po vstavitvi mirene sami problemi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

staši -> po vstavitvi mirene sami problemi (25.9.2008 12:44:06)

Punce mireno imam šest mesecev.Prva dva meseca vse O.K.razen tistega "packanja "ki naj bi bilo normalno.No  in potem malo berem tukaj na forumi vaše probleme od napihnjenosti do občutljivosti dojk pa neredne ME(te naj bi tudi izginile)in še kaj bi se najdlo.Stvar je v tem da je mene vse to vsak dan bolj nerviralo in potem sem dobila po telesu neke mozolje na koncu prejšnji teden še vnetje.Cel teden je bil moj G na dopustu in včeraj ga dobim in mi reče naj takoj pridem.Povem moje težave in  me pregleda ,vnetje je bakterijsko ,ultrazvok pokaže da je mirena na svojem mestu potem pregleda jajčnike in opazi na levem neko cisto.Jaz sem mislila da me kap!Ga vprašam če mi jo bo odstranil pa je rekel da ne da bova prej vse to pozdravila in potem da se bo videlo kaj sploh je vzrok teh težav je pa rekel da mi neki ženski hormon nagaja ker se preveč izloča in posledica tega naj bi bilo to .Za mireno pa da se po šestih mesecih ponavadi vse umiri in da naj počakam .Tablete pijem zdaj deset dni in po M moram nazaj na kontrolo.Zelo me je strah da je to povzročila mirena ker do sedaj z vključno dvemi nosečnostmi nisem nikoli imela nobenega problema zdaj pa to .Kaj ve mislite ali ima tudi katera od vas podobne probleme? 

Doll -> RE: po vstavitvi mirene sami problemi (25.9.2008 17:16:07)

Daj si jo ven.

Gina -> RE: po vstavitvi mirene sami problemi (25.9.2008 18:58:15)

Če te moti, če nimaš zaupanja vanjo, jo daj ven. Jaz jo trenutno imam in mi je zaenkrat ok oz. brez veze ven metat, dokler funkcionira. MI je šla pa kar nekaj cajta na živce. MI gredo pa tudi moje original M na živce, ker so tolk močne. Vnetja imam v vsakem primeru, oz. so šele po brisu ugotovili, katera bakterija točno ga povzroča, da je zdaj ok. Sicer bom mireno imela še točno eno leto, da mine 5 let, potem jo bom pa tudi jaz ven dala.

Drugače se mi pa zdi, da ni tako zelo verjetno, da bi se ti nekaj spustilo na jajčniku zaradi mirene. Bolj verjetno je, da imaš ti res hormonske spremembe, zaradi katerih pride do tega. MI smo v bistvu sestavljeni tudi iz hormonov, ki so en pomemben del našega čutenja in funkcioniranja (iz kemije, samo to nas sestavlja v bistvu). iN hormoni se spreminjajo s tvojim psihičnim stanjem največ. Če si pod stresom, zihr ne morejo biti enaki, kot če se čist sproščena. Ma kaj pa vem. Po moje je prej to kot mirena. 

Naslednja stvar, ki jo moraš vedeti je ta, da so ciste na jajčnikih pogoste, pa da niso kar vse po vrsti ne vem kako nevarne. Nekatere izginejo same od sebe, druge je sicer treba zdravit, oz odstranit.... čisto gotovo pa ni večina glih rakavih. Ma kaj pa vem. PO moej je boljše vzeti se v roke in potrpeti, počakati teh par dni, da boš videla kako in kaj. Če si tolk živčna, pokliči G nazaj in mu povej, da te tolk skrbi, naj ti vsaj pove, kakšne sorte izgleda tale cista, naj ti kaj ve pove, ker spati ne moreš od tega.

Če se ti zdi mirena kriva, če ji ne boš mogla več zaupat, če imaš bad feeling, jo daj ven.

anajmad -> RE: po vstavitvi mirene sami problemi (25.9.2008 20:17:31)

Jst sem imela takšne probleme,da joj. Krvavela durh na furt,da sem imela vse skupaj poln kufer. Dala sem si jo odstranit in potem je bilo boljše.

čaki -> RE: po vstavitvi mirene sami problemi (25.9.2008 20:22:28)

ojej, jest jo grem v četrtek vstavit..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

cukr07 -> RE: po vstavitvi mirene sami problemi (25.9.2008 20:49:06)

Tudi moja sodelavka je imela po njeni vstaviti podobne težave kot ti staši. Zdravljenje je bilo neuspešno, ko pa so ji jo odstranili, so tudi težave izginile. Očitno je njeno telo ni sprejelo.

staši -> RE: po vstavitvi mirene sami problemi (26.9.2008 9:08:19)

No sej me ni glih tako strah ,ker je rekel G da tega je dosti in se pozdravi isto kot si ti napisala,samo bil je tisti prvi šok ker nikoli nisem imela nobenih težav pol pa ti reče da imam cisto.Pa tolko je tega zdej vse povsod da se človek res ustraši .Vseeno hvala za nasvete ,sej bom vidla kaj bo ko spijem tablete pa grem na pregled.LP

staši -> RE: po vstavitvi mirene sami problemi (26.9.2008 9:10:41)

SREČNO!
IZVIRNO SPOROČILO: čaki

ojej, jest jo grem v četrtek vstavit..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Sibil_ -> RE: po vstavitvi mirene sami problemi (26.9.2008 11:18:09)

Meni pa zelo odgovarja in nimam težav, sem res zadovoljna. Jaz jo priporočam.

Vnetja in ciste na jajčnikih so pa itak pogost pojav, ne verjamem da glih zaradi Mirene.

LP,
Sibil RR

buči -> RE: po vstavitvi mirene sami problemi (26.9.2008 15:52:07)

Prva 2 tedna je bilo ok, potem pa 1,5 meseca mesntruacije, mekaj dni tako meočne, da niti 20 minut nočni vloek ni zdržal, ves čas izcedki, no zdaj se je malo umrilo, ampak če ne bo v enem letu ok, jo dam ven, ker mi je potem bolje jemat tabletke, ali pa celo nič in it na kondome, ker je pa v bistvu zadeva manj praktična kot prikazujejo in reklamirajo. Samo počakam, kaj je zdaj s temi plučnimi komplikacijami pri tabletkah ...

staši -> RE: po vstavitvi mirene sami problemi (27.9.2008 14:54:21)

Jaz sem istega mnenja ,če se mi tole ne popravi grem nazaj na Trinovum ker nisem imela nikoli težav .Sej če mene nebi moj G prepričal za mireno nebi nikoli prenehala z tabletkami.
IZVIRNO SPOROČILO: buči

Prva 2 tedna je bilo ok, potem pa 1,5 meseca mesntruacije, mekaj dni tako meočne, da niti 20 minut nočni vloek ni zdržal, ves čas izcedki, no zdaj se je malo umrilo, ampak če ne bo v enem letu ok, jo dam ven, ker mi je potem bolje jemat tabletke, ali pa celo nič in it na kondome, ker je pa v bistvu zadeva manj praktična kot prikazujejo in reklamirajo. Samo počakam, kaj je zdaj s temi plučnimi komplikacijami pri tabletkah ...

Stran: [1]