|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008 II. del
14.11.2008 13:26:51   
sky77
Jaz sem Brina. user posted image
starost: 7 mesecev in 1 dan
status: 1. cepljena

Mislim sej sploh ne morem verjet, da nam je uspelo  user posted image  Upam pa, da ne bo kakšnih reakcij.
Pa še ostalo. Brina je še vedno žepna izdaja. Ima 65,5 cm in 7360 g. Sedi že lepo, zravnano. Plazi se po trebuhu in to rikverc. Nekaj se že muči z vstajanjem, pa ji ne gre.

Prehrana - zdaj je po mnenju naše P že čas za goveje juhice, pa malo govejega mesa. Pa rižoto tudi že lahko. Naj ji pa hrano malo solim, pa čebulo in česen, pa peteršilj lahko tudi že uporabim. Skratka punca lahko je že skoraj vse kar jemo mi. Edin en problem je, Brina se spet samo doji  user posted image No kakšen jogurt ali skutko še poje in to je to.

Naša mala spi že drugo kitico danes. Jo je zgleda malo zdelalo cepljenje, čeprav nima kakšnih reakcij. No razen tiste bulice na mestu cepljenja. Sem pa videla da ima 2 pikici, očitno je mala izmaknila nogo pa jo je 2x piknila

No mi nadaljujemo s homeopatijo. Ta močno granulo, sta vsak svojo popila, zdaj pa papata vsak dan "mini vitaminčke". Sem pri brini opazila, da so ji čez noč izginili tisti gnojni mozoljčki po glavi, pa čeprav se jih je nakazovalo kar nekaj da mislijo še izrast. Zdaj pa ne vem, ali je to samo slučaj ali tele granulce res delujejo. Me je pa P spet razp**** s tisto njeno zaradi pikic in lišajev po koži. No da povem. brina ima en lišajček na koži na komolcu. In potem ona meni, da je to čisto normalno za ta letni čas, suh zrak pa to. In potem otroka oblečemo v cunjice ki niso dovolj sprane in se jih še pralni prašek in mehčalec drži. In ker je otroku vroče se poti (btw na komolcu pa res švicaš) in se mu tkanina prilepi na kožo in voila lišajček je tukaj. Isto nastajajo pikice. Ok mogoče res, ampak zakaj hudiča ima potem Brina pikice po obrazu????? Zdaj počakam še kakšnih 14 dni da tale homeopatija začne delovat in če s kožo ne bo nič bolje oba naročim v Rogaško

Imamo pa probleme z Rokom. Mi vzgojiteljica par dni nazaj  pojamra kako grdo se obnaša. Da ful nagaja drugim. Če se nekdo igra recimo z enim avtkom, hoče Rok prav tisti trenutek imet ta isti avto. In če mu ga ne da, ga zna potegnit iz rok, ali pa kar je še huje. Zna tudi udarit če ne dobi takoj. Pa par tamalčkih gleda knjigico, pridivja Rok in se vrže na knjigico, jo vzame in gre dalje. Mislim, halo  user posted image   Sem mislila da je tak samo takrat ko se Brina igra z njegovimi avti, pa vidim da je skoz tak. Ravno ko sva se menili, je šel do ene punčke in ker mu ni dala igračke jo je udaril. In potem ker sva ga videli, se je usedel na tla in gledal tako izpod čela, pa še ful nerodno mu je bilo. Ne vem, ali se ga je končno prijel "sindrom mlajše sestrice". Sva se pa z vzgojiteljico zmenili, da popuščali ne bomo več. Če igračka ni njegova jo nima kaj jemat iz rok. Najbolj fora pa je, da ko imava čas samo za naju (ko mala spi), pa namesto da bi Rok ta čas izkoristil, me rine k Brini ker ta ravno takrat malo v spanju zastoka. Ima kakšna kakšen nasvet kako ravnati?

Zdaj pa še čestike za vse obmesečnice, pa rojstne dneve user posted image

joan sem se tudi jaz narežala tvoji prigodi z obrtniki. Na žalost je tako, več jim daš za pit (pa ne samo alkota), boljše in lepše in hitrejše ti naredijo

srečka kaj naj rečem, carica si, super pesmice. Sem te pa zadnjič ujela, da si surfala po mami user posted image

Evo pa se je mala zbudila. Šibam ...

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 4351
14.11.2008 14:38:00   
Isabellabina
Dan

Bila pri Dr. v Ljubljani dobila antibiotike in še nekaj drugih zdravil,tako da končno vem kaj je z menoj.Vse bo vredu in se bom pozdravila ni pa nič hudega.HB.user posted image

Bila tudi na čveku,res ste super babnice,Jo@n še enkrat HVALA,pa še enkrat isto ,ker si plačala kavico---ti ti lumpa!!!!!!!!!

Zdaj pa pečem ribice pa bom zraven naredila kar pomfri ,ker mi primanjkuje časa so otroci tkooooo lačniuser posted image ,to bo najbolj enostavno in na hitro narejeno,danes se mi loh oprostiuser posted image

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 4352
14.11.2008 15:12:12   
simvir
Danes ko imam jaz čas, pa nikjer nobeneuser posted image .

Big mamma še dobro, da ni nič hujšega in da boš kmalu spet ok. Ampak dr-ja si pa le potrebovala, saj si dobila antibiotik.

Sky naš Nejc je tudi zadnje čase kar nagajiv, saj včasih je kot angelček, ampak potem pa pride dan ko ves čas samo nagaja. Tudi sama ne vem točno kako naj to preprečim, se mi zdi da je to tudi ena stopnja v razvoju. Pač poskušajo kje so meje. Jaz ga ponavadi potem vprašam, kako bi se on počutil, če bi njemu kdo nagajal.
Pa bravo za Brinino prvo cepljenje, ter vsaj delno izboljšanje po homeopatiji.

Še naše kosilo
Tevž: cvetača, korenje+mesek
Ostali: lazanja s skuto in porom in cvetača v solati, morda pa še kakšna ta hitra juhica.

Neposredna povezava do sporočila: 4353
14.11.2008 15:29:39   
nana09
IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna

prehlad...ma mislim, da so vsi tile naši otročiči več ali manj s svečko...je tako zoprno vreme...malo hladno...malo toplo...da itaq sploh ne veš kako bi ga oblekel...pravega mraza, da bi vse viruse in klice pobil pa itaq ni...pa se po mojem kar vse po malem s prehladi ukvarjamo...fiziološka in baby vac sta pa orožje...posledično naša Iza sovraži sesalec...he he...kaj šele previjalno mizo...no ko jo dam na hrbet ležat pa se umiri...saj potem ve, da bo samo rita malo ugledala luč dneva...al pa žarnice he he...

Ja, tudi naša Zala se začne hudo jokati, ko jo položim na previjalno mizo (jaz ji zmeraj čistim nosek, ko leži na previjalni) in potem, ko potegnem hlače dol se začne vsa presrečna smejati...hehehe, kako so smešni, ko že vse kapirajo user posted image

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 4354
14.11.2008 15:53:16   
trnuljčica
Joan saj res kateri Romer si kupila: king plus, duo ali mogoče safefix? O katerem pa ti razmišljaš, Tasyo? Saj ne da me firbec matra, ampak glede na to da imava enak avto... Jaz sem ugotovila da v Picassoja ne gre safefix oz gre ker sva probala, samo ni na seznamu pri Romerju. Očitno ker je tam ko pride ročica od droga spodaj pod sedežem votel predaluser posted image Pa mi ni za eksperimitirat... Kupila bova dou. Se mi zdi škoda da bi vzela kinga, če pa imam avto z isofixom, kar je le bolj ziher. Pa ne rabim razmišljati kako sem ga pripasala v naglici- ok ali ne...

Srečanje na Štajerskem- bowling: Ja kaj zdaj????? A bi sploh katera prišla??? Ker mam občutek, da bom sama bowlala. Na koncu še Mariborčank ne bouser posted image Saj lahko jaz rezerviram, če se res nobena ne javi za to funkcijo ,samo mi povejte kdaj. Pa glejte, da res ne bom sama tam, če ne bom huda kotuser posted image . Dam vam do ponedeljka čas, da odločite o datumu. Petek očitno odpade saj plavate, mi imamo plavanje v torek... Povejte...Šli bi v tuš bowling...

(odgovor članu nana09)
Neposredna povezava do sporočila: 4355
14.11.2008 17:03:47   
Isabellabina
Trnjulčica---čisto prav si ugotovila.NE maram zdravnikov,grem do njega ko je res hudo,pa to je zelo malokrat --moja kartoteka je bolj prazna,več ali manj sem bila samo ko sem bila šivana ker sem imela takšno službo v kateri sem delala z strojem --nožem-krožno žagouser posted image .

Vsem ostalim pa HVALA za vspodbudo in lepe želje!

Jabček--za poštno postojanko pa vseen sprejmem povabilo !-brez paketka,a ne!!!!user posted image

Moji otroci pa ravno lepijo na papir želje za MIklavža---hi hi hi ,kolk jih je luštn gledat ko se kregajo za katalog, Laura se pa križa, pa prav, sej Miklavž nima tolk dnarja --nehite tolk limatuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 4356
14.11.2008 17:05:33   
Isabellabina
Ah ja Sasy,lepo te je bilo danes spoznatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4357
14.11.2008 17:08:13   
sasy20
IZVIRNO SPOROČILO: big mamma

Ah ja Sasy,lepo te je bilo danes spoznatuser posted image

Tudi tebe user posted image . Upam da se še kaj vidimo. Pozdravi se

papa

Neposredna povezava do sporočila: 4358
14.11.2008 18:20:58   
trnuljčica
Big mamma me veseli, da so ugotovili težavo in si sedaj na poti okrevanja.user posted image Pa saj nisi zamerila, da sem ugotovila, da težko greš druser posted image Pač eni rabijo več vzpodbude, pa ne v njihovo škodo...

SKY jaz se tudi glede teh izpuščajev na komolcu in mozoljčkom po glavi nagibam k tvojemu mnenju in ne mnenju tvojega P. Tisto od mehčalca je ponavadi na drugi lokaciji-skoraj vedno zgornji del trupa po hrbtu... Tako, da če ne bo boljše bi jaz mimo nje šla do alergologa ali dermatologa (saj to si verjetno mislila z Rogaško).
Za starejšega ti težko pomagam. A zamenjava igračk pa ne pali? Saj veš za 5 minut ti njegovo, on pa tvojo... Ali pa mogoče, da mu svetuješ, če je zelo jezen na koga, da gre ven iz prostora in si vzame čas, da preštudira zadevo(šteje do 10?). No, saj tako bluzim, ko bom tko daleč bom pa na istem...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4359
14.11.2008 18:23:10   
trnuljčica
Sem pozabila napisati, da sva ravno naročila  Romer duo pri BC.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4360
14.11.2008 18:41:39   
aprilska34
Čer,

Nič fajn dan ni bil danes. Dopoldne smo laufali po vrtcih in spraševali za prosta mesta. Ni šans! Vse je polno. Tukaj, kjer sem dala vlogo, je sicer sprejeta, ampak šele s septembrom. Tako da zdaj pa imam  res problem kam z otrokom, ko bo treba v službo. To pa bo okoli prvega maja .... Eh, pa bom morala iskat privat varstvo....

Potem smo šli nakupovat, kupili par daril in nekaj kosil, nič kar ne bi res rabili, in v trgovini pustili 100€, me je pri kasi skoraj vrglo, ko sem slišala vsoto. Pa saj to ni več normalnouser posted image

In potem je bilo konec še ene pravljice, ko mi je srednja hči s solzami v očeh rekla: Mami, a ne da ni Božička? Sem jo skušala malo potolažiti, da je to tako kot pri tistih mavričnih vilah, o katerih bere, če verjameš v njih, potem obstajajo, če ne, pa se razblinejo in izginejo...Ampak sem čutila, da ne verjame več. Ja, 8 let je stara, v njenem razredu že pol otrok ve, polovica pa še verjame in seveda se pogovarjajo in prepričujejo. Zgleda, da je vseeno logika prevladala. Se mi zdi, da je konec še enega lepega obdobja. Naenkrat izgine vse, Miklavž, Božiček, Velikonočni zajček, Zobna miška...

Grem se najest čokolade. Adijo!

Dom je tam, kjer se lahko vse pogovorimo,
pocrkljamo in zvečer
s pravljico zaspimo...

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4361
14.11.2008 19:49:30   
clericv6
No, jaz sem se veselo napokala palačink s čokolado (jih je MM spekel user posted image ), zdaj mi je pa slabo! Ampak sem že vajena, čokoladnih zadev se vedno nažrem do konca. Eh, meni ni pomoči, kar se tega tiče.

Kiara je očitno že zaspala, ker je vse tiho, ampak raje ne bom nič rekla, ker nazadnje smo imeli vesele urice.

Sem bila pa danes koooončno pri frizerju, sem si malo skrajšala lase. No, frizerka mi jih je. Sem se odločila, da bom zdaj bolj pogosto hodila, enkrat na dva meseca me že ne bo ubilo. Nikoli namreč nisem marala frizerjev, ker so mi vedno naredili kaj res groznega. Se spominjam dogodka, ko sem se šla barvat na črno, pa mi je baba izpulila toliko las, da sem imela zadaj srednje veliko plešo, pa potem so mi še doma v šopih leteli ven.  Od takrat se obvezno barvam sama.

Vidim, da imam pa že monologe, ki se znajo zavleči, tako da bom za zdaj zaključila in raje počakala na sogovornice. user posted image

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 4362
14.11.2008 20:54:10   
Majček28
čer, a se me še spomnite user posted image

kar nekako ne najdem časa za klofat tuki gor....pa včasih samo preberem in potem mi zmanjka energija al pa mm pride s kakšno boljšo idejo user posted image

Naša Brina ga pa tko svira da je joj....GH ji je čist mim in jo odklanja...utranje in večerne kašice ji še nekako grejo, čer zad je pa rajš lačna kot da bi usta odprla...potem ji pa ponudim mlekarno se pa kar trese in protestira kaj tolk mečkam in naj že hite dam če mislm user posted image user posted image
Zdej pa res sumim zobke ker ima spodaj dve bulci...ampak mi pa še vessn pusti da ji potipam pa jokca nič...za enkrat user posted image
Dons je bla tečka svtovnega formata...je ob 6h ustala in zaspala šele ob 12.30...do takrat se je pa rak režala pa bla že tko zaspana da sploh ne vem če je še kaj vidla, ampak ona kar vstraja in se reži.....
....pa še to, med vikendom sem znižala posteljico na drugo luknjo, pa smo danes ponovil vajo, ker me je ob 6h tkole pričakala:
user posted image

pol mi pa še pozira
user posted image

in ko sem bla 'huda' da ne sme tkole stat me je pa tkole gledala
user posted image

Sem vam hotla še en ilemček dat gor kako se ona v stoje krega in upira da noče spat, pa ne znam....Joan, ti to sigurn znaš, kaj morem narest...je pa 360MB velikuser posted image user posted image user posted image

Drug teden imamo pa ceplenje, upam da nam tokrat rata. Zdej jo mažem z materino dušico pa sem naročila še Eucasol od Justa...a katera to uparablja?

....hmmmm kaj še user posted image ....a ja, F5 user posted image

BRINA JE POSTALA SESTRICA...WIIII
DOBILA JE BRATCA JURETA
....zdaj imamo dva sončka....
You are my sunshine, my only sunshine,
you make me happy, you make me smile....

(odgovor članu clericv6)
Neposredna povezava do sporočila: 4363
14.11.2008 21:01:35   
Majček28
ooooo šit kolk napak...jaz upam, da je vseen mogoče....soooorrrryyyy user posted image

BRINA JE POSTALA SESTRICA...WIIII
DOBILA JE BRATCA JURETA
....zdaj imamo dva sončka....
You are my sunshine, my only sunshine,
you make me happy, you make me smile....

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 4364
14.11.2008 21:15:18   
lepa posadka
Dober večer.

Danes pa je po sedmih letih hude bolezni umrla moja zlata botrca. Hvala Bogu.

Na mojo poroko je še sama prišla. Leto kasneje, na poroko svojega sina, so jo pripeljali že na vozičku. Leto za tem, je bila že priklenjena na posteljo, a je vsaj komunicirala lahko... s tablico in kredo... leto zatem so govorile samo še oči.

Saj vem, da je odrešena... pa vseeno sem malo otožna.

... ....

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 4365
14.11.2008 21:17:56   
Jo@n
Čer,
sem se že zjutraj javila, pa je šmentan računalnik rekel, da je sori. Pa sem ponovila vajo, za ziher še skopirala, pa tudi ni bilo nič. V tretje sem ga hotela prelisičiti, ker pa sem hkrati še nekaj brskala po škatli, sem povozila tudi kopijo in pejstanje ne bi pomagalo... Bajet pametnejši potem odneha in gre na plavanje.user posted image

Po obveznem poplavalnem čveku sem jo mahnila še v leklerka za drobni nakup igrač, še enkrat srečala Srečko in Kristouser posted image  in domov prinesla kocke in zimsko opravo (kapo, šal in rokavice) za malega princa.

Plavanje je tokrat preživel v budnem stanju (ne bomo dnarja stran metali), pa tudi potem ni bil kaj preveč zaspan, je omagal šele v avtu. In še enkrat pozno popoldne, ko bi bilo treba obnovit zaloge futra v bližnjem šparu. Sva ga počakal, da je spesnil celo urico, se potem napol v spanju še zdrl, no potem je bil pa dober za v civilizacijouser posted image . Spat je šel malo čez osem, sem ga po dolgem času spet zvečer nafutrala s kašico (do sedaj je bilo mleko), pa da vidimo če nuca za čez noč.

Avtosedež: kupili smo Roemerja king plus, ker v moji kišti ni izofixa.

Komunalci: kljub non alko postrežbi v sredo, se včeraj in danes niso pojaviliuser posted image . Morda se bodo jutri, v upanju, da bo doma bolj prijazna gospodinja. user posted image  Drugače mi je pa vseeno, kdaj naredijo, saj njim pušča, ne meni. Do pomladi, ko bomo spet potrebovali zamočvirjen vrt, bodo pa že zrihtal, ne?

Big mama, lepo te je bilo videt, upam da se kmalu pozdraviš. Jernej je pa res taparvi dečko. Tia je bila ob njem žepna izvedba v pravem smislu. Upam, da pisma dobrim stričkom ne bodo preveč ambiciozno nastavljena. Saj veš, tudi oni imajo recesijo.

Eva, super za frizerja. Tudi mene čaka ta podvig v naslednjih dneh.

Sky, upam da Brina ne bo imela reakcije na cepljenje, pa da vama spet zalaufa GH. Glede Roka pa nimam nasveta.

Miša, super slikice Mihca, na spodnji izgleda, kot da je veliko starejši, tak nagajiv pogled...

Jabolko, tako pišeš o predajah paketkov, da se bo res še kdo komu na vrata nalimal... Nas imata že Speli in Miny na sumu.

Tasyo, naj bo noč mirna. In glede tiste teme, tudi jaz nisem mogla verjet, kaj je potem nastalo iz tega. Bi skoraj mislila da sta 2 različni stvari.

Nataša, čestitke za zobek. Jih tako lepo pišeš v evidenco, le glej da vašega biserčka ne pozabiš.

Simvir, super Tevževe fotke!

A je posadka še na spidu danes, da se nič ne oglasi? Bo punca enkrat še sebe nekje srečala.

Majček, za tako velik filmček še iščem, a zamanjšat, stisnit ali kaj zrezat pa ne gre?

Toliko od mene, se beremo kasneje, se grem malo napojit, sem cel dan bolj štorasto jedla (skoraj nič, še tisto kar je bilo pa je bil junk food) in skoraj nič pila, pa me tepka boli. Mene bi bilo treba kar na hidrant priklopit, ker se spomnim na tekočino šele ko sem žejna in sitna. In potem naj dojim? Od česa le? Ah, sem koza...

(odgovor članu clericv6)
Neposredna povezava do sporočila: 4366
14.11.2008 21:21:56   
Jo@n
Posadka, sožalje ob izgubi botrce, naj počiva v miru.  user posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 4367
14.11.2008 21:23:32   
lepa posadka
Drugače je bil dan čist fajni. Saj veste, petek pa pospravljanje po hiši. Pa Tomaž je imel dopoldansko rundo spanja od 9.30 do 12h :-))) Tako, da sem res lahko vse naredila. Še malo kuharije, pa sem že skočila po ta velike. Popoldan smo bili sami in smo imeli kar učno popoldne. Mi je bilo prav zabavno. No, na trenutke so me ušesa bolela... ampak je šlo. Ta velik je računal, ta srednja je pisala, ta mala je risala... in vsem sem morala dajat naloge in vsi so ponavljali eden za drugim... Joj, joj, joj... uboge učiteljice, ki imajo v razredu po 25 otrok :-))) Je pa prednost v tem, da ta srednja že prav lepo sama piše, pa je nismo nič učili :-)))) Pa še inštrument povadit... potem smo si privoščili še Andersenovega Grdega račka... je bila tako žalostna... ta mala je bila čist trda, ko je gledala, ta velika pa je jokala zraven... sem bila še jaz ganjena. In potem smo morali celo risanko še predelat: pa zakaj tako, pa kaj je ta rekel in kaj oni... Pri nas imamo zvečer pač tak ritual, da ko se po večerji umijejo, se dobijo ta veliki trije v eni sobici... enkrat pri puncah, drugih pri ta velikem... pa potem preberemo pravljico ali raje dve... potem pa se zahvalimo za vse lepo, kar se nam je čez dan zgodilo... Ponavadi je to v temle rangu: hvala, ker sem v šoli dobil bonbon, pa ker sem se igrala... Danes pa je ta velika rekla: hvala, ker imam Mojco, da se z njo  lahko igram... Jaz pa v jok... še sedaj mi solza priteče na lice... Kakorkoli sem utrujena od vse animacije... grem vesela spat.

Mah, sem zašla... moram še enkrat pogledat, eč sem hotela še kaj pokomentirat...

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 4368
14.11.2008 21:27:26   
Isabellabina
POSADKA---moje sožalje,ja v takšnih primerih res lahko rečeš HB,saj se je  verjetno matrala --živeti!Ni lahko za umirajočega ,še težje je za sorodnike ,ki bivajo z njim.Jaz včasih razmišljam da bi blo bolje če bi umrla tisti trenutek ko bi izvedela kaj me čaka in nebi blo treba gledat mojim domačim in se trudit za živo truplo.Hja če bi vedeli kakšna smrt nas čaka........
Pa nebi o tem .....

Neposredna povezava do sporočila: 4369
14.11.2008 21:32:48   
lepa posadka
Joj, Joan... ti vse tako lepo pokomentiraš :-))) Kaj bi še jaz ponavljala.

Dobri možje in recesija: pri nas bo spet samo miklavž... lani je nosil zimsko opremo (nekako se na dve leti menja tole...). Letos je še vse OK, tako da kar nimam idej... Ta mala bo dobila zadevo iz Hoferja (hvala Krista): leseni človek ne jezi se, pa še par igric notri (domine, šah...), ta velik si je zaželel rezervne flomaste in paketek jugioh kart (??!!), ta velika pa kar ne ve... pravi, da zvezke za v šolo... mah, to je neko trenutno navdušenje... Tomažek pa? Rabi čisto nič. Kaj je MIklavž ne ve... zaradi ostalih bo gotovo kaj dobil. Sem videla v enem prejšnji prospektov od Spara, da bo v eni naslednjih akcij ena lesena železnica, pa ker imamo eno osnovno že doma, bi bili vsi veseli nakupa. Sedaj ej pa katalogec zuni, je pa ni notri??!!! V lidlu so jo menda tudi imeli od 3.11. dalje... A katera kaj ve? Sicer pa naši še verjamemo v te može... prihajamo pa tudi mi že v kritično starost pri ta velikem... bomo videli, kaj bodo ti prihajajoči dnevi prinesli. Mi še kar ne hodimo po štacunah in še nismo v tem vzdušju. No, pa saj te hitro zagrabi in sem danes že veselo naredila par planov. Pa sama bom tudi napisala prošnjo Miklavžu - bi imela zunanji disk, vsaj ene 700GB :-)

Neposredna povezava do sporočila: 4370
14.11.2008 21:34:58   
lepa posadka
Veš kaj Big mamma... se strinjam, trpljenje je za njo in okolico. Pa na koncu ima vse nek smisel. Je to družino tako zelo povezalo, da ne moreš verjet. So tako skrbeli zanjo in si dežurstva podajali... saj bila je v domu starjšeih, ker je bila priključena na aparate... pa so ves čas bedeli nad njo. Jaz si kar ne predstavljam, da bi morala kdaj tako skrbet za svojo mamo...

Neposredna povezava do sporočila: 4371
14.11.2008 21:35:46   
Krista28
Živjo,

Dan res hitro mine, sploh, če mal pohajaš. Nadja že spi, Kristjan se tušira, jaz ga potem uspavam, moj gre pa meso pakirat, jaz pa kar golaž za v skrinjo kuhat. K sreči imam amc posodo in je s hitro pokrovko res tik-tak kuhano...sam priprave je mal več.

No big mamma, zdaj se pa le orng pozdravi..ker kukr se jaz na to spoznam se zna kopičit in ponavljat..

Joan, a ste sprobali kocke? Če ti niso ok, jih jaz vzamem...

S
rečanje: Naslednji teden sem jaz za sredo...za mb...

Aprilska, po pisanju se mi zdi, da si prav žalostna...pa saj ima vsak kdaj tak dan...za varstvo imaš še čas in boš zihr našla kako varstvo...saj tud privat ni slabo...včasih še ceneje..kar se dnarja tiče, ti samo prikimam...tud nam včasih kar oči ven vrže in vrtisk dvigne...glede pravljičnih bitij in otrok...verjetno bomo vsi šli čez to fazo...tud mene bo to zihr stisn...je pa novo obdobje...mogoče boš še bolj odkrita z njo...al se bo pa počutila, da je zdaj večja in je prerasla to..in se ji bo fino zdelo čez čas..

Sky, tudi pri nas je bila enaka težava s tem, da doma ni imel teh izpadov, v vrtcu pa ful...Prosila sem za govorilne ure in smo na koncu ugotovil, da doma, pri tetah, babici ima ful pozornosti in je čist ok, v vrtcu ga pa nimajo časa crkljat in potem mu ven tolče. Doma je tud ful zaščitniški do Nadje in jo obožuje...mogoče mu na ta način tud mal ljubosumje tolče ven, ne vem...so ga pa zdaj bolj zaposlile, pa večkrat ga vzamejo v naročje in je ful boljš, pa še jaz doma gledam, da sem samo z njim, če je le možnost...

Uf tole pa že dolg pesnim...vmes sem še malo dojila...dons sem jo dala v spalno vrečo, pa tuli ko norc ko se hoče obrnit...bom vidla kako bo to šlo...sploh ni hotla zaspat, lumpa..ne vem, mogoče je bila tud kašica prepozno...nč fajn bodte...

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu clericv6)
Neposredna povezava do sporočila: 4372
14.11.2008 21:39:02   
lepa posadka
Sicer pa Big mamma... sem vesela, da si bila pri zdravniku in, da si dobro opravila. Naj antibiotik hitro prime, pa naj zaleže za en čas :-))))

Je že kar nekaj časa, kar se nismo videle... verjetno je Jernejček že pravi fantič. Sem danes pomislila nate, ko sem Tomaža nekja nosila gor in dol... pa je tako močan in se obrača, da sem ga komaj udržala... sem si mislila, da ima gotovo 10kg. Pa vem, da jih nima... samo tvoj Jernej jih pa ima... te velikokrat križ boli... ali rama... Mene je sicer včeraj sredi fotosešna kehsenšus v vrat udaril, tako da mi je bilo danes malce otežkočeno gibanje, hihi... Pa bom zdele spet eno vročo bano naredila... ta čas pa že možek pride. Si kar želim, da bi dva dni dež padal... pa bi samo ležali in lenarili :-))))

Mah, jutri bomo kopali jame za drevesa???!!!

A ima katera kje napisan celoten postopek kako se sadi sadno drevje... sem dobila ta teden eno tako lekcijo??!! Meni se to ni zdelo tak kunšt!

Neposredna povezava do sporočila: 4373
14.11.2008 21:40:54   
lepa posadka
Ok, tole sem našla... če slučajno katero zanima :-))))

-         POSADITEV DREVNIN IN GRMOVNIC

Kupljene rastline smo prinesli domov in sedaj jih je potrebno posaditi na že prej določeno mesto. Najprej izkopljemo jamo, ki mora ustrezati velikosti rastline.  Za manjši grmiček je dovolj že jama velikosti 30 x 30 x 30cm, za večje drevo pa lahko izkopljemo jamo tudi velikosti 1m x 1m x 50-70cm. Za sajenje je potrebna izbira ustreznega zemljinega substrata  (o pravilni izbiri substrata povprašajmo že ob nakupu rastlin). Listavce sadimo v nevtralen do rahlo bazičen substrat, iglavce, rododendrone, azaleje in še nekatere druge vrste pa v kisel substrat (posebej pripravljena zemlja za posaditev ali šota katero mešamo z nevtralnim substratom). Pri saditvi iglavcev v šoto moramo biti pozorni na to, da dodano šoto nevtralnemu substratu močno namočimo in šele v tako pripravljeno mešanico posadimo rastlino.
Ko imamo izbran ustrezen substrat in izkopane jame, je potrebno rastline posaditi. Na dno izkopane jame nasujemo del zemljinega substrata, nanj položimo korenine rastline in jih enakomerno razporedimo.

Rastlina mora biti posajena do iste globine, kot je bila posajena pred presaditvijo. Jamo napolnimo z zemljinim substratom do polovice in rahlo pohodimo ali utrdimo s pestmi, odvisno od velikosti rastline, paziti moramo saj premočno utrjevanje lahko poškoduje strukturo tal. Utrjujemo od roba jame proti rastlini. Jamo napolnimo do vrha  z zemljinim substratom, še enkrat pohodimo in  poravnamo površino okoli rastline. Rastlinam v spomladanskem času dodamo tudi ustrezno mineralno ali biološko gnojilo. Pri tem pazimo, da iglavcem ne dajemo močnih dušičnih gnojil, oziroma hlevskega gnoja, ker jih s tem obsodimo na propad. Drevninam na priveterni strani postavimo ustrezno oporo, katero narahlo privežemo v obliki osmice. Pri posaditvi rastlino izdatno zalijemo.

Neposredna povezava do sporočila: 4374
14.11.2008 21:43:10   
Isabellabina
Posadka--jaz sem bogatejša za podporni pas in je res vreduuuu,zelo,prejle sem ga dala sedet gor tako da je gledal TV in je zaspal ,brez ,da bi mene kaj roke boleleuser posted image ,samo denarnica se je pa kar za nekaj eurčkov stanjšalauser posted image ,sam mi ni žaluser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Jurij ali ?
amalia

Katero ime vam je bolj všeč: Jurij ali

JURIJ (17%)

MATEVŽ (24%)

LOVRO (25%)

JERNEJ (34%)

Število vseh glasov: 493

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!