sladkorna (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

JAKOBINA -> sladkorna (29.9.2008 18:16:12)

ali ima še katera nosečniško sladkorno na insulinu ?verjetno nisem edina reva.Lp

FORZA -> RE: sladkorna (29.9.2008 19:00:12)

Jas sem jo imela pri zadnji nosečnosti.
Ja je blo tko, da sem morala biti na insulinu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Insulin sem si začela devati po 30 tednih.
Moj nasvet pazi na prehrano redno si meri sladkor in določi dozo insulina. Saj ti jo nekako določi Dr. vendar to ni to, če si boš redno merila sladkor pol ure pred jedjo potem boš točno vedela koliko enot insulina je treba dat.
Če je sladkor malo višji več, če je nižji malo manj. Nekako tako sem si začela sama regulirati sladkor.
Mene je najbolj motilo, ker mi niso na oddelku, kjer sem ležala znali svetovati kako se prehranjevati itd...
No moja mama je že kar nekaj let sladkorna bnolnica in sem od nje dobila kar nekaj informacij glede tega.
Takoj, ko sem rodila se mi je sladkor uredil. Hvala bogu.
Z otročkom je tudi bilo vse uredu.
Sedaj je star dve leti in pol.

Srečno!!!

lara žana -> RE: sladkorna (1.10.2008 13:38:51)

pozdravljena,

tudi pri meni so ugotovili nosečniško sladkorno... sem v 31 tednu... dali so mi tisto napravico s katero si kontroliram višino sladkorja, na srečo pa mi zaenkrat še ni treba it na insulin. tudi nekaj posebne diete nimam, le sladkarijam in nezdravi hrani se moram čim bolj izogibat... je pa res da sem po naravi debela in je tudi to pripomoglo k sladkorni...
smo pa tiste z nosečniško sladkorno večji potencialni sladkorni bolnik v starosti...

lp

Stran: [1]