wing -> RE: jok pred spanjem (29.9.2008 10:50:42)
|
No, pri nas pa je starejša dojenčica(10m) pri 9m začela nekaj eksperimentirat s spanjem, uspavanjem itd. Prej nismo imeli nobenih težav, zvečer sva se podojili in sem jo položila fajn v njeno posteljico. Navadno je takrat že spala, ali bila že zelo zaspana, včasih pa še kar fajn budna, a je zmeraj sama zaspala. Potem pa smo bili na morju in ni hotela spati v prenosni posteljici, tako, da je spala med nama in od takrat kot da bi se ji vse obrnilo na glavo. Samo pri meni bi spala, samo dojila bi se, že samo, če se premaknem je tak jok, kaj šele, da jo prestavljam v posteljico-kar pa jo. Tudi zelo slabo spi, to pomeni zbujanje v joku ma na vsake 2-3-4 ure in zmeraj je jok na ves glas, dokler je ne vzamem k sebi. Kar pa storim, saj sem ob 3h, ali 4h cela v megli in jo kar najhitreje želim nazaj uspavat. Seveda spet s prestavljanjem v najino posteljo in dojenjem. Naj povem še to, da jo zdaj zvečer podojim in jo še budno, a utrujeno položim v njeno posteljico. To pomeni, da se potem vstane in stoji ob ograjici in joka revica do onemoglosti. Vmes jo pridem pomirit, dam dudico, zajčka za stisnit...a je ne vzamem ven. Ko odidem spet jok, čez čas jo spet pridem mirit...dokler že vsa utrujena od dejanske zaspanosti, pa še izčrpana ne zaspi. Kaj pa ve mislite? Kako uspavate svoje male bubice, predvsem vse tiste mamice, ki nimate "perfektnih" otrok kar se tiče spanja? Brala sem, da je taka metoda priporočljiva, da se otrok mora navadit sam zaspat in ne pomeni v nobenem primeru kakšne odtegnitve ljubezni, ali krutosti, oz.otrok tega ne zaznava kot takega. Sprašujem zato, ker smo pri nas zadnje čase zelo nenaspani, porodniška se bliža h koncu in težko si predstavljam tako utrujena delati v službi. Je pa tako, da en del mene buči, da bi šla in dvignila dete in stisnila k sebi, ko tako joka.
|
|
|
|