plačilo vrtca - d.o.o. (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

soncka -> plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 10:58:58)

Pozdravljeni,   mogoče mi lahko razjasnete moj problem. Lestos smo prvič v vrtcu. Dobili smo odločbo, ki nas razvrsti v 6. plačilni razred, nadalje pa je navedeno, da ker naše premoženje znaša cca 100.000 EUR (baje je to kapital A v bilanci stanja, mož ima d.o.o.) se premaknemo v 8. plačini razred. A ima kdo izkušnje s tem? Zakaj? Se da kej naredit al ... Za vsako razjasnitev bom hvaležna. Lep pozdrav.  

Naja31 -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 11:05:30)

Ne vem če se da kaj narediti, ampak vem, da če imaš sp.p. ali d.o.o. padeš avtomatično v najvišji razred.

to pa zato ker se premoženje firme šteje v premoženje družine. Saj po eni strani je razumljivo.

Udb -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 11:07:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Ne vem če se da kaj narediti, ampak vem, da če imaš sp.p. ali d.o.o. padeš avtomatično v najvišji razred.

to pa zato ker se premoženje firme šteje v premoženje družine. Saj po eni strani je razumljivo.
No ja - poznam veliko sp.jevcev, ki si primerno prikažejo svoje prihodke in potem plačujejo najmanj vrtca, poberejo vse republiške štipendije, visoke otroške dodatke...sramota.

Anonimen -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 11:09:01)

Kaj potem tudi če sem jaz še študentka, moj pa ima svoj s.p. s katerim zasluži toliko, da shajamo, bomo padli v najvišji plačilni razred???

CatJa -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 11:14:22)

Eh, pa bodite no pametne. A da kr avtomatično padeš v najvišji razred? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ne vem zakaj je potem dohodninska napoved obvezna priloga. Potem bi tudi tisti s.p.-ji ki imajo izgubo npr. plačevali 400€ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]

spelaz -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 11:21:10)

Mi mamo s.p. - no, mož, jaz sem pri njem zaposlena.

ko izpolnjuješ vlogo iz dohodninske napovedi preprišeš dohodke/ dobiček. In potem se mi zdi čisto pravično obravnavajo, pač zračunajo dohodke na družinskega člana.

Je pa tam (če se prav spomnim) v vlogi za napisat, ali imaš v lasti (privat!) tudi kakšne dodatne nepremičnine, vrednost vozila, vrednostne papirje ... Tu notri napišeš le tisto kar imaš privat, ne kar ima npr. podjetje (lasniški poslovni prostori, avto ...). Pa rajše vpišite manj kot več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Luni -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 12:07:40)

To sploh ni res! Ne padeš kar avtomatično v najvišji razred! Moj mož ima tudi d.o.o., imava tri otročke, pa padeva v 3. plačilni razred. Sem se takrat pozanimala, ko smo te dohodke prvič oddajali za oprostitev plačila vrtca in je bila razlaga takšna. Saj je mož vendar v d.o.o. zaposlen, dobi plačo in plačuje davke. Obrazec za napoved dohodkov je pa itak z uradnim listom predpisan, tako da občine nimajo pravice zahtevati kakršnihkoli drugih dohodkov!

NEVA-1 -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 12:07:53)

Mi smo eni izmed s.p.-jevcev, ki prikažemo dejansko stanje, ker ne vem kako lahko sploh daš drugačne podatke, saj vse lahko preverijo na davčni, kjer pa itak ne moreš lagat, pa trenutno plačujemo 6. in 7. razred, zdaj bomo imeli pa samo 6.razred in se mi kar smeje...

Izabela_ -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 13:35:38)

Jah, enostavno tako, da ne izdajajo računov! Jaz sem tudi s.p. in imam take naročnike, da tudi če bi hotela goljufati, ne morem, ker gre za javno upravo. Nekateri zidarji, mizarji in podobno pa seveda komot ne izdajajo računov, delajo na črno, imajo dovolj denarja, prijavijo pa minimum. Tu potem mercedesi pred vrtcem in 1. plačilni razred.

CatJa -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 13:59:28)

Nekateri zidarji, mizarji in podobno pa seveda komot ne izdajajo računov, delajo na črno, imajo dovolj denarja, prijavijo pa minimum.

Pa saj to možnost imamo vendar vsi. Saj ni treba bit ravno zidar al pa mizar. Frizerke tud lahk hodijo na dom, al pa šivilje ipd.
Gospe, ki vam čistijo domove, tud na črno služijo. Lahko, da prav fajn zaslužijo, pa še vrtec imajo zastonj.

Pejte se tako, če se vam da, kdo vam pa brani [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

NEVA-1 -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 14:11:19)

Mi imamo tako dejavnost, da izdamo vsak račun...

Saj vem, da eni lahko zakrijejo dejanski promet, samo moti me to večno metanje v isti koš, kako privatniki goljufajo na vsakem koraku...

Izabela_ -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 14:11:23)

CatJa: Saj sem napisala, da jaz te možnosti nimam, ker delam za državne organe, ki seveda zahtevajo račun. Če bi pa delala za katerokoli fizično osebo, pa bi lahko. Zidarje in mizarje pa sem dala za primer, saj se valjda razumemo.

Ne vem sicer, kaj je smisel tvojega posta. Moji predhodnici sem le razložila, kako lahko prikažeš drugačno stanje, kot je v resnici (= s tem, ko ne izdajaš računov).

Izabela_ -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 14:12:51)

Neva, sva hkrati pisali... Se strinjam. Nismo vsi enaki. In kdor ne izdaja računov, tudi sebi ne dela nujno usluge. Na primer pri prispevkih in pokojnini (sploh, če se bodo kmalu upokojili, ko so penzije vsaj še nekoliko vredne, ko se bomo mi, pa nihče ne ve več, kako bo).

Naja31 -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 14:22:15)

Potem se pa opravičujem za dezinformacijo. Meni je to povedala prijateljica katere mož ima s.p. in plačujejo najvišji razred.

CatJa -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 14:31:52)

Ne vem sicer, kaj je smisel tvojega posta. Moji predhodnici sem le razložila, kako lahko prikažeš drugačno stanje, kot je v resnici (= s tem, ko ne izdajaš računov).

Smisel je v tem, da se goljufanja v končni fazi lahko poslužujemo vsi, drugo pa je ali si človek, ki je lahko goljufu zaradi tega fauš? Namenjeno predvsem tistim, ki sedijo na varnih stolčkih v podjetjih (ki niso njihova last) in jamrajo čez s.p.-je. Naj vsi delajo na ta način in si znižujejo dobiček. Bomo kar naenkrat vsi imeli na pol zastonj vrtce.

Sem tudi sama s.p. in izdajam račune. Jih že skorajda moram, no [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Izabela_ -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 14:38:02)

Ma ne more vsak goljufat, no. Ali pa to presega mojo domišljijo? Recimo nek uslužbenec v nekem podjetju, ki mu služba odvaja davke in prispevke.

Tudi jaz pridno izdajam račune. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

janapan -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 16:04:56)

Ma saj nikoli ni prav. midva sva oba zaposlena pri dveh firmah imava neko povprečno plačo meni se osebno ne zdi visoka cca. 1000 eur neto in padeva v 6 razred. Imamo kar nekaj kreditov, ki pa jih naša občina ne upošteva nimava nekega blaznega premoženja. Glede na to da je max razred 8 se v bistvu ne počutim kot da imam tako bajno plačo da padem samo dva razreda nižje kot bogataši...pa je žal tako. Goljufi so bili vedno taki in drugačni...ma kaj pa vem verjetno če bi imela možnost goljufat pri višini plačila vrtca bi...ker to počnejo vsi tisti ki lahko( lažno samohranilstvo ipd. ) in ker je 100 al 50 eur na mesec  meni kar pomembnih.
Na drugi strani je res super da je drugi otrok zastonj (mi imamo zaenkrat samo enega) je pa po drugi strani res da so sedaj vsi svoje malčke vpisali v vrtec tudi če imajo npr. doma varstvo ker je pač vrtec za drugega zastonj in ptem so vrtci še bolj prezasedeni...tem ki imajo otroka zastonj in imajo doma varstvo je itak vseeno al pripeljejo otroka v vrtec ali ne ...jaz pa moram tudi če otroka cel mesec ni plačati skoraj polno ceno vrtca. V septembru je moja hči bila v vrtcu samo par uvajalnih dni po nekaj ur in plačala bom vseh 270 eur - nekaj malice...to tudi ni prav a ne ?

Izabela_ -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 16:33:33)

Moj sin je bil tudi vpisan v vrtec pri enem letu, vendar sem ga zaradi bolezni in tudi nezadovoljstva izpisala. Bili smo v 8. plačilnem razredu, pa sigurno nismo bogataši. Cena 310 eur. Prvi mesec je bil v vrtcu samo 5x po 2 uri, potem pa bolan do naslednjega meseca, spet nekaj dni, potem spet bolan in smo se odločili za drugačno varstvo. Še odpovedni rok in smo bili ob 3x310 eur za skupno ne 20 ur vrtca. Mah, tako pač je. Takrat sem se kar jezila. Jeseni pa ponovno poskusimo...

Pikapolonica_ -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (25.9.2008 16:51:20)

Sem s.p. in nisem avtomatsko padla v najvišji razred. Dejansko, če me spomin ne vara so mi izračunali plačilo vrtca po povprečju mojih in partnerjevih zadnjih 3plač (vpisovali smo otroka sredi šolskega leta in kot dokazilo sva dodala zadnje 3 plačilne liste). Plačujeva pa vrtca nekaj malega preko 200€. Pošteno. 

Rubin. -> RE: plačilo vrtca - d.o.o. (26.9.2008 13:53:03)

Nekateri zidarji, mizarji in podobno pa seveda komot ne izdajajo računov, delajo na črno, imajo dovolj denarja, prijavijo pa minimum. Tu potem mercedesi pred vrtcem in 1. plačilni razred.

Ne se sekirat, zaradi njih ti ne boš nič več/manj plačevala.

Stran: [1]