Hrana 7- mesečnikov (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

leasnurer -> Hrana 7- mesečnikov (24.9.2008 13:25:37)

Kaj jim kuhate, oziroma kaj jim pripravljate, kaj imajo raje sadje ali zelenjavo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

madasa -> RE: Hrana 7- mesečnikov (24.9.2008 17:01:38)

Ja moja je najrajše zelenjavo. sicer jo še uvajam, tako da ji
- zjutraj okoli 9h dam rižolino ali kaj podobnega (to sploh noče, naredi en pajs in gotovo),
- za malico okoli 11 ji dam sadje (probala skoraj vse od avokada, jabolk, hrušk, sliv, papaje,..) in pač poje par žličk,
- popldan okoli 16h pa ji dam zelenjavo (cvetačo, brokoli, papriko, korenje, kolerabo, grah, špinačo, krompir) sedaj pri 7m pa sem začela še z mesom (zajc, pišeka).  No tega pa kar poje nekaj žlic.
seveda pa se še celi dan dojiva.

Kaj pa ji lahko dam še za zajtrk, razen teh kašic pa ne vem, brez idej. Mogoče kdo kaj predlaga? Ja kruha še ne je.

Lp in dober tek

t*e*j*k*a -> RE: Hrana 7- mesečnikov (24.9.2008 19:32:57)

Mi smo pri sedmih mesecih radi jedli sadje, za kosilo pa je imel rad pire krompir s kakšno zelenjavo, za večerjo pa milupino kašico, ki se jo zmeša z vodo.

Pikapolonica_ -> RE: Hrana 7- mesečnikov (24.9.2008 20:21:50)

- pire krompir, špinačka
- riž, pusto meso
- pretlačen krompirček in bučke v omaki
- špagetke z zelenjavo
- raznorazne juhice z različnimi zakuhami; od zelenjavnih, piščančjih, govejih juh, z rezanci, narezanim korenjem, krompirjem itd itd

Pri 7mesecih smo postopoma začeli tudi s skutko in vmešanim sajdem, jedel je tudi z veseljem kombinacijo naribanega korenja in jabolka. Pa tudi breskve, mandarine, gozdne sadeže sem mu ponudila.
Je imel pa takole nekako jedilnik:
zajtrk - dojenje
malica - sadje/skutka/navadni jogut/kakšen plaza piškotek ali rižev vafelj
dojenje pred spanjem
kosilo - pač nekaj malega zgoraj naštetega, špagetke, testenine sem mu tudi nasekljala, pri 7m pa še nisem pripravljala omakic na paradižnikovi osnovi, ampak takšne kot so same po sebi, le pretlačila sem
dojenje
malica - kakšen riž kuhan na jabolčnem soku itd
večerja - dojenje

Stran: [1]