kdaj dojenčka nositi pokonci (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

matic0105 -> kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 9:12:08)

Kdaj ste začele svoje štručke nositi pokonci? Mi našega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že od 3,5 meseca (delno zaradi refluksa, delno zaradi njegove radovednosti). Že takrat je sam držal glavico. Me pa malo skrbi za hrbtenico, ker je zaradi polivanja res veliiiiiiiiiko po rokah - pokonci seveda.

gajči -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 9:40:31)

Od 5,5m naprej.

Zofy -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 9:46:03)

Nam so na MŠ rekli, da takrat, ko se sam opre na roke - takrat je hrbtenica oz. medenica zrela. Sem pa tudi jaz začela pri 3,5m, ampak pravijo, da čim kasneje, tem boljše...

simona2 -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 10:14:56)

Ja mi jo praktično že od prvega meseca zaradi refluksa, saj so nam dali taka navodila v bolnici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Seveda ji podpiram glavico ali pa si jo položim na telo, tako da leži na meni v vzdignjenem položaju.

Skye -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 10:47:05)

Nam je bilo v razvojni ambulanti že pri 3 mesecih svetovano, da če ju nosim, naj ju nosim pokonci......in sicer tako, da sta z hrbtenico in glavico (je bila že dokaj stabilna)  naslonjeni name in gledata naprej, pod ritko pa ju podprem z roko.

maša2008 -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 11:44:22)

Tudi mi smo ga nosila praktično takoj, saj je ogromno polival. Tako nam je svetovala pediatrinja in tudi v Razvojni ambulanti.

t*e*j*k*a -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 12:04:52)

TUdi mi smo ga zelo hitro začeli nositi pokonci, seveda smo mu glavico podpirali.  Nam je P svetovala, naj ga tako nosimo če želi. On p anikoli ni hotel ležati in smo ga potem pač pokonci imeli.

*NikoLina* -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 12:09:06)

Po moje otrok že sam nakaže, kako bi se rad nosil...Naša je tako močna, da se prav upira in se hoče izmuznit, če jo preveč leže nosimo...Jo je treba prav fejst držat. Glavico že nekaj časa trdno drži pokonci. Jaz mislim, da je to prvo merilo za način nošenja otroka.

*medica* -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 13:04:42)

praktično smo ga takoj nosil pokončno..sej so mi že v P tako pokazal pa v razvojni sploh ..tam so mi pokazal več al manj vse v pokončnem položaju ...

xerox -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 13:10:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Skye

Nam je bilo v razvojni ambulanti že pri 3 mesecih svetovano, da če ju nosim, naj ju nosim pokonci......in sicer tako, da sta z hrbtenico in glavico (je bila že dokaj stabilna)  naslonjeni name in gledata naprej, pod ritko pa ju podprem z roko.

Enako! S to razliko,da so nam v RA rekli, da naj ga do 4.meseca nosimo čimveč v položaju lupinice,potem pa pokonci.

Soncnica Sandra *** -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 13:36:04)

Tudi naša je praktično od 3.meseca samo pokonci, ker drugače smo imeli eno samo dretje v hiši.
Je pa res, da je ful hitro sama držala glavico pokonci in pasla kravice.

Lep pozdrav Maticu od Mance [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

clara23 -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 13:41:58)

Mi našega že od 2. tedna naprej, s tem, da mu podpiramo glavico. Mu tako nekako najbolj paše...še posebej če imamo krčke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] je čisto neutolažljiv  in ga samo s tem načinom nošenja utišamo. 

Splet.Ka -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 13:46:54)

Mi smo našo punčko že od začetka imeli precej pokonci, ker je ogromno polivala. Ko še ni držala glavice sama, smo jo podpirali. Ali pa je bila naslonjena na ramo tistega, ki jo je nosil.

Alči -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (26.9.2008 14:29:11)

tudi mi g anosimo pokonci že kar nekaj časa, tam od 1 mesca naprej, al pa je ležal na meni, tako da sem jaz sedela na postli pa ga imela naslonjejnega nase, pa pod ritko roko(tako pa še zmer podiramo kupčke), zdaj pri skor3 m pa ga za podiranje kupčka pa še pol, kr neki časa nosmo pokonc. Itak je pa ful firbec in gleda po stanovanju in hoče bit pokonc, ležat na rokah sploh noče je takoj jok in zvijanje, podpiramo mu ritko pa hrbet in glavico pa to je to...

kaya2007 -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (27.9.2008 15:32:15)

Od 5,5m naprej.

a to je pravilo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

dojenčka naj se ne bi nosilo pokonci (ekstenzijski vzorec itd., slabo je, ker na tak način prenaša vso težo na medenico, kolke-tega pa še ni sposoben), seveda pa je lahko pokoni v "lunca" položaju. čisto pokonci-vertikalno je pa lahko šele ko normalno sedi oz. se celo že postavlja na noge. taka je praksa in tako počneš, če upoštevaš handling, drugače pa seveda vsak po svoje.

nia5 -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (27.9.2008 16:09:16)

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

Od 5,5m naprej.

a to je pravilo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

dojenčka naj se ne bi nosilo pokonci (ekstenzijski vzorec itd., slabo je, ker na tak način prenaša vso težo na medenico, kolke-tega pa še ni sposoben), seveda pa je lahko pokoni v "lunca" položaju. čisto pokonci-vertikalno je pa lahko šele ko normalno sedi oz. se celo že postavlja na noge. taka je praksa in tako počneš, če upoštevaš handling, drugače pa seveda vsak po svoje.

Ja handling je že v redu, ampak če ti noče na rokah ležat jih ne moreš dol tiščat. Moja to sprejme le pri uspavanju, ko pa je budna pa ni šans, pokonci in fertig in to že od kakega 2 meseca. Pač paziš da jo dovolj podpiraš, pa po mojem nima kaj bit narobe.

BAMBINA_ -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (27.9.2008 19:23:09)

LINK
LINK
LINK

Malo si prečitajte o škodljivosti nošenja pokonci... Izjema je seveda za primer refluksa.

tonja -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (27.9.2008 19:49:34)

mi  smo ga tudi zaradi refluksa nosili več pokonci, se mu je pojavil pa ekstenzijski vzorec (ne trdim, da točno zaradi tega, je bil pa zagotovo pomagač pri tem)

kaya2007 -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (27.9.2008 20:05:55)

Ja handling je že v redu, ampak če ti noče na rokah ležat jih ne moreš dol tiščat.

saj pravim, da je v U položaju lahko pokoci (tako da gleda naprej in ima nogice na gor), kdo pa pravi da je treba dol tiščat...

inesc -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (27.9.2008 20:22:19)

Zaradi refluksa je bil pokonci praktično od 1 meseca. na začetku sem ga celih 20-30 min tako držala, potem mi je pa P rekla, da to ni vredu za hrbtenico (sem skozi glavico podpirala!). Od takrat naprej je samo pri podiranju kupčka v pokončni drži, potem gre v naročje. Zdaj bo pa star 6 mesecev, pa itak hoče že bolj kot ne sedet in ne toliko bit v položaju zarodka.

matic0105 -> RE: kdaj dojenčka nositi pokonci (27.9.2008 21:42:20)

Jaz ga držim rahlo čez želodček, z drugo roko za stegenček (ne pod ritko), nogice pa ima skrčene. Glavico ima večinoma pokonci in gleda naokrog , včasih jo nasloni name. In je čisto zadovoljen. Upam , da je tako ok.

Stran: [1]