PikicaStonoga
|
Nič, moj možek je zaspal v objemu hčerkice, no al pa je blo obratno ;) in imam čas, da se malo razpišem, čeprav tud sama že komaj gledam ... V petek sem se še javljala na forumu z vprašanji, če bi tisto kar čutim, lahko bili popadki ;) Pa da najprej na hitro povem, da sem v četrtek imela kontrolni UZ v P zaradi kontrole rasti, saj je moja pikica bila ves čas majhna in malo zadaj in ugotovili so, da ni nič narobe, da je enostavno majhna, da so odstopanja možna, da se držimo termina poroda po UZ, ki je bil 2. 11 in ne termina poroda po zadnji menstruaciji, ki je bil 24. 10.Ginekolog je še rekel, naj ne skrbim, ker edino, kar se lahko zgodi je, da bom rodila vsaj en tedne čet rok, da dojenček še malo zraste. Nato sme odšla še na CTG (seveda NIČ) in okoli dveh utrujena prišla domov. Cel popoldne me je nekaj ščipalo in pritiskalo dol in sem NON STOP hodila na wc, ker sem mislila, da me lulat ...pol popoldneva in noč sem prespala in do petka prebrala pol knjige modrost rojevanja ;) V petek dopoldne so se krči, ščipanje, tiščanje nadaljevalo, ko sem končno dojela, da namesto da hodim lulat po kapljicah, zadevo prediham ...in ker mi je z dihanjem bilo lažje, sem dojela, da so to popadki ;) Cel petek sem jih imela tam na 10 ali 15 min do pol ure, trajali do enih 15-20 sekund. Zvečer so se okrepili, na sprehodu so bili tam na 2-5 min in so trajali do 55 sekind, po sprehodu doma, ko sem počivala, pa do bili od 3-7 min in so trajsli okoli 40 sekund. Potem me je blo strah it v P, ker poznam nekaj deklet, ki so jih zaradi popadkov sprejeli na oddelek in so rodile šele naslednji dan ...tega si pa res nisem želela, raje bi spala doma ...in sem klicala raje , pa so valda rekli da s takimi popadki, kaj še delam doma ...in sva šla, v P prispela ob 23.30 odprta 3cm. Gospa me pošlje, da se oblečem v haljo, moža pa da odnese moja ovlačila v avto in vrne ... pa sem vprašala a kr vrne se naj? Pa ona ja kaj pa, saj greste v porodno! Mene je skor kap; a kr v porodno grem? Obrita sem bla od doma, tako da sem dobila samo še klistir in hopla pristala v porodni ob 01.10. In potem so počakali, da se je vame zlila flaška antibiotika zarad streptokoka, vmes pa čakali ...mene ne pa treslo kot elektriko, saj sem mela popadke skor kr na 2 minuti pa skor minuto so trajali, komej sem počila vmes ...In pol so mi okol pol treh šele mehur predrli, pa so se začei še hujši popadki ...še dobr, da so mi dovolili piti vodo po požirkih, ker drgač bi dehidrirala ...mah zdej niti tiste minute nisem imela ...no in smo spet čakali, dihali in čakali, da sem se odpirala ...saj veste kako gre 1 cm 1 ura ..no sejje šlo mal hitreje, kaj dost pa tud ne ...Ker sem se non stop valila iz boka na bok (ja kako pa naj bo človek pri miru če ga trese kot za stavo!!!) so tisti trakovi od CTGja kr plesali po meni in niso več mogli merit srčka moje pikice L pa se je zdravnik odločil, da da na glavico najinega dojenčka eno sondico, da ga lahko skoz spremljajo, tud če jaz nisem pri miru …no potem enkrat zjutraj se je še smena zamenjala, jaz valda že čist hin od dihanja po pasje, pa mi babica reče, da smo čisto pri koncu, da dobim drugo babico, ampak da bom zdaj pa res hitro rodila, da ta čas ko ona pride domov, bom že imela svojga dojenčka na prsih …res sem misla, da ne bom več zmogla, ampak možgančki so pa še delali, sem jo hitro vprašala, kje je doma …ja kaj, ta čas ko bo ona doma, to je relativno, hotla sem vedet, kolk matranja me še čaka …no po 6 urah so končno dojeli, da sem na koncu z močmi, pa tud za mojo pikico je enako pokazal CTG, je bla tok utrujena, da so se odločili, da mi dajo nekaj na s …(morm pogledat v papirje, kaj so mi dali), zadevo pospešili in rodila sem v 2 popadkih …le zakaj se niso tega že prej spomnili??? V glavnem, ni bilo lahko, dolgo je trajalo, brez umetnih popadkov, brez nasilnega odpiranja …pa kljub temu, da je bolelo, sem ostajala pozitivna, možek je bil z mano (ala mu vera) in vedela sem, da sem z vsakim popadkom bliže svoji štručki, to me je obdržalo pokonci …J Odnesla sem jo brez rezanja z dvema mini šivoma, ki nič ne bolita, Tijana je res bila od poroda tako utrujena, da je po porodu spala 14 ur skupaj, pa še zdaj je pravi mali zaspanček še jest se ji ne da … jaz pa tako srečna in vesela, na hitro pozabila na vse muke, da mi zdaj, ko imam hčerkico, nič ni več težko …
|