mesecnica -> RE: Februarski sončki - 6.del (7.10.2008 22:22:36)
|
Hoj. Evo najprej poročilo: No začelo se je čisto nepričakovano. Ob cca. 23.35 se je mala zbudila za hranjenje (kot ponavadi). Sem šla v sobo, jo vzela ven iz postelje in jo priklopila. Jedla je kot običajno iz obeh dojk. Ob malicanju tadruge je proti koncu ponovno zakinkala. Tako vedno zgleda najino hranjene ponoči. No - in jaz jo lepo preložim v posteljico. In se malo predrami in prične malo jokati. Ji dam dudo in jo dvignem ven, da bi jo malo poguncala, da ponovno zaspi. In res mi takoj v naročju zaspi. Čez kakšno minutko začne tko jamrat in se napenjat, kot bi hotela kakat in ne gre. Pa zraven je imela zaprte oči in dudo v ustih. In sem mislila, da se napenja, da bo kakala. Tako,da sem jo kar držala v naročju in čakala, da se pokaka, da bi jo šla potem previt. No kmalu jo je začelo tudi tresti. Jaz sem še kar mislila, da se še vedno napenja za kakanje. To je trajalo cca. 5 minut. In ona je imela ves čas zaprte oči, samo nogice in rokice je občasno k sebi stisnila in se napenjala. No potem pa začnem razmišljat... Kako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] se lahko trese, če se napenja za kakat. Saj to itak ne gre. Pa jaz pri sebi probavam se napet in se zraven stresti, in itak, da je bilo čist mimo. Tako, da sem potem mojega poklicala, da je nekaj narobe, da se mala full nekaj trese in napenja. In je prišel v sobo, da bi videl, kaj dogaja. Pa je sklepal, da jo najbrž zebe, če se tako trese, naj jo dam v najino posteljico in jo zavijem v kovterček. Pa sem probala in se je še kar tresla. Vseskozi je imela zaprte oči in dudo v usti, v bistvu, kot da spi. In potem sva videla, da nekaj res ni v redu in sva jo dvignila ter jo nesla v dnevno. No in ko moj pride z njo do dnevne, je začela full v loku bruhat. Ma zbruhala je celo malico (tko v ene štirih sunkih), kot bi s steklenico mleko ven zlival. Kaj takega še nisem videla. Ko je zadnjič bruhnila, je v obraz ratala čist rdeča, kot, da bi ostala brez zraka. Jaz sem mislila, da me bo kap. No potem se je čist umirila. Kot bi padla v šok. Sploh se ni več odzivala. Meni se je itak kar rolat začelo. Sem nase vlekla cunje in malo hitr oblekla v bundo, moj si je tudi na hitro hlače nataknil in sva letela k dežurnemu zdravniku. Naj povem, da je bila takrat ura cca. 24.00 in je zunaj padaj dež. Jaz sem letela ven v sobnih copatah, v tanki majčki in kavbojkah z malo v naročju, moj pa v kavbojkah, majici in teniskah. Mimo grede je pograbil previjalno torbo in sva šibala. Ko je začel zaklepat vrata sem začela kar kričat, naj pusti vrata odklenjena, da me prav malo briga, če me kdo pokrade, da greva hitro k zdravniku. No - še dobro, da imamo zdravnika tako blizu. Je tako letelo z avtom, vse štir žmigavce nažgane, jaz z malo v naročju. Sem jo skoz stresala, in jo rukala, da bi kako probala zbudit oz. da ne bi zaspala. Ker fora, da je imela en čas odprte oči, ampak se drugače sploh ni odzivala. Potem v avtu je začela pa zapirati oči. In ji nisem dovolila, da bi zaspala. No tako sva priletela do dežurnega in šla takoj noter. Malo je takoj pogledala zdravnica, in rekla, da je dihanje v redu, in da je tudi ona OK, samo, da je zelo utrujena. Vročine je imela 38°C. Doma ni imela nič vročine. Rekla nama je, da bo napisala kar napotnico za bolnico, naj še tam pogledajo, da bomo bolj mirni. Takoj sva šibala naprej, kjer so nas takoj sprejeli in ji ponovno zmerili vročino. Tam je imela že 38,5°C. Rekli so, da je prišlo verjetno do vročinskih krčev in da bo potreben sprejm v bolnišnici. Tako sva ostali noter. Najprej so ji dali svečko za zbijanje vročine, nato pa so ji vzeli kri, ji nastavili kanilo, če bi prišlo še do enega krča in bi bila potrebna drugačna pomoč. Moj je potem šel domov, jaz sem pa ostala z malo. Prvo noč sem preživela v sobi na ležalniku, mala je imela svojo posteljico. Naslednji dan sem dobila svojo sobo, kjer sem tudi jaz imela posteljo in sva imeli tudi kopalnico. Ker dojiš ti namreč pripada ležišče in hrana v bolnici. HB. No v glavnem vročina ni padla skoraj štiri dni. Ves čas je cca. na 6 ur dobivala svečke. Mala je bila čisto gotova. Full jo je tale vročina zdelal in je hotela skoz spat. Pa samo v naročju se je cartala in dremala. Čist drugač, kot doma, ko je bila zdrava in je šibala, da je ni bilo za ustavit. No čez par dni so ji ponovno kontrolirali kri in vodo. Nakar so ugotovili, da voda ni OK, da ima vneta sečila. In je pristala na antibiotikih, ki jih je prejemala skozi kanilo direktno v žilo. To je trajalo ene 5 dni. Potem sva šli domov in sva od doma vsak dan prihajale na terapijo še 5 dni. Vmes naju je zdravnica dala še preventivno na UZ sečil, da ne bi bilo kaj narobe, oz. da ne bi šlo že za kakšno prirojeno napakico. In kaj ugotovijo? Da ena ledvička ni OK [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Je sicer malo manjša kot druga, ampak na njej je neka napakica, zaradi česar je tudi prišlo, do vnetja sečil. Niso pa vedeli povedati kaj točno je narobe. Ena varianta je, da ima vod preozki in urin ne more lepo skozi, druga pa, da ima vod preširok in urin seka nazaj v ledvička (refluks). Nekaj takega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. V glavnem, rekli, so da morava še na dodatne preiskave, kjer se bo to ugotovilo. Tako, da sva bili včeraj z napotnico v polikliniki v Ljubljani na ponovnem UZ (drugo mnenje), kjer so ugotovili, da je res tako. Potem sva bili še na nefrologiji, da sva oddali vse izvide in dobili termin za dodatne preiskave. Na eno drugo napotnico in termin za drugo preiskavo pa še čakava. Tako, da se mi zdi, da zadnje dni skoz visiva pri dohtarjih. In tega še ne bo konec. Kakorkoli, zdravnica mi je rekla, da se to da pozdravit in da je fajn, da se je ugotovilo tako zgodaj, da je okvara. Drugače bi lahko skoz prihajalo do vnetij, kar pa menda otročka full boli. Moram rečt, da je mala vse skupaj dobro prenesla. Zdravnikov se na srečo še ne boji, čeprav jo skoz pregledujejo. Vsem se full reži, tako, da kar ne morejo dohtarji verjet, da je res tako veselo dete. Upam, da se vse skupaj čimprej poštima. Sedaj prejema zaščito proti vnetju po žlički. Vsak večer en mililiter. Ker ni fajn, da pride do ponovnega vnetja, ker drugače ne bodo mogli narediti ostalih preiskav, ki jih še imajo. Aha - še nekaj. Za tiste vročinske krče pa sva dobili neko zdravilo in če se nama še kdaj ponovijo moram aplicirat zdravilo v ritko, da ne bi prišlo do šoka oz. do nezavesti. Pa temperaturo morava zbijati že pri 38°C. Jaz kar nisem mogla verjet, da je možno, da temperatura tako zraste v pičlih 15 minutah. Ker ko sem jo hranila, ni bila še čisto nič vroča. Noro res. Res upam, da se nama tole poštima. Držite pesti.
|
|
|
|