|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na podlagi česa ste se odločile...GH?
29.9.2008 22:34:25   
julči
Glede na to da stroka ni enotnega mnenja, kdaj in s čim začeti.... naša P je mnenja, da zečeti s 4m in sicer večerni obrok mlečna kašica rižolino oz polenta z mlekom, s 6m pa naprej z zelenjavo in sadjem

Pri nas je situacija naslednja:
mala je stara 4,5m in ima 7400 g, nekateri pravijo da je prava bajsikauser posted image (meni se ne zdi!) in je do zdaj samo polno dojena, pojma nimam kok poje. Se je pa začela zvečer kar malo jokcat (po jedi) in tudi čez dan včasih, pa nevem mogoče imam premalo?
glede na to, da je alergik, bi blo fajn počakat do 6m in samo dojit po drugi strani pa ima močan refluks- bi blo fajn začet z GH, ker jo kislina izredno matra,
ker je lepo rejenauser posted image verjetno tud ni lačna( ali pač user posted image )torej zakaj dodajat?
ponoči se spet zbuja na 4 ure (je spala že po 7-8 ur) in se dojiva

no danes sem si za probo zjutraj sčrpala(1h po obroku) in sem načrpala 80 ml, kar sem ji dala zvečer ko se je podojila in sicer 40 ml sem nardila z rižkotom- gosto,je jedla na žlico PRVIČ in vse prav hitro zmazala (se mi je zdelo neverjetno, nobenih težav z zlico) pol sem ji dala pa še 40 po flaši in je tud spila v šusuuser posted image bomo vidli kako bo z zbujanjem.

vem da se moram samo adločit, a vseeno kak nasvet izkušenih.... kaj naj, čez dan večkrat pristavljam da bo več mleka, zvečer dajem kašice,...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na podlagi česa ste se odločile...GH?
29.9.2008 22:48:41   
drevozivljenja
naš je s 3,5mesece jedel rižolino pa razne sadne kašice,pa pire krompir itd.....in je zdrav 20kg fantek star 4 letauser posted image

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.9.2008 23:07:16   
jajula
ne vem kako je zarad refluksa, sam če je otrok dojen potem sem mnenja da je uvajanje pri 6m primerno, sploh če so v družini pogoste alergije. glede črpanja pa ne primerjat, ker imaš vedno več mleka kot ga načrpaš, tko da glede tega ne skrbet, sploh pa če lepo napreduje v teži.
smo pa tud mi začel najprej z mlečnimi kašami, potem pa smo šli na zelenjavo in sadje. smo začel pri dobrih 5m, ampak nisem več dojila.
pomoje je pa premal za to starost da poje 80ml na en obrok. tko da bi ti predlagala da ji raj nared tako količino kolkr je predlagana na embalaži rižolina.

< Sporočilo je popravil jajula -- 29.9.2008 23:10:52 >

(odgovor članu drevozivljenja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2008 23:44:26   
benči
Naša punči se je pri 4,5 mesecih začela strašno zanimat za dogajanje na mizi, kar požirala je, če je videla koga, ki je jedel. zato sem ji ponudila...
...po znanem pravilniku: najprej malo riževe kašice v moje mleko, potem zelenjavne kašice, sadje,...

Nekje sem slišala, da je fino dat polento za večerjo, ker dobro nasiti in otročiček bolje spi. Pri nas je tako, da nekje okrog 7. ure poje mlečno kašico, tik pred spanjem pa mlekca.

Če ti je lepo jedla na žličko, ne da bi se davila, je znak, da je zrela za gostejšo hrano.

Skratka, meni je bilo glavno merilo to, da se je strašno zanimala za hrano, pa da je bila tudi sicer zelo lepo razvita - stabilna v sedeči drži, pa še meni je zmanjkovalo mleka, ona pa niti pod razno ni marala kakega pripravka.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.9.2008 23:48:43   
san
prvega in drugega sem samo dojila do 6 meseca, jima je zadostovalo - sta se lepo edila, kar prevečuser posted image . tatretji je pa pokazal, da je lačen: je cvilil in bil razdražen, pogosto se je dojil, ko je kdo poleg njega jedel se je jokal in skoraj prosil, da bi dal tudi njemu, vse kar je videl je tlačil v usta in žvečil...p tudi redil se ni ravno veliko. pa je naneslo, da sem mu bila enkrat primorana dat kašico, zaradi neke injekcije, ki sem jo dobila in je bil lačen, pa nism dobila mleka in jo je tako pojedel, da nism mogla verjet. pa sm potem še en teden vseeno vztrajala samo z dojenjem, ampak je bil on očitno lačen in tako sem mu začela dodajat tam okoli 5 meseca gh. začela sm pa kar s sadjem, ker zelenjave ni hotel, edino v povezavi z jabolkom jo je jedel. kaše šele kasneje. no, zdej pri 6 mesecih je vso zelenjavo in sadje, ki je dovoljena za njegovo starost - zelenjavo dop oz za kosilo, sadje pop za malico, kaše zvečer pa niti ne potrebuje oz. je noče.

tko, da sama presodi, če se ti zdi lačen, mu daj, če se ti zdi, da dobi dovolj, pa še počakaj.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.9.2008 7:36:27   
Paštetka
Poglej svojega otroka in se odloči. Če smiliš, da je že pripraljena na GH, ji daj, če ne pa ne.

Če si v dvomih kar ti pravi tvoja P, potem ne vem kako se boš odločila na podlagi mnenj tukaj, saj ti bo vsaka drugače povedala in zagovarjala. Enim ni nič pri 3,5 mesecih, drugi pa so začeli komaj z 8-meseci.

Moje mnenje: nobena skrajnost ni dobra. Poglej otroka, probaj in ti bo sama povedala, če je že bereit.user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.9.2008 8:32:23   
Naja31
Pri prvem sem začela z uvajanjem pri 6ih mesecih in pol, do takrat je bil polno dojen.
Drugi bo 6. mesecev čez 6 dni in je še vedno samo dojen. Začela bom v pridhodnjih dneh.
Oba sta se samo od dojenja več kot odlično redila in napredovala, tako da ni bilo nobene potrebe po GH. Pa tudi oba sta se ponoči skoz zbujala, od rojstva naprej.

Jaz moram rečt, da ne prepoznam znakov, ko je otrok pripravljen na GH. Obe P ki smo jih do zdaj imelista zagovornici polnega dojenja do 6 . meseca in jaz to upoštevam.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.9.2008 9:00:55   
Naja30
Glede na to, da je lepo "rejena" kot prviš, no glede na to se jaz ne bi odločala, kdaj začet. Če misliš, da ima premalo in če kaže veliko zanimanje... predvsem pa zarad refluksa, bi bilo mogoče dobro počasi začet. Drugače pa sem za dojenje do 6m, če se le da.  Moraš pa vedet, da ni nujno, da bo z GH refluks izginil. Naša je še kar nekaj časa, do cca leta dni bruhnila.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?