Alfabeta -> RE: Kako povečati količino mleka (25.9.2008 19:55:54)
|
Tudi jaz ne razumem ali dojiš ali črpaš in po flaški daješ...ker če si črpaš moraš vedeti da dojka ne dela tako kot če bi se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dojil, ker on vleče drugače in iz večih vodov kot pa črpalka. Ponavadi tiste ki črpajo prej prenehajo s svojim mlekom. Res pa je glavni povdarek na pristavljanju. Oz. ponudbi in povpraševanju. Več bo vlekel, več se bo delalo. Pa sprosti se, bolj boš mirna več bo mleka. Ne pretiravaj z delom, ampak počivaj. Ne vem sicer koliko si po porodu....je pa dejstvo da se iz začetnega navala mleka in trdih prsi kaj kmalu spremeni v bolj mlahave, na občutek bolj prazne dojke, pa ni tako. Mleko se dela in je. Samo se ustali, pa dojki nista več boleči. Mleko pa se občutno poveča po kakem pivu (brezalkoholnem, prosim!), polenti, pa meni je zelo pomagal na začetku čaj od Galex-a Čaj za dojenje. Jaz ga od Hippa nisem hotela ker nisem želela dodatnih kalorij, ker je sladkan. Pa jesti moraš. Sama dojim že skoraj 8 mesecev, ima samo 1 G obrok, včasih nama ratata 2, torej je skoraj samo dojena, pa ima 8500g, kar je nad povprečjem. Ampak ko pa sama ne jem, je občutno mleka manj, jo moram dojiti iz obeh. Sicer pa se mi naje že na 1. Še to...Jaz jo že od začetka dojim tako, da jo recimo podojim na L in naslednjič na D, nato spet na L..... Nisem delala tako, da bi dojila na L in D, pa potem spet začela na tisti na kateri sem končala. Vedno drugo. Upam, da vama uspe!
|
|
|
|