vneta očka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

maja&m -> vneta očka (14.3.2005 15:35:10)

Živjo!

Naš malček ima vneto očko,pa mu jo čistimo s kamilicami,malo je že bolje.Gnoj mu še ven teče,pa krvavo-rdečo ima.Ali ima katera še kakšen nasvet, predlog kako se tega rešiti?

Hvala

Maja,Matej in mali Urban

malika -> vneta očka (14.3.2005 15:39:46)

če dojiš potem mu v očko kapni tvoje mleko.

Preverjeno pomaga:bravo:

Aljakop -> vneta očka (14.3.2005 15:47:20)

ciao

mi smo šli do zdravnika, pa smo dobili kaplice in kremo Bivacin in je bilo kmalu boljše, sicer pa redno izpiranje s toplo vodo tudi pomaga..

lp,
alja

Anonimen -> vneta očka (14.3.2005 17:07:24)

Najboljš kar k zdravniku, da da antibiotične kapljice, se prej pozdravi. Drgač je pa ful nalezljivo in se hitro širi - če ima v vrtcu eden, ima jutri že drug.

vidja -> vneta očka (14.3.2005 18:09:57)

Moja sta mela oba vsake toliko časa. Pri prvi nisem vedela tega z mlekom in sem tud k zdravnici šla, da je dobila kapljice, pa se je še kar pojavljalo. Pri drugem pa sem res poskusila z mlekom in je ful delovalo.

san -> vneta očka (14.3.2005 18:22:30)

mi smo dobili bivacin, ki so nam ga zamenjali za tobrex, ker smo najpre 3 sami doma s prekuhano vodo in kamilicami cistili.
pa se z rokicami si otrocek po ockih mane in potem po drugih delih telesa prenasa, npr spolovila in se mu lahko naredijo glivice:(

materino mleko pa pomaga pri zacetkih vnetja, ker smo ze poskusili. ko pa je oko ze gnojno pa ne vem.

lp s:)

lena-3 -> vneta očka (14.3.2005 18:55:02)

Pediatri in okulisti strogo odsvetujejo čiščenje očesa s kamilicami. Raje uporabljaj prekuhano vodo.

Anonimen -> vneta očka (14.3.2005 19:21:36)

res najprej nehaj uporabljati kamelice. naša je imela zamašen solčzevod do 7. meseca in smo bli zarad tega kar dostikrat pri zdravniku pa so rekli čistit samos fiziološko, če p abo oko notri postalo rdeče pa takoj k zdravniku! tako da priporočam da se greste pokazat!

lp, lara

born74 -> vneta očka (14.3.2005 19:32:16)

Pozdravljena,

pri nas nobena antibiotična krema ni pomagala, problem smo rešili šele, ko smo začeli očke "čistiti" s fiziološko raztopino. Najprej sem očko obrisala s fiziološko raztopino in jo nato masirala po spodnji strani od zunaj navznoter - v notranjem kotičku sem narahlo pritisnila.
Težava je izginila kot bi mignil.

Uspešno zdravljenje.

daisy -> vneta očka (14.3.2005 22:16:37)

- materino mleko veckrat na dan, po desetih min. pa obrises s sterilnim zlozencem. Zvecer ocistis s fiziolosko (najprej zdrav ucek, potem bolanega - vsakega z novim sterilnim zlozencem)
- masaza kot jo svetuje born74.

pri nas je delovalo.

srecno!:duda:

Stran: [1]