izcedek iz ušesa (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

afrika -> izcedek iz ušesa (15.3.2005 19:26:29)

Danes je mojemu malemu dvomesečniku iz ušeska pritekel kar obilen gnojni izcedek:zmeden:. Je zadeva resna ali je to normalen pojav pri ta-malih? Boli ga ne, je dobre volje. Pri 1. mesecu sem v posvetovalnici vprašala, če lahko glavico v vodi namaka, ko se kopava:racka:, ker se zelo rad tunka, pa je zdravnica rekla, da ni problema. Zdaj pa malo sumim, da se je to pojavilo prav zaradi vsakodnevnega namakanja glave (z ušesi vred) v vodi (brez šampona...). Kopava (samo H20) se vsak dan, ker uživa 100/h, me pa zanima, kolikokrat na teden je najbolje umivati glavo. Sumim, da jaz pretiravam, ker počneva to vsak dan. Vaša praksa???:zmeden2:

Anonimen -> izcedek iz ušesa (16.3.2005 9:25:20)

Moja sestra, ki je medicinska sestra v LJ porodnišnici, je vedno ful pazila, ko je kopala mojega sina, da ne bi voda prišla v ušesa, ker zna bolet oz. ni dobro za ušesa. Če mali nič ne joka, se ne vleče za ušesa pomeni, da ga ne bolijo, lahko pa da ga moti voda, ki se ob kopanju naberev ušesih. verjetno si že imela kdaj tisti neprijeten "šumeči" občutek, če si imela vodo v ušesih. Sam ča praviš, da je gnoj, potem bi jaz kar zdravnika povprašala, kaj je, da ne bodo kakšne poseldice s sluhom.

Pri kopanju pa le pazita, da ne pride voda v ušesa.

afrika -> izcedek iz ušesa (16.3.2005 9:41:30)

Hvala, al bina! Že pazim, da mu ne bom več močila ušeskov. Samo sem mislila, da to ni problematično - ko mi je pa sama pediatrinja tako rekla. Če pa vseeno logično pomislim, pa res ni fajn, če je notri mokro.

Stran: [1]