Grascakinja -> Bolniška pred porodniško (15.3.2005 12:58:03)
|
Ko se moraš enkrat noseča vozit 2x dnevno po eno uro z vsemi slabosti in bolečinami v križu na šiht, ko te tišči varnostni pas, pa moraš vseeno bi privezana in ko vsakič, ko v jutranji konici spelješ, držiš roko na kljuki, če boš slučajno bruhnila, ni prav nič prijetno. Služba mi vzame minimalno 8 ur, največkrat 9 ali 10. Delam v financah, ves čas za računalnikom. Imam zelo odgovorno in stresno delo, kar se pozna na kronični utrujenosti, zaspanosti, krčih (zaradi katerih jemljem magnesol), katastrofalni koži in razdražljivosti. Tako sem zdoma po tamalem 10, večinoma pa 12 ur dnevno. Če ne bi živela pri tašči, bi bilo moje gospodinjstvo v razsulu in hvala bogu, da nisem že mama, ker bi prvi otrok nastradal, saj po koncu šihta nisem sposobna nič drugega kot ležat. Ker sem si med službo zvila gleženj, sem zdaj 2 tedna doma. Ni mi treba razlagat, kako bistveno bolje se kljub bolni nogi počutim. In na jutrišnji kontroli bom prosila za podaljšanje bolniške še vsaj za 1 teden, da se spočijem, kmalu pa več ne bom zdržala delat in se bom poskusila dogovort za bolniško do konca, pa bom za firmo kaj nujnega že naredila doma. Zelo mi je žal, če katera zaradi mene ne bo dobila dela, ampak jaz enostavno ne morem drugače.
|
|
|
|