Dabroston (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Taddy78 -> Dabroston (24.9.2008 11:28:00)

A je kateri uspelo zanositi po teh tabletkah?
Sicer sem jih v prvi vrsti dobila ker imam neredne M, ampak me vseeno zanima[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tjašun -> RE: Dabroston (24.9.2008 11:38:27)

Živjo.

Tudi sama sem imela Dabroston ene 9 mesecev. Najprej sem pa šla na lapraskopijo v Lj, nato pa čakala in čakala,  končno se me je usmililio tisto jutro ko sem imela prvi sestanek za IUV!!  a se mi je uredila šele po enih dveh ciklusih....

lp

Taddy78 -> RE: Dabroston (24.9.2008 11:47:53)

Ker sem komaj na začetku s to ponovno zanositvijo, ki ne rata, kaj je lapraskopija?

tjašun -> RE: Dabroston (24.9.2008 11:55:59)

Pri lapraskopiji ti grejo pri popku  s kamero  notri in ugotovijo kaj je narobe s tvojimi jajčniki, oz. zakaj ne moreš zanositi., v bolnici sem bila 3 dni.
lp

Taddy78 -> RE: Dabroston (24.9.2008 12:09:52)

Uf, to pa mora biti neprijetno...
Hvala ti za odgovor!

Anonimen -> RE: Dabroston (24.9.2008 12:24:26)

Dabroston samo ureja ciklus! Tako potem lažje določiš, kdaj imaš ovulacijo (cca. 14 dni pred naslednjo M). Ni pa nujno, da imaš ovulacijo. Bodi pozorna, če te nekje na sredini cikla kaj špika po jajčnikih, če imaš kaj povečan izcedek..

Taddy78 -> RE: Dabroston (24.9.2008 12:56:37)

ja saj to mo je G tudi rekla, pa da se kao naredi neka obloga, da se oplojeno jajčece lažje prime...
me pa včasih špika, včasih ne...

kitka1 -> RE: Dabroston (24.9.2008 17:52:10)

Taddy, te tabletke so nekakšen umetni progesteron, ki ga v drugem delu ciklusa telo proizvaja sicer samo.

Naloga progesterona je pripraviti ugodno sluznico (zadebeljena, prekrvavljena) za vgnezditev morebitnega zarodka. Če si med tistimi, ki jim primanjkuje lastnega progesterona in se zato zarodek nikoli ne zasidra v sluznico, potem ti tabletke lahko pomagajo. Eden od znakov, da je progesterona premalo, pa so rahle krvavitve že nekaj dni pred menstruacijo, lahko tudi prekratka luteinska faza (od ovulacije do menstruacije naj bi minilo vsaj 12 dni, kar je manj, že povzroča sum na slabo delovanje rumenega telesca, ki je zadolženo za progesteron).

Jaz sem sicer imela to težavo (krvavitve, prehitra menstruacija po ovulaciji) in sem z Dabrostonom preprečila krvavitve ter si podaljšala luteinsko fazo na 14 dni, vendar še vedno ne zanosim. Lahko, da je vzrok še kje drugje.

rakica26 -> RE: Dabroston (24.9.2008 19:48:59)

Taddy, tudi sama imam Dabraston in bomo videli če kaj poveča možnost za zanositev. Sm pa opazla da ko vzamem prve dve tableti imam naslednji dan zelo vlečljivo sluz, je možno da to sproži ovulacijo pa bomo videli. Sicer pa jemljem 2 tableti na dan od 16 do 25 dne ciklusa. Sporočim okoli 10.10 če smo kaj naredili.

lp

pilotina -> RE: Dabroston (25.9.2008 11:00:30)

ojla

imam PCO...pred letom in pol sem nehala jemati KT...nato štiri mesece nisem dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ...sepravi nisem imela lastnih ovulacij...g. mi je predpisala dabroston za sprožitev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], vzporedno s tem pa še tablete klomifen za sprožitev ovulacije...no po enem letu nama je ratalo...zanosila sem...žal z žalostnim koncem, ker sva v 11 tednu izgubila pikico...vendar vsaj to me tolaži, da s tabletami dobim lastne ovulacije

dabroston pa predpišejo tudi puncam, ki jim grozi splav

Stran: [1]