torcica -> RE: Februarski sončki - 6.del (19.10.2008 16:53:01)
|
Pozdravljene moje drage feburarčice in mali februarčki, Po dolgem času se vam spet malo pridružim. Nisem nič kaj dosti brala za nazaj, ker ste fuuuuuuuuuuul preveč načvekale. Upam, da ste vse in vsi zdravi in pridno rastete. Moj Gašper je že cel možek, sicer bolj med suhimi, ima 7,7 kg in 77 cm. Je zelo živahen, stalno sili iz vozička in se postavlja na nogice. V stajici je včasih po 1 uro na nogah in počasi kroži naokrog. Imamo že 3 zobke in še 3 na poti, tako da ponoči skoraj ne spimo. Čez dan je malo lažje, ker se zamoti, ponoči pa redkokdaj spi več kot 3 ure skupaj. Zadnje dneve se zbuja celo na 1 uro, tako da mislim, da bo spet en nov zobek. Sicer ga redno mažem s Calgel-om, samo se mi zdi, da mu ne pomaga kaj dosti. Dojiti sva se nehala pri dopolnjenih 6 mesecih, predvsem zato, ker me je preveč grizel. Prva dva zobka je dobil namreč pri 5 mesecih in to oba naenkrat, zato je bilo dojenje skoraj nevzdržno, predvsem zato, ker ga je ful bolelo in je grizel vsako stvar, ki jo je dobil v usta, pa tudi zato, ker ni imel kaj dosti apetita. Tako sem si še en mesec in pol črpala ven mleko in mu ga dajala po flaški, potem pa sva prešaltala kar na Milumil. Za hrano nima prevelikega interesa, tako da ga moram vedno silit, da poje. Mleko pije samo še ponoči, od 300-400 ml (čez celo noč), čez dan pa mu dajem skoraj vse. Za zajtrk mu moram dodajati železo, ker je malo slabokrven (ga jemljemo že 2 meseca, je dosti boljše), tako da zraven spije samo kakšen sokec z vitaminom C, da se železo bolje absorbira in poje zraven kakšno sadje, po navadi banane. Zelo rad ima skutke (kupujem mu kar tiste od Ljubljanskih mlekarn) in ponavadi poje od 2-3. Za kosilo kuham kar za vse skupaj, vse, od riža, testenin, kruh, njoke, pa meso (v glavnem piščanček in puran, jedel je pa tudi že govedino) in belo ribo, vse vrste zelenjave, tudi kislo zelje je že probal. Pa čim večkrat mu dajem kakšne piškotke, ker zelo počasi napreduje s težo, po 200-300 g na mesec (sej ni čudno, če pa ni pri miru niti sekunde). Spije pa ogromno čaja, najrajši ima zeliščnega od Hipp, ponavadi iz flaške, zadnje čase pa ga kar probam navaditi na lonček (od Tommee Tippee z nastavkom). Drugače pa naš dan začnemo že pred 7 uro zjutraj, ko se Maška in moj dragi odpravita v vrtec in službo, potem pa tudi Gašper vstane. Dopoldne mine ekspresno hitro, tako da ob 12. uri že šibava z vozičkom v vrtec po sestrico. Potem je itak pestro z obema doma, pa pospravljanje, pranje, likanje, igranje z otroci, pa vsak večer kopanje, tako da je vedno kaj za počet. No, tko je to pri nas, uživajte s svojimi sončki, pa se še kaj oglasim. Pa, pa Torčica P.S.: Bom zdej še par slikic prilepila od mojih sončkov.
|
|
|
|