|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vneta ušesa - pomoč
24.9.2008 16:23:01   
urskas
naša 3 in pol leta stara punca je šla letos prvič v vrtec. Seveda smo bili že drugi teden s prehladom doma, ki se je konec tedna končal s hudim vnetjem ušes, poslani smo bili na ORL, da so nam sčistili vnetje, dobili antibiotik... Jemala ga je do sobote (9 dni), zdaj je bila tri dni brez in "zdrava" danes pa spet bolečine...

P ji je tokrat dala le kapljice ciloxan in calpol, ki roko na srce prav nič ne pomaga pri bolečinah v ušesu.
Zdaj me zanima, če je katera imela podobno izkušnjo, po kolikšnem času sledi izboljšanje ali naj jo že jutri peljem na urgenco če ne bo bolje.

ful mi je hudo, ker otroku ne morem bolj pomagati.
Prosim za nasvet.

LP,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vneta ušesa - pomoč
24.9.2008 16:30:59   
.Anonimna.
Hm. Ciloxan naj bi pomagal. Vsaj našemu je.
Je pa fino, če bi jedla AB vsaj 10 dni. No, tako našemu vedno rečejo.

A si ji kdaj dala natresk v ušesa? Jaz bi mu to dala 100%, ampak zdaj ne smem, ker ima v ušesih cevke. Sama si pa dam vedno po dve kapljici, pa pomaga.

Malo poglej po forumu, se mi zdi, da smo kar veliko pisali o natresku.

Aja, pa še to: pravijo, da je vnetje ušes pri otročkih, ki gredo v vrtec, pogosto psihološkega izvora.

Kaj več ti pa ne vem povedat. Ko jo bo bolelo, pa le pojdita k dežurnemu.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.9.2008 17:44:00   
ribica.
Nisi napisala a gre za gnojna vnetja, ali ne. Meni je en pediater rekel, da v primeru, če se v ušesu zadržuje tekočina, torej gnoj in so nasplošno problemi s samim čiščenjem ušesa, potem naj mu dam za žvečit suhe krhlje, ali pa suhe marelce, ker tako žvečenje odpira sluhovod.

Pa še nekaj. Kateri antibiotik ste pa imeli?? Naj proba predpisat drugega. Niso vsi enako močni.

(odgovor članu .Anonimna.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.9.2008 18:07:16   
urskas
Začelo se je s prehladom in vročino, P je ugotovila, da je le viroza in da ima malo vreče uho in ni dala ničesar. Čez tri dni je dobila gnojno vnetje, tako da so nam na ORL predrli bobenček in posrkali gnoj. Imela je tudi grozne bolečine, to je bilo slabih 14 dni nazaj. Takrat je dobila je AB hiconcil in je "prijel" šele 6-ti dan.  P je prepričana, da je šlo za virozo. Tudi tokrat, po moje je samo nadaljevanje.

Zdaj me bolj skrbi, da se vse skupaj ponovilo in bi ji rada prihranila ta hude bolečine. Trenutno je ne boli hudo, vendar ima 39 °C vročine. Zato me bolj zanima, če ja, kdaj lahko pričakujemo izboljšanje po ciloxanu.

Nekaj sem že prebrala o netresku, pa ga žal doma nimamo. Ali se morda dobi kaj takega v lekarnah?

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.9.2008 20:13:22   
Alfabeta
urskas, nikar natreska dajat v ušeska. Sploh sedaj ne ko so vam predrli bobnič.

Nam je pediater strogo zabičal, da se v uho ne kaplje ničesar ker ne moremo vedeti ali je bobnič cel ali ni. Če ni, lahko te tekočine naredijo veliko škode in povzročijo trajno okvaro sluha!

To so delali včasih in vem da je marsikomu pomagalo, se pa s tem naredi lahko veliko škode. Jaz nisem želela tvegati da bi bil ravno moj v  tistih % ki jih to doleti

Samo v vednosti

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.9.2008 20:34:08   
lukec
Pri majhnih otrocih je vnetje ušesa povezano z zabitim noskom. Tudi našemu se je kar nekaj časa vnetje ponavljalo ob prehladih, pomagal je antibiotik, če je vročina pa calpol ali svečka. Za naslednjič: takoj, ko začne teči iz nosu, mu ga čisti s fiziološko in mu dajaj kapljice.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.9.2008 20:57:00   
ribica.
predvidem da ostalo proceduro poznaš, kaj nastane in zakaj, in zakaj se gnoj nabere in kaj se pol zgodi pa to. So ti vsaj po kmečko razložili, da veš kaj se dogaja v njenih ušesih? Pol je vsaj malo lažje za naprej. Ker vedno naletiš na nekega drugega zdravnika in je fajnče veš za akj se gre. A ti veš? Ne bom zdaj razlagala cele kolobocije, sam zanima me če ti veš vzroke in posledice.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.9.2008 8:27:25   
barbi007
Naš mali je po enem mesecu vrtca fasal močno vneta ušesa, da je tulil kot medved. Smo šli do pediatra, ki nam je predpisal amoksiklav. Roko na srce, ampak tale HICONCIL ne pomaga prav nič. Ko je naš že nekajkrat imel vneta učesa in dobil Hiconcil (jemal ga je deset dni), se mu je vnetje čez par dni ponovilo v desetkrat hujši obliki in smo ponovno pristali za deset dni na močnejšem antibiotiku. Našemu je zelo pomagal tudi Zynat. Za hiconcil pa je še naš pediater priznal, da je zelo zelo blag antibiotik in pri močnejših vnetjih sploh ne pomaga. No, vsaj nam ni.
lp

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2008 19:44:49   
karin412
Takrat, ko je imela samo malo rdeče uho, bi že morala zdravit-jaz sem moji dajala čebulne obkladke. Čebulo sesekljaš, na ponvi malo segreješ in zaviješ v robec, čez daš vato, ki je na zunanji strani gaze in čez kapo. To sem ji dala 2-3-krat na dan po najmanj pol ure. In pomaga takoj-že po prvem obkladku pade vročina. Potem sem ji dajala še naslednja 2 dni.

To smo prakticirali že 3-krat in je šlo vedno brez AB-ampak res moraš dati takoj, ko jo boli oz. ima vročino.

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?