popek24 -> Slabokrvnost (15.3.2005 16:38:15)
|
:ups: Pozdravljena! Tukaj ena duša, ki ima tudi probleme s tem-pomanjkanjem hemoglobina. Sicer ze par let vsake toliko, ampak zdaj v casu nosečnosti pa sploh. To ni redek primer zato se ne rabiš sekirat, ker plod res pobere veliko železa, kalcija, itd. Res pa je da imaš izredno nizek hemoglobin. Pred letom sem šla na krvodajalsko pa me s 114 mg/l krvi niso vzeli, ker da imam preslabo kri. Pred mesecem dni sem bila v 7 t in sem se počutila tako kot ti zdaj, šibka, vrtilo se mi je povsod, po preiskavi pa 104 mg/l in mi je zdravnica rekla kako to da nisem ze omedlela. 87 pa je res nizko, zato če hočeš in zagotovo otroku želiš vse dobro, jej tablete redno, pa suhe marelice, slive, muslije ali polnozrnat kruh,rdeče meso ampak fajn kuhano ali pečeno in rdečo peso. Najbrž ješ tablete Ferum lek, v primeru da ti je po njih slabo (ker jih je treba lizat) pa ti priporočam Retafer. Želim, da ti čimprej uspe priti na normalno raven, ki je okrog 125 in ne 100 mg, čeprav to piše v kaki knjigi.Da bo bebica dobila dovolj kisika. Veselo, sproščeno in srečno nesečnost...:racka::racka::racka:
|
|
|
|