensa*
Bo kar držala tista, da manj ko imaš, manj lahko izgubiš... govori se namreč o borzni krizi... kje ste pa še videli reveža, ki bi investiral v delnice ali sklade?... reveži nimajo delnic... reveži imajo gotovino za sproti... reveži nimajo niti možnosti vzeti kredita, niti nimajo ničesar privarčevanega... zato pa so reveži... živijo od sprotne gotovine... plače, socialne podpore ali pokojnine... tega jim borzni zlom ne bo vzel... za svojo elektriko in sendvič bodo že imeli... tistemu pa, ki ima denar na borzi, pa ta denar lahko  izpuhti... če ga nimaš, ne more... torej - če imaš malo ali nič, lahko točno toliko tudi izgubiš... kajti ne moreš izgubiti veliko, če pa nimaš nič, kajne?... za sproti se pa vedno najde... neodvisno od borz. user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 43
2.10.2008 10:43:20   
Rubin.
bomo to definitivno občutili tudi navadni smrtniki.

Kako pa?

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

sam klinc, če je pa treba v šihtu povedat da si bil v egiptu, ne v izoliuser posted image

Ja, pa čeprav je slednja skoraj dražja. user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
2.10.2008 11:01:14   
Ayo

Ja banke ja.
Vse se je zacelo v ZDA na nepremicninskem trgu, banke so dajale kredi za nakup nepremicnin vsem, tudi kreditno nesposobnim, z namenom da bi zasluzile.
Banka ta sredstva (ki jih posodi) dobi s prodajo svojih financnih izdelkov (skladi, obveznice, delnice…) investitorjem.
Pot nazaj je obratna  - kreditojemalec vrne banki, banka investitorju preko vrednostnih papirjev.
Ker pa so bili kreditojemalci nesposobni, banka the sredstev ni dobila in jih tudi ni mogla vrniti. To je udarilo lani julija v ZDA. Posledicno so se zacele zadolzevati banke med seboj, prislo je do dviga obr. mer. Kriza se je se poglobila, na pomoc je vstopila nacionalna banka in zagotovila dodaten denar, ki so ga banke izgubile (beri zgoraj zakaj).
Drzava kupuje banke, da prpreci totalen zlom, to je sedaj prsilo v Evropo.

1. Nase banke ne bodo nikoli imele tako visok likvidnostni problem kot svetovne, ker so na podrocju investicij se nerazvite.
2. So se v lasti drzave, ki jih sciti in daje zagotovilo prebivalstvu

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
2.10.2008 11:25:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

Ja banke ja.
Vse se je zacelo v ZDA na nepremicninskem trgu, banke so dajale kredi za nakup nepremicnin vsem, tudi kreditno nesposobnim, z namenom da bi zasluzile.
Banka ta sredstva (ki jih posodi) dobi s prodajo svojih financnih izdelkov (skladi, obveznice, delnice…) investitorjem.
Pot nazaj je obratna  - kreditojemalec vrne banki, banka investitorju preko vrednostnih papirjev.
Ker pa so bili kreditojemalci nesposobni, banka the sredstev ni dobila in jih tudi ni mogla vrniti. To je udarilo lani julija v ZDA. Posledicno so se zacele zadolzevati banke med seboj, prislo je do dviga obr. mer. Kriza se je se poglobila, na pomoc je vstopila nacionalna banka in zagotovila dodaten denar, ki so ga banke izgubile (beri zgoraj zakaj).
Drzava kupuje banke, da prpreci totalen zlom, to je sedaj prsilo v Evropo.

1. Nase banke ne bodo nikoli imele tako visok likvidnostni problem kot svetovne, ker so na podrocju investicij se nerazvite.
2. So se v lasti drzave, ki jih sciti in daje zagotovilo prebivalstvu

Ja naše banke ne delajo po tem sistemu ja. Tko da....no panikuser posted image

Drgač pa se mi zdi tko mal hecno banke krivit za neumnost ljudi.

(odgovor članu Ayo)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
2.10.2008 12:05:46   
yellowcrystalstar

spomni se zadnje gospodarske krize

Katero imas v mislih?

katera pa je bila velika svetovna gospodarska kriza?

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. (Hendrix)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
2.10.2008 12:06:44   
yellowcrystalstar
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Bo kar držala tista, da manj ko imaš, manj lahko izgubiš... govori se namreč o borzni krizi... kje ste pa še videli reveža, ki bi investiral v delnice ali sklade?... reveži nimajo delnic... reveži imajo gotovino za sproti... reveži nimajo niti možnosti vzeti kredita, niti nimajo ničesar privarčevanega... zato pa so reveži... živijo od sprotne gotovine... plače, socialne podpore ali pokojnine... tega jim borzni zlom ne bo vzel... za svojo elektriko in sendvič bodo že imeli... tistemu pa, ki ima denar na borzi, pa ta denar lahko  izpuhti... če ga nimaš, ne more... torej - če imaš malo ali nič, lahko točno toliko tudi izgubiš... kajti ne moreš izgubiti veliko, če pa nimaš nič, kajne?... za sproti se pa vedno najde... neodvisno od borz. user posted image

aleluja, da ena končno razume. user posted image

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. (Hendrix)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 48
2.10.2008 12:11:52   
Anonimen
Bil je ze skrajni cas, da pride do konca (pretiranega) razcveta in pretiranega razsipavanja vsega. Hrane (ta se me zelo dotakne), vode (ta se bolj) in vsega ostalega blaga. Meni se zdi, da imamo ze vsega vec kot prevec in je skrajni cas za pit stop.

user posted image

Bolj se ne bi mogel strinjati.

(odgovor članu yellowcrystalstar)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
2.10.2008 13:45:49   
Pikica76
Jaz se bolj bojim, da ne bo tečaj evra padel zaradi krize, ker imam hipotekarni kredit vezan na švicarja, kar pomeni, da bom mogla ful več kredita odplačat.

grrr pol pa včerja Bajuk razlaga, da nam se pa ne more nič zgoditi, ker imamo čist drugačen bančni sistem, ja fotr ti si bil v Svetovni banki, ampak si štempljal papirje v kadrovski in ti ni jasno, da če se velikim državam sistem podre, lopne tudi nas po žepu in tak naj bi bil minister gloza. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?