bolniška (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Udb -> bolniška (24.9.2008 19:26:28)

Oj!
Mi lahko ena pove prosim - nisem še nikoli imela bolniške...

DAnes je mucek zakuhal, ampak zaenkrat ni hujšega. Jutri jasno ne more v vrtec in ker nimam več dopusta, bi rabila bolniško. K zdravniku ga pa ne bi gnala - a to pokličeš k njegovemu pediatru in razložiš situacijo, pa ti potem odprejo bolniško ali kako to gre?

Volga -> RE: bolniška (24.9.2008 19:28:30)

Tudi jaz ne vem, nisem bila še nikoli na bolniški.

Anonimen -> RE: bolniška (24.9.2008 19:29:58)

Po moje, da po telefonu ne bo šlo.Otroka moraš peljati do zdravnika, da ga vidi.Vsaj včasih je bilo tako.
Edino zaradi vročine bo problem ga peljati.Najbolje, da pokličeš in vprašaš.

Udb -> RE: bolniška (24.9.2008 19:32:22)

JA sej neka logika mi je, da ga je treba pripeljat, da ti kr ne dajo tko bolniške.

Anonimen -> RE: bolniška (24.9.2008 19:32:42)

Pri nas je tako, da lahko pediatrinjo pokličem in povem kaj je na stvari. Potem se greve pokazat takoj ali pa tudi ne - zadnje pol leta sve bili tam 1x pa še potem sve takoj šle v bolnico. Pri alergijah sem, ko se je stanje izboljšalo šla samo po bolniški list - pediatrinja dobro poznala stanje.

Najboljše da pokličeš in se zmeniš po telefonu.

Freycha -> RE: bolniška (24.9.2008 19:41:01)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Po moje, da po telefonu ne bo šlo.Otroka moraš peljati do zdravnika, da ga vidi.Vsaj včasih je bilo tako.
Edino zaradi vročine bo problem ga peljati.Najbolje, da pokličeš in vprašaš.

odvisno od pediatrinje.

Moj je poklical pediatrinjo, da je mala zbolela, je rekla, da naj ne hodi tja, dokler je bolna, ji odprla bolniško in rekla, da naj se pride pokazati v ponedeljek oz. ko bo dobra, da se bolniška zaključi.

V petek sem jaz vzela, v ponedeljek in torek je moj dragi, pa ni nič komplicirala..... samo pregledala jo je, čeprav ji je samo še iz nosa teklo, je rekla, da če hočemo, da do konca tedna in to je bilo to.

K_a_t_i -> RE: bolniška (24.9.2008 20:44:46)

Pri nas pokličeš, razložiš situacijo in ti odprejo bolniško. Če je samo vročina odsvetuje, da prideš med bacile in samo naroči, da se pridemo obvezno pokazat, če se vročina poviša (ali pa recimo, če se kašelj okrepi,...). Ko je otrok OK greš po list za nego in je to to.
Meni je všeč, da je kdo človeški in razume, da bolnega otroka ne moreš dat v vrtec (in to brez tega, da bi čakal v čakalnici za to, da doktor potrdi vročino). Sem se pa že tudi vprašala, če morda to kdo ne izkorišča...

Udb -> RE: bolniška (25.9.2008 7:24:37)

Evole.
Sem klicala - naša dr. je na dopustu, tako da sem dobila dr. ki jo nadomešča. In sedaj moram peljat otroka pokazat. SEj razumem, ampak ni mi všeč, da morava med bacile. Škoda da nimam več dopusta.

TRIŠ -> RE: bolniška (25.9.2008 9:14:50)

Pokliči ,ker razhaja viroza in nima smisla da ga voziš tja.Po treh dneh pa bo dober.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

atanja -> RE: bolniška (25.9.2008 9:22:45)

JAz sem v ponedeljek poklicala ker je dobil v sob. drisko. No pa mi je bolniško odprla, danes sem ga šla pa pokazat. Sam ker ma še vedno drisko mam še odrpto bolniško. Bom pa šla v ponedeljek če bo boljše do petka sama iskat bolniški list ker nočem da se naleze, pa še hitrej uredim kot pa z malim.

Volga -> RE: bolniška (25.9.2008 9:33:00)

IZVIRNO SPOROČILO: TRIŠ

Pokliči ,ker razhaja viroza in nima smisla da ga voziš tja.Po treh dneh pa bo dober.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A ti ne bereš? Saj je napisala, da je poklicala in da je rekla dr., da ga mroa prit pokazat. Je to nerazumljvio? kaj naj zdaj še enrkat kliče?

nanč -> RE: bolniška (25.9.2008 10:04:08)

Oj!
Mi lahko ena pove prosim - nisem še nikoli imela bolniške...

DAnes je mucek zakuhal, ampak zaenkrat ni hujšega. Jutri jasno ne more v vrtec in ker nimam več dopusta, bi rabila bolniško. K zdravniku ga pa ne bi gnala - a to pokličeš k njegovemu pediatru in razložiš situacijo, pa ti potem odprejo bolniško ali kako to gre?
Lahko vzameš samo spremstvo za otroka,greš z njim k pediatru,potem pa še k svojem zdravniku potrdit potrdilo,ki ga dobiš pri pediatru.Če pa je bolan pa tako dobiš bolniško za otroka.

Udb -> RE: bolniška (25.9.2008 10:35:34)

Hvala vsem za odg.

Sva šla k dr., ga je pogledala in odprla bolniško.

tonja -> RE: bolniška (26.9.2008 3:09:07)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]da se čim prej pozdravte

Stran: [1]