Infinity1
|
IZVIRNO SPOROČILO: škratka Porod.... V torek sem od jutra čutila popadke (kot menstrualne bolečine), okoli kosila so postali močnejši..., redni in močni pa tam okoli 17:00 ure. Takrat sva se tudi odpravila v P. Tam so me pregledali in nardili CTG, ampak ni bilo ne duha ne sluha ne o popadkih in odprta nisem bila niti 1 prst - pa smo šli domov (takrat sem se zadnjič javila na forumu). Z mojim sva šla na Loko na eno tortico, potem pa domov. Doma so se popadki samo stopnjevali in čedaljie bolj boleli. Moj dragi je malce zaspal jaz pa sem predihavala popadke. Okoli 23:00 so bili na 2-3minute in močni za znoret. Če naju tašča ne bi naganjala v porodnišnico verjetno ne bi šla še kmalu, ker nisem hotla izpast kot paničarka in spet laufat v P. Pa sva šla vseeno... Ko sva prišla nazaj me je zdravnica, ki smo jo zbudili debelo gledala, češ kaj pa spet js hočem... CTG je pokazal spremebe, odprata sem bila le prst in pol. Rekla je samo da napredek od popoldneva je ampak, da gre počasi in da se zna zavlečt do jutra ali dlje. S solzicami v učkih in boga od bolečin sem mojga dragega poslala domov, mene pa je babica vseeno poslala na klistir.... Ob 1:30 se nisem mogla več sprehajat zaradi prebolečih popadkov, zato sem se ulegla na porodno posteljo. Babica je rekla da mi ne bi dala še nič proti bolečinam, ker bo prekmalu... Ko sem že jokala od bolečin mi je predrla mehur in dala nekaj proti bolečinam.... Čez pou urce me je pogledala in rekla da sem odprta že 8cm. Potem je šlo vse zelo hitro... Popadke sem lažje predihavala, in že potiskala dol, ker drugače ni šlo. Babica se je malce ustrašila ker je šlo vse prehitro in mi dala infuzijo za upočasnjevanje.... No, pri porodu sta bili na koncu dve babici, zdravnica in se mi zdi da še čistilka (zdravnica in čistilka sta me držali za noge). Moj je prestrašeno stal pri vratih porodne, ker revež zaradi infuzije na eni strani in babice ki je skakala za mojo glavo in potiskala trebuh ni mogel stati ob glavi (pravi da zdej razume zakaj eni skup padejo . Ob 3:38 se je rodil naš Lovro, bila sem rezana, malo menda tudi raztrgana in je potem šivanje trajalo kar dolgo..... To je to... meni se je zdelo zelo hitro, so me pa zelo psihično strašili ker so govorili, da bi znalo to še dolgo trajat... js pa z tako močnimi popdaki..... To je to... Mali se zbuja... hitim L.p. Hehehe škratka, si me pa nasmejala s tole čistilko , verjetno je bila strežnica če je bila v zelenem, mogoče pa inštrumentarka iz operacijske, konec koncev pa je lahko bila tudi čistilka, tudi te so oblečene v zeleno . No super, sam da je mali Loulo zunaj . Poznam pa občutek kako je to ko prideš ves od bolečin, oni pa ti povejo da nisi še čist nič odprt in da to kar tebe zvija tudi približno ni podobno popadkom . In pol revica razmišljaš če to ni to, kaj šele bo, ko bodo tapravi popadki. Je pa lepa porodna zgodbica ni kaj, še enkrat čestitke zate in malega princa. LP
|