Slabokrvnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

anckabancka -> Slabokrvnost (15.3.2005 14:48:58)

Danes sem bila pri ginekologinji, ker mi je odprla bolniško (v vrtcu, kjer delam imamo škrlatinko) :(
Pa sem ji rekla še, da sem pogosto utrujena in da imam vrtoglavice in če mi lahko pregleda kri. Res je preverila hemoglobin in slišala sem, ko je rekla sestri, če je to možno, da ga imam tako malo. Imela sem ga namreč le 87. Takoj sem dobila recept za železove tablete in moram jemati po dve na dan.

Zanima me ali imate tudi ve težave s slabokrvnostjo (železom) in ali je 87 res tako katastrofalno?

ko tole pišem se že bašem s suhimi slivami...:bravo:

Anči :muca:

Anonimen -> Slabokrvnost (15.3.2005 14:50:26)

Ja, to je slabo. Mislim, da mora biti tam nekje okrog 100, da je še sprejemnljivo. A prej ti pa nikoli ni dala železa pregledat? Je pa čudna.

Tiamo -> Slabokrvnost (15.3.2005 14:55:31)

To ni prav dobro.

Probaj piti sok rdeče pese, moji prijateljici je pomagal.

Lp Tia74

ZARA -> Slabokrvnost (15.3.2005 15:03:30)

http://www.lunin.net/zdravje/slabokrvnost.php

anckabancka -> Slabokrvnost (15.3.2005 15:05:35)

Ni ga je dala pogledat v 12 tednu in sem ga imela 124. Pol mi je pa zgleda moj :duda: vse pobral. Že zdej zna dobr poskrbet zase. ;)

popek24 -> Slabokrvnost (15.3.2005 16:38:15)

:ups:

Pozdravljena!

Tukaj ena duša, ki ima tudi probleme s tem-pomanjkanjem hemoglobina. Sicer ze par let vsake toliko, ampak zdaj v casu nosečnosti pa sploh. To ni redek primer zato se ne rabiš sekirat, ker plod res pobere veliko železa, kalcija, itd.
Res pa je da imaš izredno nizek hemoglobin. Pred letom sem šla na krvodajalsko pa me s 114 mg/l krvi niso vzeli, ker da imam preslabo kri. Pred mesecem dni sem bila v 7 t in sem se počutila tako kot ti zdaj, šibka, vrtilo se mi je povsod, po preiskavi pa 104 mg/l in mi je zdravnica rekla kako to da nisem ze omedlela. 87 pa je res nizko, zato če hočeš in zagotovo otroku želiš vse dobro, jej tablete redno, pa suhe marelice, slive, muslije ali polnozrnat kruh,rdeče meso ampak fajn kuhano ali pečeno in rdečo peso. Najbrž ješ tablete Ferum lek, v primeru da ti je po njih slabo (ker jih je treba lizat) pa ti priporočam Retafer.

Želim, da ti čimprej uspe priti na normalno raven, ki je okrog 125 in ne 100 mg, čeprav to piše v kaki knjigi.Da bo bebica dobila dovolj kisika.

Veselo, sproščeno in srečno nesečnost...:racka::racka::racka:

puri -> Slabokrvnost (15.3.2005 16:40:11)

Anckabancka, zelo pomaga tudi, če piješ čaj iz kopriv kakšen mesec, po eno skodelico na dan!

lp

Naja31 -> Slabokrvnost (15.3.2005 19:19:00)

Ja, to je pa res zelo nizka vrednost.
Jaz sem imela celo nosecnost okorg 140, zdaj en mesec pred PDP pa mi je vrednost hemoglobina padla na 114 in sem dobila sirup FLoravital. Ze pred pregledom sem kar cutila, da bo kaj takega, saj sem se res pocutila full svoh in brez energije. Zdaj jem ta sirup en teden in se pocutim bolje.

Lp, Naja

CIPRESA -> Slabokrvnost (15.3.2005 19:32:39)

Tudi meni so rekli da je minimalna meja 120 kar je pod mejo ni dobro.

Anonimen -> Slabokrvnost (15.3.2005 20:29:29)

Jaz sem štartala s 113, potem mi je kljub Hematopanu hemoglobin padal do 105, na koncu pa sem spet imela 113. Pa ni bilo panike. Malo je bil ginekolog sicer pozoren na to, malo me je kregal, češ da ne jemljem tablet, (ne vem, zakaj jih ne bi, saj nisem neumna), ampak, ko je šlo spet navzgor na 113, je bil zadovoljen.

taška30 -> Slabokrvnost (15.3.2005 20:30:20)

Jaz tam od 20. tedna naprej jem Ferum Lek in z njimi držim Hb med 100-105. Moji G se to zdi v redu, meni pa tud (nič prav posebej utrujena), sploh glede na to da sem že 4 leta vegetarijanka. Meni je G zraven napisala še recept za Folacin (tablete vsebujejo 5mg folne kisline, v Tifolu npr. jo je le 0,4mg), je rekla, da je absorpcija železa tako dosti boljša. So pa za plačat, te Folacin.
LP, Taška :rozica:

Anonimen -> Slabokrvnost (15.3.2005 20:30:44)

Aja, navzgor mi je začelo iti, ko sem zraven začela začela jemati C vitamin, ko sem sok rdeče pese začela mešati s stisnjenimi pomarančami. Pa tablete sem jemala s šumečo tableto C vitamina. C vitamin pomaga pri absorbciji železa v krvi. Tega jaz najprej nisem vedela.

taška30 -> Slabokrvnost (15.3.2005 20:32:03)

Ja, tole kar Splišni pravi pa sploh velja: c vitamin zelo poveča absorpcijo železa, torej popij tabletko s pomarančnim sokom, npr.
LP, Taška

Maša -> Slabokrvnost (15.3.2005 23:02:51)

jest imam vrednost 99 in sem dobila ferum lek tabletke/2 dan!

Upam da se nama bo kamlu izbolsalo:zmeden:

Anonimen -> Slabokrvnost (16.3.2005 6:58:32)

Maša, samo C vitamin zraven pij, pa bo.

Anonimen -> Slabokrvnost (16.3.2005 7:32:33)

Jaz sem na začetku nosečnosti imela hemoglobina samo 105, zadnjič pa samo 85... Dobila sem sirup Legofer, tri žličke na tešče, ki pa sem ga v dveh tednih že izpraznila. Zdaj pa čakam, če mi bo naslednji teden na pregledu predpisala novega ali ne. Sicer pa se počutim dobro, nič čudnega ne opazim...

Anonimen -> Slabokrvnost (16.3.2005 9:54:51)

Naly, železo je kar trdovratna zadeva, zelo počasi se popravi. Zato bi jaz na tvojem mesto vsaj šumeče železove tablete jemala oziroma pila. Pa kakšen sirup, naprimer Endovital je čisto naraven in je v glavnem iz rdeče pese. Pa kakšen C vitamin zraven.

Anonimen -> Slabokrvnost (16.3.2005 10:00:00)

Splišni, pa misliš, da smem to kar brez recepta?
Bom šla danes v lekarno malo povprašat!

Anonimen -> Slabokrvnost (16.3.2005 10:22:29)

Meni je ginekolog rekel, naj poleg tablet pijem te železove šumeče tablete. Pesim sirup tudi ne more škoditi, samo pomaga lahko.

Anonimen -> Slabokrvnost (16.3.2005 10:25:49)

Bom upoštevala tvoj nasvet, hvala!

Stran: [1]