blaža -> RE: prebranec in pasulj (24.9.2008 20:41:38)
|
Jaz kuham pasulj tako: 500g belega fižola ena večja čebula par dimljenih klobas en kos reberc rdeča paprika v prahu olje, česen, malo moke Dam na ogenj fižol. Ko zavre vodo odlijem in dam drugo vodo. Pol dam nasekljano čebulo in vse kar imam od mesa. zraven dam vegeto. Ko se vse to skuha nardim zaprško. In sicer tako,da na žlici olja stisnem dva stroka česna, dodam malo moke in prepražim , pa še žličko rdeče paprike. Pol s tem zalijem pasulj. Še malo pokuhaš in paziš, da ne prismodiš. jaz na koncu še popopram al pa dam malo čilija, ker imamo radi pikantno. Prebranec je podobma stvar, le da meso narežeš na koščke. Jaz dam pri prebrancu več slanine in klobase narežem na kolute. Pol daš v keramičen pekač in daš pečt, da se nardi lepa skorjica. In to ti je to!
|
|
|
|