mleko v termovki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Anonimen -> mleko v termovki (27.9.2008 1:37:26)

Povejte mi prosim, če pripravim adaptirano mleko in ga shranim v termovki, koliko časa lahko le ta stoji, oz. koliko časa je uporabno? Zanima me, ali ga lahko zvečer pripravim in ga ponudim malemu za jutranji obrok ali pripravljeno mleko ne sme stati toliko časa?




Lunca1 -> RE: mleko v termovki (27.9.2008 6:07:05)

Jaz mu tako starega mleka ne bi dala. V termovki imej toplo vodo, potem pa ga zjutraj samo zmešaš. Drugače sem pa jaz imela v grelcu vode stalno prekuhano vodo, potem pa sem jo po potrebi samo dogrela na pravo temperaturo in zmešalo, samo to ne tako kot v navodilih na 55, ampak kar takoj na 37 stopinj.




BAMBINA_ -> RE: mleko v termovki (27.9.2008 7:45:03)

V toplem mleku se bakterije hitro razvijajo, zato je bolje, da si v termovko pripraviš toplo vodo, v oprano, osušeno stekleničko vsuj namerjeno mleko in zjutraj samo zmešaj. Jaz sem vse to imela pripravljeno na nočni omarici, pa je bilo hitro pripravljeno...




NinKa -> RE: mleko v termovki (27.9.2008 8:53:38)

Jaz za na pot uporabljam termovko in vrelo vodo noter. Potem pa imam zraven Aptamil v vrečki za enkratno uporabo. Ampak sem ugotovila, da je ta varianta dost draga...celodnevni izlet rabiš 3-4 vrečke. Zato sem sedaj v Mullerju kupila škatlico v katero doma izmerim prah mleka in ga pol na poti sam noter vsipam. Je pa problem, če vrelo mleko urediš sredi obale. Smo kr v morski vodi hladili flaško.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Doma pa zavrem več vode v kuhalniku, pol pa kot predhodnica prakticiram samo dogrevanje. Je fino in hitro, kot vsakič vrelo vodo hladit.

Če pa gremo samo na hitro po trgovinah in vem da bo vmes tečkal da je lačen, pa doma naredim mleko ampak bolj vroče kot je potrebno, pol pa dam v termovko. Mam une termovke od Tommee Tippee. Eno za čaj, eno za mleko. Te se mi pa zdijo tut ful uporabne. Sploh če v avtu rabiš kaj, pa si na poti.





kajajaka -> RE: mleko v termovki (27.9.2008 21:03:03)

Imam v termovki vročo vodo, v eni flaški pa hladno prekuhano - potem pa v drugo flaško namešam pravo temp. in količino vode. Mleko v prahu imam pripravljeno v dozirni posodici (kupljena v BC in si lahko za 3 obroke nameriš, potem pa samo vsuješ v vodo).

Če pa ne spije vse, ji v naslednji uri do največ uro in pol še dam spiti do konca, drugače pa stran zlijem in novo pripravim. Se mi ne zdi prav otrokom dajat postano mleko, čeprav so imeli v porodnišnici pripravljenega in smo ga nesrečnice brez svojega mleka hodile ponoči iskat in pod toplo vodo flške gret... Ampak doma pa tega ne bi prakticirala. Saj ti vzame le par sekund, da zmešaš...

lp




Soncnica Sandra *** -> RE: mleko v termovki (27.9.2008 21:45:44)

Pri meni je stvar popomnoma preprosta, oziroma lahko ti opišem varianto kako ravanam ko smo na poti.
Uporabljamo flaške Tommee Tippee, v kateri imamo hladno vodo. Zraven se kupi take dozice, ki jih daš v flaško, nato pa iz termovke doliješ samo še vročo vodo ter vse skupaj zmešaš in obrok je pripravljen v cca. 30 sekundar.
 
Mleka v termosvki jaz ne bi dajala otroku, ravno zaradi razlogov kot so ti jih napisale že predhodnice.




ZvezdicaZaspanka -> RE: mleko v termovki (27.9.2008 22:42:44)

Tudi jaz ne bi že vnaprej zmešala mleko. Jaz 2-3x na dan prekuham vodo, jo pustim, da se shladi na primerno temperaturo in prelijem v termovko. Ko je otrok lačen, vodo iz termovke vlijem v flaško, dodam še AM in zmešam...in je že pripravljeno. Sicer pa tudi jaz uporabljam flaške, termo torbice in dozice od Tommee Tippee in je res super in praktična zadeva, sploh če greš od doma. Sicer pa če kam grem tudi vzamem termovko s sabo, voda v temo torbicah pa ostane topla še 3-4 ure, zdaj pozimi malo manj. A ja, da se pa ponoči ne matram z odmerjanjem mleka, pa imam dozirne posodice od Aventa in so tudi super.




Kaja08 -> RE: mleko v termovki (29.9.2008 11:51:27)

Jaz imam v flaškah pripravljeno vodo in jo dam za 20 sekund v mikrovalovko, dodam mleko in to je to.




Mišni -> RE: mleko v termovki (29.9.2008 12:02:15)

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

V toplem mleku se bakterije hitro razvijajo, zato je bolje, da si v termovko pripraviš toplo vodo, v oprano, osušeno stekleničko vsuj namerjeno mleko in zjutraj samo zmešaj. Jaz sem vse to imela pripravljeno na nočni omarici, pa je bilo hitro pripravljeno...


Ja, tako je. Pa še mleko se na taki temperaturi res hitro sesiri.

A tisto disperzijsko  posodico imaš? Tisto je res super, ker  v prekat naštimaš potrebno količino prahu in potem z lahkoto v flaško streseš.

Taka (tale je Aventova, stane dobrih 6 evrov):
[image]http://soncek.si/inc/image/type;item;size;170;name;$$A_7F6CB5A6_aventpowder.jpg[/image]




NinKa -> RE: mleko v termovki (29.9.2008 12:56:00)

Nasa je čit podobna sam je bla nekaj čez 3 evre Mullerju, sam ni aventova.




Mišni -> RE: mleko v termovki (29.9.2008 14:11:20)

No, saj jaz sem jo pred 6 leti in pol v lekarni kupila, tam jih tudi imajo oz. so jih imeli.




Stran: [1]