pomladno_dete
|
IZVIRNO SPOROČILO: wii No gremo po vrsti: - med popadki lahko hodiš, pri meni je bilo celo zaželjeno,da se hitreje odpiraš, namestijo ti CTG, ki jim nudi intermitetni nadzor, tako prosto hodiš koliko zmoreš, lahko kaj spiješ, imaš tudi žogo,... - meni so menjavali položaje kot za stavo, pa na nizki postelji, pa gremo na visoko, pa na rimsko kolo, pa levo, pa desno, pa na vse štiri s podprtim zgornijm delom telesa,... ampak glede na to, da se ja naša pupa odločila priti na svet po 12h urah, mamica je bila čisto fuč, sem si želela le postelje in roditi, sem pa rodila v bočnem položaju in ne hrbtnem - uporabijo vse kar imajo najprej, šele potem grejo na medikamentozne, invazivne postopke, umetne sem dobila zadnjih 10 min, ker so začeli utripi padati, moji popadki pa prešibki, pa še to je bilo vse na bazi sodelovanja, pa če sem jaz za, pa če se strinjam, babica je sedela poleg mene in sve dihale in dihale, mogoče ti to pove nekaj o neinvazivnosti oz. ne poseganju v naravni potek dogodka, da čakajo 10 dni po PDP-ju in šele potem sprožijo, če se v tem času nič ne zgodi, tukaj bi morala roditi na datum, rodila pa sem 7 dni po terminu - želela sem brez epiziotomije, ampak ni šlo, mi je zdravnik povedal, da se bom raztrgala in da mi priporoča, spet je pretehtal z mano vse možnosti in nato moja odločitev Prilagodijo se ti na vse načine in kje se le da, seveda pa je vse to v primeru normalne nosečnosti in poroda odlično, odlično! hvala, wii! evo to, to je nekaj zame. naj začnem kar šparat, ne ?
|