Aptamil v Avstriji (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


filipinka -> Aptamil v Avstriji (26.9.2008 14:15:18)

Pozdravljene! Naši dve [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sta na adaptiranem mleku in že od začeka hodimo ponj čez mejo, v Avstrijo. pri 4-ih mesecoh smo prešaltali na aptamil2.

- na slovenski različici aptamil2 piše po 6. mesecu;
- na avstrijski različici aptamil2 pa po 4. mesecu.
...no in smo lepo kupovali v avstriji, ker je tudi pediatrinja rekla, da so za zahodni trg narejene boljše mlečne formule kot za vzhodni.
Včeraj pa sem bila ravno čez mejo in sem kupila kar nekaj zaloge. ravnokar pa nekaj pospravljam po kuhinji in me zbode v oči nov napis na aptamilovi škatli "nach 6 Monaten". Kaj je pa zdaj to? naj zdaj grem nazaj in vprašam zakaj se gre? Ali jima pa naj kar naprej dajem ap.2???
Kaj boste storile, ve, ki svojim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dajete ta isti aptamil?




kaya2007 -> RE: Aptamil v Avstriji (26.9.2008 16:15:43)

ker so na trgu nove formule. mislim, da ni ne vem kakšne razlike, edino kar se lahko zgodi je, da je malo manj nasitna, ker so tiste po 6. mesecu narejene za dodajanje ob GH.
pa lahko kupuješ tudi v mullerju, če hočeš zahodno robo, ni treba v avstrijo.




filipinka -> RE: Aptamil v Avstriji (26.9.2008 21:54:47)

Vem, da imajo v Muellerju zahodno robo, vendar mi je v Astrijo bližje kot v Mueller.
Klicala sem v A vstrijo na Milupa inf. in so mi povedali, da bodo po letu 2010, vsa adaptirana mleka enako razdeljena po obdobjih (0-6, 6-10, itd.), zato so tudi oni naredili tako.




l.daisy -> RE: Aptamil v Avstriji (28.9.2008 11:43:30)

mi uporabljamo aptamil izključno iz müllerja... pediatrinja pravi, da če bi zamenjali za "kolinskin" aptamli, da je to tako, kot če bi dali drugo mleko... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
v zadnjih nekaj škatlah nemškega aptamila 1 je en tak mini prospekt, na katerem piše, da bojo od oktobra naprej nove formule v novih pakiranjih in da bo dvojka za od šestih mesecev naprej...  zaradi nove evropske direktive so spremenili kalorično vrednost (jo znižali) in tako bolj prilagodili prehranskim potrebam otroka, ostalo pa ostaja isto...




GoYa -> RE: Aptamil v Avstriji (29.9.2008 11:16:33)

Ampak, a se vam tudi po Aptamilu iz Mullerja naredijo take kepice kot putr (to mi ostane na koncu na cuclju). AM iz Kolinske je čisto v prahu in se lepo zmeša, tale iz  Mullerja ima pa zrnca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ni mi pa jasno,  zakaj bi bilo mleko za vzhodne trge slabše. A so naši otroci kaj slabši oz. manj vredni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].




Kanka -> RE: Aptamil v Avstriji (29.9.2008 11:28:47)

Žal je tako, da mi še vedno pašemo pod vzhod. Ne da so naši otroci manj vredni od vzhodnjaških, takšna je politika. Saj veste kakšna je zakonodaja na zahodu. Če otrok umre zaradi zdravniške napake, ta zdravnik odgovarja za njegovo smrt. Kaj pa je pri nas? Še naprej opravlja svoje delo. 

V tujini izdelke teden dni pred iztekom roka umaknejo s polic. Nič ne prodajajo po znižani ceni, tako kot to delajo pri nas. Se pa zgodi da izdelek s pretečenim rokom kupiš tudi po redni ceni.

Takšna je naša politika. Za nas je očitno vse dobro.  Pa ni to samo pri Aptamilu. Razlika je očitna tudi pri plenicah, praških, mehčalcih, tabletah za pomivalni stroj,...

Pred tremi leti sem prvič v Avstiji kupila Silan. Enak Silan je bil pri nas svetlo roza tam pa temno roza. Ne vem zakaj, sumim pa da mu dodajajo vodo. Tisti kupljen v Avstriji je bolj dišal in obleke so dišale dlje.

Mislim, da bo še nekaj časa trajalo, preden se bomo začeli zavedat kakšno sranje nam prodajajo. Smo pa zato krivi potrošniki.

Sorči, nisem se mislila tako razpisat, samo res me razjezi, ko preberem da so enaki izdelki za vzhodne države bolj kvalitetni, kot pa za nas.




Kaja08 -> RE: Aptamil v Avstriji (29.9.2008 11:48:11)

IZVIRNO SPOROČILO: GoYa

Ampak, a se vam tudi po Aptamilu iz Mullerja naredijo take kepice kot putr (to mi ostane na koncu na cuclju). AM iz Kolinske je čisto v prahu in se lepo zmeša, tale iz  Mullerja ima pa zrnca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



Mi ne uporabljamo več Muellerjevega Aptamila, ker so se nam delale grudice in ni šel čez cucelj, pa še Žiga je dobil drisko. Sedaj uporabljamo tistega iz DM ali pa iz Baby centra.




J.L. -> RE: Aptamil v Avstriji (29.9.2008 15:13:48)

mi uporabljamo milupo milumil (muller), pa se nam je dogajalo isto z grudicami. prej ko smo kupovali isto firmo v BC, pa se ni zgodilo nikoli. so pa pri nas grudice takrat ko voda ni dovolj vroča. jaz ponavadi zmiksam v vroči vodi paršek, pa pol malo ohladim na primerno temparaturu in takrat ni grudic.




Toja22 -> RE: Aptamil v Avstriji (8.10.2008 10:06:08)

Joj men pa ta apatim iz milerja sploh ne potegne. Imaš tolko dela da pripraviš en obrok. najprej vročo vodo ohladiti do temperature, da lahko vmešaš mlekeca, da se raztopi, nato pa še naprej ohlajat do temperature za hranjenje. Naša je vedno tok jokala zraven, ko ej dolg trajal da si vse skup ohladi. Sedaj pa kopujem aptamil iz dm al pa spara pa je več kot super. Ohlajeno vodo damo v mikrovalovno za 20 s lepo vmešamo mlekeca in obrok je pripravljen.




Anonimen -> RE: Aptamil v Avstriji (14.10.2008 10:42:21)

pediatrinja pravi, da če bi zamenjali za "kolinskin" aptamli, da je to tako, kot če bi dali drugo mleko...
IZVIRNO SPOROČILO: l.daisy

mi uporabljamo aptamil izključno iz müllerja... pediatrinja pravi, da če bi zamenjali za "kolinskin" aptamli, da je to tako, kot če bi dali drugo mleko... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
v zadnjih nekaj škatlah nemškega aptamila 1 je en tak mini prospekt, na katerem piše, da bojo od oktobra naprej nove formule v novih pakiranjih in da bo dvojka za od šestih mesecev naprej...  zaradi nove evropske direktive so spremenili kalorično vrednost (jo znižali) in tako bolj prilagodili prehranskim potrebam otroka, ostalo pa ostaja isto...




ja, to pravijo tudi svetovalci na brezplačni številki Milupe. Zakaj pa ne vem.
Jaz dajem svoji pikici Aptamil Comfort (proti zaprtju-uravnavanje prebave, krčem), kupujem ga pa v Kolinski, je veliko ceneje.




Stran: [1]