Spanje na trebuščku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Lara Croft -> Spanje na trebuščku (29.9.2008 11:10:53)

Kdaj ste začele dojenčke puščat na trebuščku? Naša punca tkoooooooooooo rada spi na trebuhu.... ma se je ne upam pustit same... Pa tudi nič ne poliva, če je tako.... Na boku se tudi veliko prej zbudi...

A je baby care zanesljiva zadeva?

Hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






Intruder24 -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 11:15:40)

Misliš Angel care? Ja mislim, da je! Jaz mu zaupam in vedno piska, ko ga dvignem ven in ne izklopim!
Jaz sem mojega pustila spati na trebuhu, ko je sam hotel in to ni bilo pred 6 mesecem.

Koliko pa je stara tvoja pupa? No jaz sem cel čas spala na trebuhu, ker je bila takrat takšna doktrina.
Če bolje spi na trebuhu, pa naj spi!

(moje mnenje)




sazi -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 11:16:31)

Tudi naš mali je mirni spal samo na trebuhu, drugače pa se je ves čas zbujal. Še zdaj spi na trebuhu, pa mamica tudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Na trebuhu pa je spal že od cca dveh mesecev dalje. sem mu pa vedno podložila nogice, da je imel stopala naravnost - torej pod gležnje sem mu dala zvito brisačo.




Lara Croft -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 11:23:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Intruder24
Misliš Angel care?


Ja ANgel care. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ma micena je.... 10 dni ima komaj.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Kaja08 -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 11:36:15)

Naš je star 4 mesece in sem na zadnjem pregledu spraševala pediatrinjo, če ga naj dajem spat na trebuh in je rekla, da nikakor ne...




Doll -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 11:47:09)

Od rojstva




Lunca1 -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 12:02:59)

Meni se to zdi še prezgodaj. em ju oba podlagala z deko ali plenico. Luka se šele zdaj pri 8 mesecih sam obrača na trebuh. jaz bi rekla, da takrat, ko se zna že sam obrnit.




Paštetka -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 12:18:38)

Ja Ac, je zelo zanesljiv. Pri nas je bil vedno 100% in je tudi rešil našo pupiko.

Meni so vsi P rekli (od tistih v zdr. domu, do tistih v Pe. kliniki in vsi specialisti), da nikakor otroka (dokler se sam ne obrne) polagati na trebušček spat. Ta položaj povečuje možnost smrti v zibki.

To, če imaš AC še ne pomeni, da bo otroka rešil. AC te samo opozori, da otrok neha dihati, postopke oživljanja boš pa morala sama izvajati. Je pa res, da te če hitro reagiraš, da je vse dosti lažje. Če znaš oz. si sposoben takrat odreagirati.





Doll -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 12:19:10)

Če otroku dvigneš vzglavje lahko spi na trebuhu.Zraven glave ne sme biti nič kar bi lahko dal pod nosek




m jana -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 12:48:31)

Jaz sem dajala hcerko ze v bolnici spanckat na trebuh! Sedaj je stara 5 let in se vedno spi na trebuscku!




Naja30 -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 13:08:32)

Ko se je sama znala prevaliti na trebušček, se je sama prevalila. Takrat nobena opora ni več zalegla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] In takrat sem bila mirna in sem jo pustila spat na trebuščku.




lidijajenko -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 13:08:43)

jz sem mojo tami že na začetku dajala spat na trebušček, ker drugače sploh ni trdno zaspala ampak se je skoz zbujala. Tako, da meni spi vedno na trebuhu, tudi v vozičku.

lp




miny -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 13:16:33)

Tudi moja od 2 meseca spi na trebuhu, brez problemov in brez Angel care-a. 




Massa26 -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 13:42:20)

Moja je spala na trebuhu že zelo hitro, mogoče prva dva tedna ne, potem pa že, ali pa še prej. To so mi seveda pristojni odsvetovali (patronažna, pediatrinja), ampak enostavno na trebuhu je spala, na boku pa ne. Na začetku sem zelo dežurala, če diha, potem sem videla, da je vse v redu, pa še mami me je prepričevala, da smo mi ves čas na trebuhu spali, ker ˝se je takrat tako spalo˝[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Angel Care sem pa kupila, ampak ga mož ni hotel ˝namontirat˝, ker je reklel, da ji tej senzorji in oddajniki in to naredijo več škode kot koristi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.9.2008 16:58:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Lara Croft -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 17:51:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Če otroku dvigneš vzglavje lahko spi na trebuhu.Zraven glave ne sme biti nič kar bi lahko dal pod nosek


Torej samo predel od vratu gor? Ma kok visoko se to lahko dvigne?


Angel Care sem pa kupila, ampak ga mož ni hotel ˝namontirat˝, ker je reklel, da ji tej senzorji in oddajniki in to naredijo več škode kot koristi .


Joj, se ne vem, kaj naredit.... Že vidim, da AC ne bo prišel v poštev... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Hvala vam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Doll -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 18:23:34)

Dvigneš tako da je glava višje od trebuščka,pod jogi postavi eno staro deko.Od trbuščka navzgor naj bo dvignjeno,drugače ne znam opisat.Tako da če,bo kaj mleka hotel oiti ven,da se ne zaduši ;)
Ker stežka mleko pride do gor,če je vzglavje dvignjeno




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.9.2008 18:31:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 20:48:15)

otrok spi na trebuhu, ko se sam začne obračat, pol tko nimaš kej. prej pa ne, absolutno pa ne prve tri, štiri mesece, ker tak položaj ful povečuje možnost smrti v zibki. in to nima nobene veze z dvignjenim položajem, z bruhanjem, zadušitvijo itd. smrt v zibki nastopi zato, ker dojenček enostavno neha dihatio, brez kakih mehanskih dejavnikov. kot bi pozabil. in v položaju na trebuhu se to pogosteje zgodi ravno zaradi razloga, iz katerega je ta položaj tolk priljubljen - otrok bolj mirno in polsedično dalj časa spi. kar lahko vodi do tega, da diha vedno bolj plitvo in se dih tolk umiri, da preneha dihat. tko da brezskrbi da to prebujanje, godrnjanje itd. je z namenom.




Massa26 -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 21:58:48)

Ja, to kar je Ulla80 napisala, sem tudi jaz potem prebrala in verjamem. Ampak je pa razlika, ali dojenček na boku spi malo bolj nemirno ali sploh ne spi. Naša se je ure in ure matrala, da bi zaspala, pa ni, ker se je skoz nekaj z rokcami tepla pa mencala in je bila totalno že znervirana in prebedena, zaspat pa ne. Na trebuščku pa kot angelček. Pravzaprav sem jo na trebuh dala po nasvetu patronažne podirat kupček, nakar sem videla, da tako se je pa lepo umirila in zaspala.




meeryana -> RE: Spanje na trebuščku (29.9.2008 22:08:31)

Ela je stara 6 tednov, pa je že pri treh tednih spala na trebuščku. Ampak nikoli ponoči. JA tudi meni so rekli, da smo mi vsi na trebuščku spali. 




Paštetka -> RE: Spanje na trebuščku (30.9.2008 7:20:58)

Seveda "smo" spali na trebuščkih. A pa veste tudi koliko več smrti v zibki je bilo takrat in koliko danes?

Seveda smo vsi zrasli gor na kravjem mleku. A veste koliko alergij je bilo včasih in koliko danes? Oz. takrat nepojasnjenih diarej, lišajev, flekov, astem.... ker takrat, ko smo mi bili mali, tega niso pripisovali alergijam.

....  pa še bila lahko naštevali kako je bilo včasih in kako smo vsi gor zrasli... za tiste, ki imajo take stavke rade. Žal tistih, ki niso gor zrasli tako, tukaj ni. In kar nekaj jih poznam.

Seveda, pa, če vam je tako lažje, in mislite da otroku s tem delate najboljše, go for it! To je samo moje mnenje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Kontrakarambolšrauf -> RE: Spanje na trebuščku (30.9.2008 10:33:50)

Od rojstva spi na trebuščku, ko sem ga položila na bok se je kar sam po hitrem postopku prevalil na trebušček, kljub podstavljanju. Če se je pa na hrbet, je bil v sekundi zbujen.
Vzglavje sem prevzdignila in je bilo vse OK. In še sedaj spi najraje na trebuščku.




Doll -> RE: Spanje na trebuščku (30.9.2008 10:35:44)

Paštetka tudi sedaj vv elikem številu otork spi na trebuščku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lidijajenko -> RE: Spanje na trebuščku (30.9.2008 14:28:14)

ne vem moje mnenje je da nekatere ful pretiravate. Glej glede tega imate ful povedati kako so včasih delal pa da je bilo narobe pa kolk smrti,  kolk je bilo pa boljših stvari?? nekatere stvari pa delate na star način.

Jz vem da moja na hrbtu ni hotela spati, niti na boku, ne v postelji in ne v vozičku tako da je vedno spala na trebuhu. Koliko se jih pa zaduši ko spijo na hrbtu??

Tudi včasih niso delali toliko napačnih stvari, morte se pa zavedat da je bilo včasih veliko bolj naravno vse, mleko, hrana vse, tudi način življenja je bil drugačen.
Kaj pa sedaj? Zdj moremo še mi paziti na to kaj, kje in kako bomo pojedli ne pa otrok.

To je pač moje mnenje.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>