Krčne žile (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Nea_teja_ -> Krčne žile (24.9.2008 8:23:46)

Kolikim od vas so se pojavile med nosečnostjo.Meni so se pojavile v pregibu kolena,sicer je čez dan mir in me niti ne bolijo zvečer pa stopijo ven in me kr dobr bolijo.
Ali obstaja kaka krema ali pa kej drugega za tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Krčne žile (24.9.2008 9:09:26)

Moževa sorodnica si ej v prvo povijala noge zaradi krčnih žil, pa ni bilo dobro. Sedaj v drugo, pa so jo dali na bolniško sredi 4. meseca in je skoz ležala - vsaj dopoldne, ko je bil najstarejši v vrtcu, popoldne ji ga ej pa mami mal popazila. Je pa rekla,d a ji je bilo bolje sedaj, ko si jih ni povijala in je res počivala. Če je imela kakšno kremo pa ne vem.




hmm -> RE: Krčne žile (24.9.2008 9:36:29)

Nea_teja, dobijo se posebne kompresijske dokolenke, ki pomagajo, če jih nosiš vedno, ko si pokonci, ampak res vsaki dan. Pazi tudi, da ne sediš s prekrižanimi ali spuščenimi nogami ali dolgo stojiš, če res ni treba. Predvsem pa daj noge v luft vedno, ko imaš priliko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. V lekarni se dobijo tudi kreme, ki blažijo te probleme, je več različnih. Meni so krčne žile obljubili zdravniki, ko sem prebolela trombozo in zdaj se na ta način uspešno borim proti njim že skoraj tri leta, tudi sedaj v nosečnosti.




Nea_teja_ -> RE: Krčne žile (24.9.2008 10:00:15)

a pa te dokolenke segajo čez koleno ,ker ponavadi so dokolenke do kolen jest jih imam ravno v pregibu kolena




hmm -> RE: Krčne žile (24.9.2008 10:02:28)

Dokolenke so do pregiba, dobijo pa se tudi hlačne nogavice, tudi takšne za nosečnice.




mamči -> RE: Krčne žile (24.9.2008 10:12:30)

Če imaš krčne žile v pregibu, dokolenke odpadejo. Obstajajo preventivne in kompresijske nogavice - preventivo si lahko kupi vsak sam (v tvojem primeru bi bile verjetno prešvoh), kompresijo pa vedno določa zdravnik. Obstajajo 4 kompr. stopnje in nujno je, da se noga zjutraj (ko ni oteklin) zmeri in da ti v specializirani trgovini nigavice tudi pomerijo in pokažejo, kako se oblečejo.
Da bi zarad krčnih žil pomagal počitek je zelo protislovno, ko nastane KVI (kronična venska insuficienca) je namreč edina terapija primerna nogavica in pa zmerna hoja čez ves dan. Nogavice imajo funkcijo, da podpirajo žilne stene, žile se ne izbočijo in pa stimulirajo mišico okol gležnja, ki je neke vrste črpalka krvi nazaj proti srcu.
Kreme tu ne morajo pomagati, žal - koristne so v primeru negovanja kože in ublažitev oteklin, če imajo hladilni učinek.

Ko se pojavijo prve krčne žile jih je najbolje vzeti resno, z leti postanejo težave vse hujše.




Ksantipa77 -> RE: Krčne žile (24.5.2009 21:25:26)

Kri in žile v času nosečnosti

Količin krvi se v telesu nosečnice poveča za kar 40-50 %. Zato pri nekaterih nosečnicah na koži izstopajo žile, predvsem tiste na prsih, nogah in trebuhu.
Krčne žile v času nosečnosti se pojavijo, ker teža maternice pritiska na žile v medenični votlini. Ta pritisk pa povzroči večji pritisk v žilah na nogah. Bodočim mamicam, ki imajo v družini zgodovino pojavljanja krčnih žil, priporočamo, da so bolj pazljive pri soljenju hrane, prav tako naj se izogibajo daljšemu stanju na nogah. Pri tem pa ne pozabite na telesno aktivnost. Le-ta namreč pospeši krvni pretok, žilne zaklopke pa aktivno skrbijo, da žile niso preveč napolnjene, še posebej v nogah.

Vir: Ringarajin Vodnik po nosečnosti





Stran: [1]