blaža -> REFUNDACIJA- Prosim nujno za mnenje (27.9.2008 19:41:02)
|
Moja zgodba je taka. Sem zanosila in po mesecu in pol približno sem morala na bolniško, zaradi rizične nosečnosti. Bila sem na bolniški do konca nosečnosti. Po mojih informacijah, mi je prvih trideset delavnih dni bolniške plačal delodajalec, glede ostalih bolnišk, pa mi je bolniško nakazal delodajalec in takoj zaprosil zzzs, za refundacijo. Sedaj sem še vedno na porodniški, le da mi je potekla delavna pogodba, in mi je ni podaljšal. Pred kratkim pa sva prišla v spor in mi je rekel, da ni dobil vsak mesec refundirano vso mojo bruto plačo, da so ble razlike različne, tudi do sto evrov manj. Meni je blo to čudno, da delodajalec, ne dobi vso plačo refundirano in sem poklicala v računovodstvo, pa so mi dali iste podatke. Tega skoraj ne morem verjet, a sama ne morem klicat na zzzs in vprašat, zakaj so delodajalci v takem primeru prikrajšani. Sem pa dobila veliko različnih podatkov, da so ene štiri varjante, da delodajalec še pokasira na ta račun. Meni je vse skupaj čudno. Nekje sem slišala da se dobi nek delodajalski dodatek. Kaj ve kdo mogoče kako je s tem? Ampak rada bi točno vedela, za sigurno, ker se ne morem spustit v debato z njim, če nimam točnih podatkov. Res pa ne porenesem, da me ima kdo za norca. 100x hvala za odgovore!
|
|
|
|