Gina -> RE: Srna na avtocesti (25.9.2008 13:54:02)
|
MI smo se dve leti nazaj peljali nazaj od očeta (tudi dolenjska) pred novim letom v eni hudi megli in moj kar na lepem sredi ceste ustavi, ker je moral nekdo pred nami zbiti srno, saj je reva ležala tam sredi ceste in se tresla od bolečine, brez enega očesa, čisto pohabljena. Moj si ni mogel pomagati, pa je šel ven, samo pomagati se ji pa ni dalo. Pred nami je tam poginila. Mene je pa ful pretreslo, še danes me, ko se jo spomnim v krčih. Kaj češ naredit, če jo srečaš na avtocesti ne vem. Jaz bi vsaj na radio klicala, da opozarjajo druge, da je potujoča nevarnost na cesti. To je najhitrejši način, da pride informacija med ljudi. Drugače je pa res divjad ful nevarna. Pri nas je na lokalnih cesteh zelo pogost pojav, v gozdnih še bolj. Enkrat poleti sem v eni noči naštela samo od nas do postojne in nazaj 4 lisice, 5 srn, 3 zajce in 1 jelena. Lani mi je en tak 100 in več kilski jelen direkt pred avto skočil. Čudovit prizor, ker je res lepa žival, ampak malo strašljivo, če bi se vame zaletel.
|
|
|
|