Rezultati morfologije! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tiamo -> Rezultati morfologije! (15.3.2005 14:52:27)

Danes v 19 1/7 t mi je G naredil morfologijo. evo rezultate:
Določena gest. starost 19 4/7 t
GV/TT/BPD 49,7 mm
HC - 137,4
FL - femur 30,6
hrbtenica cela
in vse drugo OK.

Pravi, da je ful velik :zmeden:.
Naj mi še kakšna napiše rezultate, da bom videla zakaj gre :bravo:

Še eno vprašanje: G mi je rekel da moram od 22 do 24 t poklicat v Porodnišnico in se prijavit za nekaj podobnega "Cervirza", ne znam prebrati!!! A katera ve kako se reče, to naj bi bil pregled mater. vratu?

LP Tia74

pravljica -> Rezultati morfologije! (15.3.2005 15:50:51)

23t:
BPT 54 mm (22t3d)
HC 182 mm (22t2d)
FL 36 (21t3d) - kaj je to :zmeden:
AC 169 mm (21t6d)

za cervirzo pa ne vem...jaz mam še spodaj napisano vzdolžna glavična lega, porcija 44mm, lijaka ni, drugih napotkov za dalje pa nimam

rozi81 -> Rezultati morfologije! (15.3.2005 15:59:09)

21t 5/7

GV/TT/BPD: 53 ?:zmeden:
AC: 168
FL: 38

za cervizo nimam pojma, vse ostalo pa ne znam prebrat, sigurno pa nimam tako podrobno napisan kot pravljica.

LP S:nosecka: in :duda:25t

dvojčica -> Rezultati morfologije! (15.3.2005 18:38:19)

20t 2/7

BPD 57 (22)
AC 167 (22)
FL 34 (21)

ostalo vse samo znakec +, posteljica na sprednji steni, glavična vstava (II.položaj), en plod.

Merila mi je tudi CERVIKALNI kanal (maternični vrat ali ustje) CK=30mm, NMU=zaprto.

Verjetno ti morajo izmeriti maternični vrat, meni je rekla, da je to CK in da je OK.

Upam, da sem zadela, sej smo prov smešne, ves čas si ponavljam, kaj vse jo bom vprašala, potem pa polovico od tega pozabim. Jaz sem bila še na presejalnem testu s 50g glukozo (četrtek), danes pa na OGTT (100g glukoza) in imam zelo visok sladkor, od tod verjetno tudi hitro pridobivanje teže, to pa je nosečniška sladkorna. Drugi teden grem po program diete in na posvet, potem pa bom verjetno hodila še na redne preglede na polikliniko za sladkor :(( .

Upam, da sem ti pravilno odgovorila, vsekakor prej povprašaj, preden se prepustiš komurkoli pregldati :)- , saj veš kaj mislim. Preveri čemu in kakšen pregled je to in šele potem dovoli postopek, nikoli ne veš.

Drži se!
Lp, dvojčica

dvojčica -> Rezultati morfologije! (15.3.2005 18:44:21)

Fl - femur pomeni (vsaj mislim 8) ), dolžino stegnenice. Sem šele potem videla, da pravljica ne ve, kaj to pomeni.

Tiamo -> Rezultati morfologije! (15.3.2005 19:24:44)

hvala punce, se mi zdi, da imam vse Ok za 19 t.

Ja, merili mi bodo materični vrat oz. CERVIKALNI KANAL. Hvala ti dvojčica. :bravo::bravo:

Res smo čudne, jaz kdaj vse vprašam, dobim odgovore in ko stopim iz ordinacije vse pozabim :zmeden:

Za koliko si se pa zredila dvojčica, da moraš po program diete? Sem preveč firbčna? :ups:

LP Tia74 :rozica:

taška30 -> Rezultati morfologije! (15.3.2005 20:38:06)

Evo ti še moje za primerjavo: 20t in 1/7
BPD 48
HC 170
AC 150
FL 31
Tista 'cervirza' je pa zihr merjenje materničnega vratu, ker cerviks pomeni maternični vrat, tako da lahko sklepamo...

LP, Taška

dvojčica -> Rezultati morfologije! (16.3.2005 8:58:07)

Ma, v prvih treh mesecih sem se zredila za 1,5kg, potem pa v četrtem za 4,5kg (imam pa seveda že od prej nekaj osnove). Na test naj bi pošiljali vse nosečnice nad 30, seveda imam jaz v družini (teta in stric) sladkoraše, pa tudi sestra je imela v obeh nosečnostih sladkorno, pri drugi je celo jemala inzulin, upam da do tega ne bo prišlo. Ker že zdaj pogrešam čokolado :(( , me bo kar pobralo, pa še toliko roj.dnevov me čaka do julija. Boga jaz... :ups:

No, pa vse me je začel tiščat spodej in slabše vidim, pa full sem utrujena...no in tako, sem šla na pijačo (bom drugič častila še koga na glukozo :)- - mmm, kako je dobra, sploh če jo spiješ 1/2litra hkrati, žur vam rečem :)- ).

No vidiš, vse se najde (mislim podatke), če se vpraša, saj veš, kdor jezik špara, kruha strada (čeprov ironično, jaz jezika ne šparam, pa bom vseeno kruha stradala - ta belga :)- ).

Uživajte, grem na eno jabolko. Izgleda, da sem se premalo naučila, pa se moram še malo o sladkorni bolezni. Če v šoli spiš, lohk svet zamudiš :zmeden: . Al pa svet tebe, zamudi mislm 8).

Lp, dvojčica

Stran: [1]