Splet.Ka -> RE: služba po porodniški (25.9.2008 9:20:21)
|
Jaz sem bila dobro leto. Pred tem sem v službi preživljala ves dan, do večera. Vrnitve me je bilo že po pol leta porodniške groza. Potem sem malo premislila in ugotovila, da drugače, kot da se vrnem na delo, ne gre. Iskala sem tudi drugo službo bliže domu in jo tudi dobila. A nekaj mesecev pred vrnitvijo sem se odločila, da se vrnem v staro. Dejstvo, da v tej službi nimam točno določenega delovnega časa, sem obrnila v svoj prid. Najprej sem se psihično pripravila, da mora otrok v vrtec in jaz v službo, da druge izbire nimamo in da sem po drugi strani lahko hvaležna, da službo sploh imam. Na to so me opozarjali primeri prijateljic, ki so se ubadale takrat še z negotovostjo, ali sploh bo kje kdaj še zanje. Potem sem šla nekaj mesecev pred zaključkom porodniške na sestanke k vsem mojim nadrejenim. Povedala sem jim svoje občutke in na moje presenečenje so mi pomagali, da sem se organizirala tako, da ni trpela ne služba ne družina. Omogočili so mi tudi dostop do podatkov od doma, mi dali prenosni računalnik. Domov sem odhajala prej kot drugi, da sem lahko vsaj kaki 2 uri na dan preživela s punčko. Ko sem jo dala zvečer spat, pa sem spet sedla za računalnik in dokončala delo. Če pa sem imela rok prej, sem pač temu podredila dan in končala do roka. Ko sem videla, kako super lahko vse uskladim, sem bila zelo vesela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|